Meijers heeft zin in oefenduel met Achilles ’29

Het mag dan slechts een oefenduel zijn, maar de nieuwe trainer van JVC Cuijk, Eric Meijers, kijkt alweer uit naar een volgend treffen met zijn oude ploeg Achilles ’29.


Archief: Eric Meijers na afloop van de KNVB-bekerwedstrijd tussen NEC en Achilles ’29 op 21 december 2011. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Op 26 juli speelt Achilles ’29 op sportpark De Heikant de vriendschappelijke wedstrijd tegen de zondagtopklasser. Verslaggever Hennie van de Weerd sprak met trainer Meijers. Het ging vooral over het nieuwe seizoen van de Cuijkse zondagtopklasser, maar Achilles ’29 kwam ook even aan bod.

Nieuw avontuur in de zondagtopklasse

Meijers is dit seizoen weer terug in de zondagtopklasse. De oud coach van Helmond Sport en Achilles ’29 gaat alles in het werk stellen om JVC Cuijk naar een nog hoger plan te trekken. Er was nog even sprake van dat hij als assistent van Ruud Brood bij NEC aan de slag zou gaan, maar dat gaat niet door. Bij JVC Cuijk neemt hij het stokje over van Piet de Kruif, die dit seizoen de kersverse hoofdklasser Germania uit Groesbeek gaat trainen.

Van Achilles ’29 naar Helmond Sport

Meijers was jarenlang trainer bij Achilles ’29. Hij won met de Groesbeekse club alle prijzen die een amateurploeg kan winnen. De overgang van Achilles ’29 naar Helmond Sport in juni 2012 ging echter niet zonder slag of stoot. Een officieel afscheid in september 2012 herstelde de relatie tussen Meijers en het Achilles ’29-bestuur: “Alles is weer rechtgetrokken gelukkig en zo hoort het ook”, zei hij zondag in een interview met Van de Weerd. Meijers werd in september 2013 ontslagen bij Helmond Sport. De reden voor het ontslag weet de oefenmeester tot op de dag van vandaag eigenlijk niet, want ook onder leiding van een nieuwe coach is er weinig verbetering.

Meijers over oefenduel: “Ik kijk daar echt naar uit”

Terug naar het oefenduel met de Jupiler League-ploeg uit Groesbeek. Daar heeft Meijers wel zin in: “We spelen tegen Achilles ’29 als we goed een week bezig zijn. Een goede graadmeter en ik kijk daar echt naar uit. Ben benieuwd hoe de ploeg het oppikt. Bovendien is het voor mij ook thuiskomen bij deze club ondanks de perikelen vroeger”, besluit Meijers. De Nijmegenaar moest het al een keer eerder tegen de Groesbekers opnemen, toen nog met Helmond Sport: Meijers won.

Achilles ’29 speelde tot nu toe twee oefenduels: tegen Millingen SC werd het 0-4 en Rood Wit Groesbeek werd met 2-5 verslagen.

Achilles ’29 – JVC Cuijk begint 26 juli 2014 om 15:00 uur. De toegang is gratis.

Wij danken Hennie van de Weerd voor het interview.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
EGG side

Mooi oefenprogramma van Achilles’29;

19 juli Ajax uit 11.00
23 juli Sporting Lissabon thuis 19.30
26 juli JVC Cuijk 16.00

randje-16

Eric altijd welkom op de Heikant, levende legende en vooral een supervent. Over een paar jaar komt hij terug bij Achilles en maken we er samen weer iets moois van.

Dree

Eg groesbeeks nieuws dit weer……

randje-16

Gerrie je bent een lamzak

adder onder gras

ik kan wel kotse ba

wpDiscuz