[Foto’s] Dorpsheld Jasper Cillessen gehuldigd in Groesbeek

De Groesbeekse doelman Jasper Cillessen is dinsdagavond op een vol Dorpsplein bij het gemeentehuis in Groesbeek gehuldigd. De Trots van Groesbeek mengde zich na de huldiging tussen de vele aanwezige fans.


Cillessen op het bordes bij het Groesbeekse gemeentehuis. Naast hem staat burgemeester Harry Keereweer. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De 25-jarige sluitpost heeft Groesbeek, het dorp waar hij opgroeide, tijdens het WK-voetbal in Brazilië internationaal op de kaart gezet. De gemeente wilde hem daarvoor, en het kijkplezier dat hij de voetballiefhebbers heeft bezorgd, bedanken. Aanwezige fans hadden geluk dat de weersomstandigheden mee zaten. Het regende dinsdag vrijwel de hele dag, maar in de avond werd het droog.

Cillessen kreeg als cadeau een schilderij uitgereikt door burgemeester Keereweer. Het schilderij, een portret van Jasper Cillessen in actie, is geschilderd door Frans van den Heuvel. Hij schilderde ook een portret van Koning Willem Alexander, dat schilderij hangt in de Groesbeekse raadzaal.

Na de huldiging op het Dorpsplein was er bij De Treffers, zijn vroegere club, nog een avondprogramma met Cillessen.

Carriere

Het is snel gegaan met de carrière van de jonge doelman. Cillessen maakte in 2011 de transfer van NEC naar Ajax. Twee seizoenen lang was hij de tweede keus, achter keeper Kenneth Vermeer. Aan het begin van zijn derde seizoen bij Ajax was concurrent Vermeer niet in goede doen en werd Cillessen de eerste doelman. De Groesbeker dacht enkele maanden daarvoor nog aan een overstap naar Roda JC, maar besloot bij de regerend landskampioen te blijven.

Doelman van Oranje

Vlak voor het eerste WK-duel van Nederland, tegen Spanje, werd bekend dat Cillessen tijdens het WK het doel van Oranje zou gaan verdedigen. Hij deed dit niet onverdienstelijk en incasseerde in zeven WK-duels slechts vier tegentreffers. De Groesbeker heeft inmiddels 15 interlands op zijn naam staan.


Foto’s: DeGroesbeek.nl.


Enkele andere foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Leuk voor Jasper zelfs de Weer goden waren hem goed gezind.

Onnut. Zo een lieve normale jongen. Prachtig. Heel leuk gedaan ook bij De Treffers heel goed geregeld en wat een drukte. Kinderen hebben genoten. Jasper had tijd voor iedereen. geweldig gedaan

Groesbeeks trots

Al weer iets waarin dit sportieve dorp laat zien dat we “groots zijn”. Ook hier mogen en moeten we met z’n allen trots op zijn.

Frans van den Heuvel

Prachtige foto’s!
Zou je mij enkele foto’s kunnen mailen in groot formaat, voor op mijn eigen site via wetransfer.com of zo?
Bij voorbaat dank!
Frans
portretschilder


Redactie DeGroesbeek

Uiteraard Frans, je hebt ze al in de mail! 😀


de nachtboswachter.

Toch mooi dat de Groesbeek dat doet voor Frans.

klaas

en dat hebben wij in groesbeek klasse

hupkedrie

Leuk wagentje heeft ie!!

mike

Ik kan wel kotsen als ik die keereweer zie met zijn populair billengezicht..

Akkie
Ik vond het ook heel erg leuk, maar toch heb ik een punt van kritiek wat betreft de organisatie omtrent het uitdelen van de handtekeningen en het maken van de foto’s. Ik stond er om 18.15u met twee mannetjes die heel graag hun idool wilden zien, voor een krabbel en een foto. Een goed uur wachten is voor kleine kids al een verzoeking en toch hielden ze vol. Helemaal vooraan stonden ze, want we waren vroeg! Tot de deur open ging… en ze overlopen werden door met name volwassenen, die het nodig vonden om de kleintjes te verdrukken en aan… Lees meer »
Poppy

Jazeker Hupkedrie, mooie auto!
Maar altijd weer mensen die het daarover
niet met ons eens zijn. Jaloezie..

wpDiscuz