Eerste competitienederlaag voor De Treffers

De Treffers heeft zondag de eerste nederlaag van het nieuwe topklasse-seizoen geleden. In Amsterdam verloren de Groesbekers met 2-1 van AFC.

logo de treffers

De thuisploeg opende na iets minder dan een halfuur spelen de score. Na een steekbal van Daan Sutorius maakte Jonathan Richard de 1-0. De Treffers probeerde het spel te maken, kreeg via Jos Peltzer nog een goede kans, maar kon het niet voorkomen dat het met een kleine achterstand de rust in ging.

Na rust hadden de gasten het meeste balbezit. Echt gevaarlijk werden de mannen van Zuid in eerste instantie niet, terwijl AFC in de tegenstoot de betere kansen kreeg. Dit resulteerde na 75 minuten in het tweede Amsterdamse en tevens beslissende doelpunt van de wedstrijd. Pepijn Veerman was de doelpuntenmaker.

In de slotfase kregen beide teams goede scoringsmogelijkheden en wist De Treffers via Stefan de Jong zelfs nog de aansluitingstreffer te scoren. In de daarop volgende minuten, met een halve omhaal van de mee naar voren gekomen doelman Niels Kornelis, kreeg de uitploeg nog kansen op de gelijkmaker. De punten bleven echter in Amsterdam.

AFC, vorig seizoen kampioen in de zondagtopklasse, behaalde met de overwinning de eerste punten van dit seizoen. De Treffers staat nu derde. De wedstrijd was zondagmiddag live online te zien op de website van RTV Noord Holland.

Janssen: “Puntje mee willen snoepen”

Sportverslaggever Hennie van der Weerd was in Amsterdam en sprak na afloop met De Treffers-speler Robin Janssen. De middenvelder had graag nog een puntje mee gesnoept. “Als je de eerste helft onder de loep neemt zijn wij daarvan een groot gedeelte niet goed en scherp. Wij hadden weinig grip op het 4-4-2 systeem wat AFC hanteerde. Op de snelheid die zij voorin hadden en het vele loopwerk wat werd verricht hadden wij geen goed antwoord”, aldus Janssen.

De Treffers had enige tijd nodig om echt grip op de wedstrijd te krijgen. Pas na de Amsterdamse openingstreffer gebeurde er wat. “Na de 1-0 achterstand in de eerste helft krijgen we vlak erna de kans op 1-1. Het is jammer dat Jos (Peltzer, red.) die mogelijkheid laat liggen. Op dat moment had dat de ommekeer kunnen zijn in ons voordeel. De tweede helft lieten ze ons meer het spel maken, maar komen we wel met 2-0 achter. De eindpass ontbrak vandaag dat is zeker”, vervolgt Janssen. Volgens hem had zijn team voorin veel scherper moeten zijn. Dan hadden we er zelfs één of twee meer kunnen maken”.

Trainer Ton Caanen gaf zijn spelers tijdens de thee de opdracht om meer rust te behouden voor het doel van AFC. “Dat is ons spijtig genoeg niet gelukt”, weet Janssen. “In de eindfase lukt het dan wel om ze volledig vast te zetten, maar dat is veel te laat. Als het helemaal had meegezeten hadden we nog een punt mee kunnen snoepen. Helaas was dit niet het geval”, besluit hij.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Jammer maar gezien de hele wedstrijd wel terecht. Leuk om live mee te kijken. Wat een kans voor de keeper in de laatste minuut.
Helaas, volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Groesbeek

De kermis begint in ieder geval weer goed!!

Was AFC beter Henk?

Insider

Eerste smetje voor Drs Ton Caanen. Terecht verloren tegen een goede ploeg. Morgen de videoanalyse maar bekijken wie er allemaal billenkoek krijgt. Proost!

Henk

@H1, Yep AFC was beter, en dat geef je gewoon toe als Treffers fan.
Ik weet dat sommige dit leuk vinden als de Treffers verliest, het is niet anders. Groesbeekse boys heeft de Groesbeekse eer gered van dit kermis, voetbal weekend door 1 punt te halen. Misschien moeten we de kermis de schuld geven. Maar dat mag volgend weekend dan geen excuus meer zijn.

Henk

H1, ik geef ook toe dat ik er niet geweest ben maar dus op RTV-N heb gekeken en naar de omroep heb geluisterd.

Willem 2

Was niet best.

Fred

De hartslagmeters en videoanalyse nakijken ! Misschien de verkeerde Shakes gehad ! Als ze maar zelf de handdoeken bij zich hebben ! Toppers

Piet

Kijk ze komen uit hun spelonken. De Treffers is aan het bouwen aan een nieuw team. Vandaag iets minder dan afgelopen weken maar naar mijn idee was punt zeker verdiend geweest. Laatste 2 minuten 4 open kansen. Hard gewerkt, niet gewonnen. Is niet erg competitiestart is prima met 6 uit 3.

Treffersfan

Wat ik er op RTVNH.NL van gezien heb, was het niet al te best. Maar ik geloof ook niet dat we ooit de verwachting hebben uitgesproken dat we ongeslagen kampioen zouden worden. We zullen tegen nederlagen aan lopen. En verliezen van AFC, de kampioen van vorig seizoen, is geen schande. A.s. zondag op Zuid tegen OJC Rosmalen. Dan gaan we weer voor drie punten en hopelijk lukt het dan wel.

de nachtboswachter.

De glorie tijden van het Groesbeeks voetbal zijn voorbij.

Kampioen 2014-2015

inderdaad terecht verloren, de Treffers waren deze wedstrijd over de gehele linie de mindere. Volgende week de topper, kunnen we laten zien wat we in huis hebben.

En dan verliezen ze van een mindere tegenstander. , word weer niets dit seizoen . Kun je wel goede seizoen start . Maar als ze volgende week weer een zeeperd krijgen , dan zijn ze weer terug bij af !!

Treffersfan

Ach Ton, als als als … Als we komende zondag verliezen en vervolgens alle wedstrijden winnen, zijn we gewoon kampioen. Wat een onzin!

pffff

wat een verschil met hier op de site en in de gelderlander.volgens caanen was treffers toch echt beter. en was hij niet onder de indruk van afc.wie heeft nu gelijk?

Fred en Ton wat zijn jullie zielige figuren zeg.

@pffff ik ben er zelf niet geweest maar voor wat ik gehoord heb was t weer een beetje zo’n wedstrijd zoals we die vorig jaar ook een aantal hebben gehad. Voetballend de betere, bij vlagen met mooie combinaties maar het in de afronding niet waar gemaakt. AFC maakt het dan wel af en dan verlies je. Wie dr dan de betere is moet je zelf maar invullen de punten zijn in ieder geval daar gebleven. Ook wat dingen over het veld gehoord maar dat zijn bijzaken natuurlijk.

Treffersfan

Ton Caanen mag vinden wat hij wil (dat mogen we allemaal), maar het was gewoon niet goed. Helemaal niet zo erg hoor. 6 uit 3 is prima. Niets aan de hand dus. Zondag Willie Willems naast Ton Caanen op de bank? Zou wel weer mooi zijn!!!

wpDiscuz