De Treffers stunt in KNVB-beker tegen Telstar

De Treffers heeft woensdagavond voor een stunt in de tweede ronde van de KNVB-beker gezorgd. De Groesbekers waren na verlenging met 2-1 te sterk voor Jupiler League-club Telstar. De overwinning was verdiend.


Feest op Zuid na de bekerstunt tegen Telstar. Foto en rechten: Jan Peters/De Treffers.

De gasten namen na 10 minuten spelen de leiding in de wedstrijd door een doelpunt van Anmar Almubaraki. Ondanks de voorsprong was Telstar niet sterker dan de Groesbeekse topklasser en na een klein halfuur spelen leek De Treffers, dat steeds beter begon te voetballen, zelfs weer op gelijke hoogte te komen. Een Groesbeeks doelpunt werd echter afgekeurd. Enkele minuten later was het alsnog raak: Stefan de Jong tekende de verdiende gelijkmaker aan.

Direct na rust kreeg De Treffers via Santiago Macedo een goede kans, maar de Mexicaan stuitte op Telstar-doelman Cor Varkevisser die daarmee een belangrijke redding verrichtte. Hierna volgde er een fase met weinig hoogtepunten. Telstar had veel moeite met de thuisploeg en de “Witte Leeuwen” kwamen er aanvallend bijna niet aan te pas. De Treffers bleef goed meevoetballen, maar tot grote scoringskansen voor de mannen van trainer Ton Caanen leidde dit aanvankelijk nog niet.

Telstar ontsnapte diep in blessuretijd dankzij goed keeperswerk van Varkevisser nog aan een nederlaag in reguliere speeltijd. De wedstrijd had uiteindelijk een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. In de verlenging, waarin de vermoeidheid bij spelers van De Treffers begon toe te slaan, scoorde Santiago Macedo na zeven minuten de winnende treffer en bezorgde zijn team daarmee een plek bij de laatste 32. De derde ronde wordt eind oktober afgewerkt.

Donderdagavond komt er een andere Groesbeekse ploeg in actie voor de KNVB-beker. Achilles ’29 speelt dan thuis tegen FC Twente.

Schema KNVB-beker 2014-2015.


Fotos met dank aan Jan Peters!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 35 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Stier

Treffers redactie!

Is gewoon een top prestatie die de Treffers geleverd hebben.

Hebben ze een keer op een hoger niveau kunnen ruiken . Hebben ze meteen een verlenging nodig !

Kampioen 2014-2015

Geweldig, kampioen waardig !!!

de nachtboswachter

In een woord geweldig zal Achilles vandaag het zelfde doen.

liefhebber

leuk ton zo een reactie is denk ik afgunst super prestatie en leuk voor het bekervoetbal

Afgunst ? Het is maar allemaal poppenkast hoor !gewoon zondag winnen , dan mag je weer even met je borst naar voren lopen

Groesbeek

@ton

Aan het niveau ruiken en meteen een verlenging nodig? Klopt zeker wat je zegt. Vergeet niet dat jij als Achilles supporter, waar ik door deze reactie sterk de indruk van heb gekregen, niet moet vergeten dat achilles in de competitie tegen deze tegenstander niets maar dan ook helemaal niets te vertellen had.
Klasse De Treffers, een verdiende en zeer mooie overwinning!!

Achillessupporter

@groesbeek
Dat heeft er ook mee te maken dat achilles wekelijks dit soort tegenstanders treft. Slechts eenmaal per jaar opladen in de beker tegen een profclub is veel makkelijker. Dat heeft achilles ook in het verleden bewezen.

Hans

In de volgende ronde tegen Urk of WKE en dan verliezen kan zomaar. Dat is wat Ton bedoeld denk ik met poppenkast!
En Groesbeker; Bekervoetbal is iets compleet anders dan competitievoetbal. Dat heeft Achilles’29 al vaak genoeg bewezen en BVO’s al vaak ondervonden.
Vanavond gaat dat trouwens niet gebeuren voorspel ik. Een compleet afwezige achterhoede is niet op te vangen door de andere mannen en daarvoor is FC Twente iets te goed natuurlijk. De focus ligt ook op de competitie vanzelfsprekend.
En oh ja, natuurlijk Treffers gefeliciteerd. Knappe overwinning!

Treffersfan

Wij hebben dit seizoen al net zo vaak tegen een JL club gewonnen dan dat onze ‘vrienden van de Heikant’ dat hebben gedaan. Het verschil is alleen dat zij daar 7 wedstrijden voor nodig hebben gehad en wij maar 1. Klasse jongens!!!

nou....nou

Leuk he? … tegen Jupilair League-clubs spelen….
Je speelt op zondag b.v. tegen…Sandro Calabro, Frank van Mosselveld of Dennis Rommedahl. dat is toch veel leuker als tegen….Nico Czichi, Remy Joosten of Julien Clout. Dus snel kampioen worden …. promoveren naar de J.L. en dan weer de derby spelen …..

dom... dom
Treffersfan

@dom … dom: https://twitter.com/Erik_Wegh
Lees ook eens hoe anderen over jullie project denken. En dan iemand die weet wat het is om in de JL te spelen.

Peter

Zeur allemaal niet zo! Gewoon een goede wedstrijd waar we van genoten hebben. Proberen dit zondag door te zetten. Achilles, succes vanavond.

Treffersfan

@Peter, Je hebt helemaal gelijk. Achilles, succes!!!

dom... dom

@treffesfan Erik Wegh? wie is dat? ….oooo, ja… dat is dat topklassespelertje van oss, dat op amateurbasis daar mocht ballen……die neem je toch niet serieus?

Hans

Ach Treffersfan, wat een waardeloze opmerking weer. Je weet ook wel dat als Achilles en Treffers nu 10 keer tegen elkaar zouden spelen de Treffers er 9 verliest en 1 gelijk speelt als ze geluk hebben.
Maar wees er maar blij mee joh!

dom... dom

@treffesfan. Erik Wegh, die wel eerst een gratis kaartje op de Heikant probeert te bemachtigen, en dan met veel bravour op de tribune een paar oudere dames van hun vaste plek denk te kunnen verwijderen. Werd en-publiek even voor schut gezet en haalt dan zo z’n gram….. zielig mannetje

pffff

gefeliciteerd treffers.treffersfan is mannetje die veel dingen in het leven niet kan verkroppen. zoek hulp en berust je toch in bepaalde dingen.het leven is niet altijd eerlijk.het zit je toch hoog he

wpDiscuz