[Foto’s/ Video] Groesbeek klaar voor Vierdaagse 2014

Het WK in Brazilië is voorbij en Groesbeek maakt zich alweer op voor het volgende evenement: De 98e Nijmeegse Vierdaagse.


Campers langs de Zevenheuvelenweg. Politie houdt een oogje in het zeil.

Het internationale wandelevenement gaat dinsdag van start en de Vierdaagsefeesten zijn zaterdag begonnen. Donderdag 17 juli 2014 is “De dag van Groesbeek”. Zaterdagmiddag konden Groesbeekse wandelaars bij het gemeentehuis in het heuveldorp al een Gemeente Groesbeek Vierdaagse T-shirt ophalen.

Tour de France

De campings raken vol en de eerste plekjes op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek zijn dit weekend weer afgezet met linten. Op die manier worden de plaatsen voor donderdag alvast gereserveerd. Deze 3,5 kilometer lange weg zal waarschijnlijk vanaf maandag weer vol staan met campers, zoals men dit ook bij de Tour de France ziet. Het ziet er ieder jaar weer fraai uit.

Vierdaagse 2013

Vorig jaar liepen 39.396 wandelaars de Vierdaagse uit. In totaal verschenen er 42.493 aan de start. Op de dag van Groesbeek haakten, mede door de hitte die dag, 964 wandelaars af. Voor informatie over de 2013-editie van de wandelmars en meer dan 300 foto’s van fotograaf Piet Spanjers verwijzen wij u door naar dit artikel.

De dag van Groesbeek

De derde dag van de Vierdaagse is vooral bekend van de Zevenheuvelenweg en wordt door velen omschreven als de mooiste dag van de Vierdaagse. De eerste heuvels dienen zich aan bij Grafwegen en Breedeweg. In Groesbeek, de derde grote etappeplaats, begint dan voor alle afstanden de werkelijke Zevenheuvelenweg richting het plaatsje Berg en Dal.

Uitvallers dag 3 Vierdaagse vanaf 2000:
2000: 1101
2001: 926
2002: 885
2003: 1066
2004: 1289
2005: 932
2006: – (Vierdaagse vroegtijdig afgelast)
2007: 1087
2008: 1157
2009: 934
2010: 843
2011: 643
2012: 935
2013: 964
2014: 973

Informatie Vierdaagse 2014 Groesbeek vanuit de gemeente:
Wegafsluitingen Groesbeek tijdens Vierdaagse 2014.
Parkeermogelijkheden Zevenheuvelenweg Vierdaagse 2014.

Route Vierdaagse dag 3, Dag van Groesbeek:
Route dag van Groesbeek 2014

Weersverwachting Vierdaagse 2014: warm

Het belooft een warme Vierdaagse te worden. Maandag is er nog een beetje kans op regen, maar van dinsdag tot en met vrijdag wordt geen neerslag verwacht. De temperaturen liggen tussen de 22 en 25 graden, behalve op vrijdag. Op de laatste dag van de Vierdaagse worden tropische temperaturen (30+ graden) verwacht. Wandelaars moeten er dus voor zorgen dat zij voldoende drinken.

Tips om uitdroging te voorkomen.


Er mochten voor woensdagavond geen campers langs de Zevenheuvelenweg staan. Ze stonden er maandag echter al. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Update 14-07-2014, 17:10 uur
De eerste bezoekers, maandagmorgen rond 10:00 uur op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek, waren mensen uit het Drentse Nietap. Deze vroege gasten zijn al landelijk bekend geworden doordat fotograaf Piet Spanjers zijn foto’s al vroeg op NUFOTO.NL had gezet. Ze hadden nog vrije keus, want even later werden er door de Provincie Gelderland naast hun een paar plekken afgezet.

Deze waren “gepacht” door mensen waarvan de naam op straat met verf bekend werd gemaakt. Zij hebben dus een vergunning aangevraagd voor een plek langs de Zevenheuvelenweg. Er staan ook twee informatieborden langs de Zevenheuvelenweg. Daarop valt te lezen dat er pas op woensdagavond een plek mag worden ingenomen. De borden zijn echter zo geplaatst, dat deze aanwijzing kan worden omzeilt door vanaf de Derdebaan de Zevenheuvelenweg op te rijden.

Er gaan bij de reeds aanwezige kampeerders geruchten dat er volgend jaar helemaal niet meer langs de Zevenheuvelenweg gebivakkeerd mag worden, of wellicht alleen nog maar met een vergunning.

Update 16-07-2014, 22:00 uur
Morgen is het zover en inmiddels staan er zo`n 100 campers langs de weg. 112Groesbeek.nl maakte woensdagmiddag melding van chaotische toestanden op de Zevenheuvelenweg.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
nachtboswachter

sMorgens maar vroeg starten en veel drinken met die tempraturen .

Jannie

En ja hoor ze staan er al met hun campers.
En t is pas maandag.

Die zien dur OK te laot beej

Hans

Ja, die zevenheuvelenweg in GROESBEEK is overal bekend omdat ie in GROESBEEK ligt!!!!!!!!!

Berdien

Natuurlijk staan die campers er al. Kunnen ze weer een paar dagen gratis kamperen. Schandalig!

stekkenberger

Begint dat gezeik tegen die mensen weer.

Groesbeek

Wat een prachtig gezicht die campers! Laat ze lekker staan daar!

Advies:

Woensdag avond de Zevenheuvelenweg afsluiten, zodat iedereen zijn tentje kan opbouwen! Laat de regeltjes een keer de regeltjes en geniet met zijn allen van deze prachtige weg in Groesbeek!

Lambert

Mooie dorpsnaam: Zevenheuvelen, bijna net zo mooi als Groesbeek en veel bekender als Berg en Dal. De malloot van n regent die dat bedacht heeft hoort op n andere planeet thuis!

Johanna

Er zijn toch campings genoeg in Groesbeek?

Kruimeltje

Altijd weer die Benidorm Bastards

Voor de mensen die vinden dat de campers/caravans moeten blijven staan, het is ten eerste gewoon gevaarlijk en dan vooral de malloten die denken dat ze op een rustige camping staan ipv langs een 80 km weg en dus even rustig op de rand van de weg hun voortentje gaan opzetten. Ten tweede vind ik het schandalig dat er nog amper ruimte over blijft voor groesbekers zelf om langs de kant van de weg te zitten. Vroeger kon je nog op een kleedje gaan zitten geen camper te bekennen, nu mag je blij zijn als je woensdagavond nog een plekje… Lees meer »
Toontje

Heb je gekeken naar de leeftijd van die camper-cowboys? Allemaal 65+. Babyboomers, dus. Die gaan gewoon hun gang, zoals hun generatie altijd al gedaan heeft.

de nachtboswachter

Waren het groesbeekers geweest dan waren de poppen aan het dansen en nu hoort men niks.

brabra

ga lekker werke ofzo… in plaats van je eigen druk make omdat er mensen met een camper langs de weg staan

Otto

Gemeente dient er een APV van te maken, men kan dan wegslepen cq beboeten.

Het is natuurlijk een werelds evenement.maar 4 dagen van
Te voren daar gaan staan.dat er nog nooit
Iets is gebeurd
Gelukkig niet.maar vind het gevaarlijk. Ze kunnen toch ook
IP een camping gaan staan
En don met hun stoeltje naar de zeven heuvelen weg
Lopen en kijken.veel veiliger
En omzet voor de campings

www.hanspeters.eu

Ik heb hier verleden jaar al een mening over geplaatst. Ik vind het onverantwoord en onveilig om daar zo vlak langs de kant van de weg al die campers etc. te plaatsen. Al die plekken zijn geclaimd en als je als Jan met de koelbox en wat stoeltjes daar wilt gaan zitten, dan zal dat naar alle waarschijnlijkheid voor zo’n geclaimde plek niet mogen. De Zevenheuvelenweg en vooral rond de begraafplaats is een mooie plek om te gaan zitten, maar helaas waarschijnlijk bezet door zo’n camper.

kloeke

Heb je in Groesbeek camperplaatsen zoals bv in kranenburg? Volgens mij niet…Misschien ideetje? Want op het gemeentehuus zijn ze toch zo van het toerisme.

joke

Er zijn kampeerplaatsen genoeg in Groesbeek waar ze hun campertje neer kunnen zetten, als ze zo nodig aan de zeveheuvelenweg willen gaan kijken, dan gaan ze maar met de “benenwagen”… net als alle anderen !
Alsjeblieft geen speciale camperplaats erbij… als je dat ziet in Kleve tegenover het station ….geen gezicht !

joke

Er zijn kampeerplaatsen genoeg in Groesbeek waar ze hun campertje neer kunnen zetten, als ze zo nodig aan de zevenheuvelenweg willen gaan kijken, dan gaan ze maar met de “benenwagen”… net als alle anderen !
Alsjeblieft geen speciale camperplaats erbij… als je dat ziet in Kleve tegenover het station ….geen gezicht !

wpDiscuz