Willie Verbeet Cup: Rood Wit winnaar, Germania tweede

Rood Wit heeft de tweede editie van de Willie Verbeet Cup gewonnen.

Willie_Verbeet_Cup_2014-DGB

De kersverse eersteklasser uit Breedeweg was de enige ploeg die beide wedstrijden winnend wist af te sluiten. De organisatie kon weer terug kijken op een voortreffelijk toernooi wat volgend jaar zeker weer een aflevering zal krijgen.

Zondag werd Trekvogels eenvoudig met 5­-0 verslagen. Germania werd uiteindelijk tweede door de tweede wedstrijd tegen het Nijmeegse SCH met 3-­0 te verslaan. Hatert wist beslag te leggen op de derde plaats.

Donderdag

Donderdag, de eerste speeldag, had Trekvogels gewonnen van SV Venray. De tweede wedstrijd op donderdag eindigde in 3-­3 gelijkspel tussen Orion en SC Bemmel. Beide wedstrijden waren begonnen nadat er een minuut stilte was geweest voor de slachtoffers van de MH17 aanslag. Op het hoofdveld nam eersteklasser Venray het op tegen tweedeklasser Trekvogels. Nadat de Limburgers met 1-­0 de leiding hadden genomen was het uiteindelijk toch Trekvogels die met een 2­-1 overwinning van het veld stapte. Op het kunstgrasveld kwam de kersverse tweedeklasser Orion uit tegen eersteklasser Bemmel. Orion overrompelde de Betuwnaren en leidde half uur te gaan met 3-­0. Toch werd het uiteindelijk nog en verassende 3­-3.

Vrijdag

Vrijdag kwam Germania niet verder dan een gelijkspel tegen Hatert. Rood Wit won met 2­-0 van SCH. Germania had moeite om het goede spel van de eerste oefenwedstrijd tegen BVV Den Bosch te evenaren. De Nijmegenaren waren de eerste fase van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg en kwamen dan ook verdiend op een 0­-1 voorsprong. Net na rust kwam Germania langszij door een fraai doelpunt. Vanuit een voorzet werd de bal uitstekend ingekopt. Hierna zakte het spel van Germania weer ver terug zodat uiteindelijk de 1­-1 tegen de derde klasser op het scorebord bleef staan.

Rood Wit had de nodige moeite met derde klasser SCH. De ploeg uit de Breedeweg kwam al wel snel op een 1­0 voorsprong maar het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat men de overwinning veilig stelde. Vanuit een voorzet kopte Niels Ceelen fraai raak; 0­-2.

Zondag

Zondag, op de derde dag van het toernooi, begon Venray tegen Bemmel. De twee eersteklassers hielden elkaar in een aantrekkelijke wedstrijd wedstrijd prima in evenwicht; 1­-1. Op hetzelfde tijdstip was ook de ‘ Nijmeegse clash’ Orion tegen Hatert. Uiteindelijk was het Hatert die met een 1­-2 overwinning aan het langste eind trok en daarmee zich in ieder geval al van een podiumplaats verzekerde.

Later in de middag was het dus nog Rood Wit tegen Trekvogels en Germania tegen SCH. Beide Groesbeekse clubs hadden geen enkele moeite met hun Nijmeegse opponenten. Hierdoor was het dus uiteindelijk Rood Wit die de Wilie Verbeet Cup met bijbehorend geldbedrag in ontvangst mochten nemen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mark

“De kersverse eersteklasser uit Breedeweg was de enigste ploeg die beide wedstrijden winnend wist af te sluiten. De organisatie kon weer terug kijken op een voortreffelijk toernooi wat volgend jaar zeker weer een aflevering zal krijgen”.

Volgens mij moet dit in goed Nederlands de enige ploeg zijn i.p.v. enigste ploeg…Het kan wel dat enigste ploeg zijn geweest, maar dat kan ik op papier niet beoordelen.

“Het kan wel dat enigste ploeg zijn geweest”.
Mierenneuker mark.

wpDiscuz