Achilles ’29 verliest in eigen huis van Fortuna Sittard

Achilles ’29 heeft vrijdagavond voor de vierde maal in dit seizoen verloren. Hekkensluiter Fortuna Sittard was in Groesbeek met 0-3 te sterk voor de mannen van trainer Francois Gesthuizen, die eerder deze week nog op knappe wijze van Jong Ajax wonnen.

Achilles '29-trainer Francois Gesthuizen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Achilles ’29-trainer Francois Gesthuizen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Fortuna Sittard begon feller aan de wedstrijd, maar ook de thuisploeg kreeg wat kansjes. Na een kwartier spelen kopte Freek Thoone de bal net naast het doel en vijf minuten later moest Fortuna Sittard-doelman Ferhat Kaya in actie komen om een achterstand te voorkomen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na een klein halfuur spelen: Seku Conneh kopte raak. De Limburgers kwamen voor rust nog op 0-2 door een stiftballetje van Jordy Briels.

Na rust was er direct een goede kans voor Fortuna Sittard, gevolgd door een periode waarin Achilles ’29 druk zette. Het leidde na een klein uur spelen tot een doelpunt van Thoone, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Na 65 minuten spelen had Achilles ’29-speler Jop van Steen de pech dat zijn schot op de lat belandde. Een aansluitingstreffer bleef daarmee nog uit. Aan de andere kant waren de gasten via Conneh en Elroy Pappot nog gevaarlijk.

Het slotoffensief moest van Achilles ’29 komen, maar het waren de geel-groenen die de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooiden. Conneh scoorde zijn tweede treffer van de avond en de derde voor Fortuna Sittard: 0-3. Achilles ’29 is na de nederlaag van vrijdag opnieuw de drager van de rode lantaarn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Lag dus toch aan Ajax.

henk

ik ben bang dat ze die 1ste periode maar moeten vergeten.

de nachtboswachter.

Schijnbaar wist Fortuna Sittard de zwakke schakel bij Achilles en hebben ze de wedstrijd tegen Ajax goed bestudeert.

De stand zegt genoeg !

Gijp

Ik heb nog pijn in mijn ogen!

Gerrit

1850 toeschouwers. Hahahahahaha

Theo

Nee niveau was iets minder als tegen Ajax ja. Fortuna terecht gewonnen gisteren. Maar 1850 man echt niet ik schat 1100

Sprookje

En dat is …….vier!

adder onder gras

als je elke week verliest met voetbal stop er dan mee het gaat elke week slechter je pakt geen punten onmogelijk

terpse

Ja dit is te hoog het niveau van achilles net topklasse hoofdklasse dan wordt er teminste gewonnen nu winnen ze zo weinig dat ze beter kunnen degraderen en daar opnieuw beginnen toch

nou.. nou

Een slechte wedstrijd, volgend op een hele goede. Helaas …. Aan de reacties te zien zijn de spelonken weer open gegaan en
zijn zij… die we de afgelopen week niets van vernomen hebben er weer uit gekropen.

Piet

Weer met beide voetjes op de grond

Frank

Maandag maar trainen in plaats van werken….

Na volgend jaar is er wellicht geen keuze meer..dan moet iedere kampioen van de Topklasse naar de Jupiler League. Als Achilles het op dat niveau al moeilijk heeft, dan geldt dat zeker ook voor de andere Topklasse clubs. Kijken wie er dan nog lacht!
En als de plannen van de KNVB voor een verplichte promotie niet doorgaan, (en daar mag je als Topklasse op hopen) dan komt dat doordat Achilles de nek heeft uitgestoken en in een pilot heeft geprobeerd of een promotieregeling naar de Jupiler haalbaar is.

Piet
@H; Achilles was jarenlang top in de Topklasse zondag. Maar iedere voetbalkenner weet dat stapje hoger niet een stap maar veel meer is. Dan zul je extra moeten investeren en niet alleen in kleedkamers. Er zijn topklasseclubs die dit kunnen, die spelen helaas niet op zondag…. Als deze veel grotere clubs de stap niet aandurven dan vraag ik mij af waarom Achilles deze stap heeft gezet. Zonder een kwalitatieve injectie in de selectie is dit een voorspelbare gang van zaken. Dat had iedereen vantevoren al kunnen zeggen. Achilles was op sterven na dood vorig jaar mei. Dus erg naïef om… Lees meer »
nou.. nou

@H Ik denk dat van alle topklasse clubs er maar ééntje is die wel wil promoveren. raad eens?

Nou nou jij doet niet anders , iedereen weet waarom achilles die stap gezet heeft.

Pietertje

Nee hoor nou nou, op zuid hebben ze de problemen op tijd en intern opgelost dus (tijdelijk) promoveren hoeft (hoefde) gelukkig niet.

wpDiscuz