Moeizame overwinning FC Emmen op Achilles ’29

Achilles ’29 heeft de ruime overwinning op RKC Waalwijk geen goed vervolg kunnen geven. In Groesbeek verloren de witzwarten vrijdagavond nipt van FC Emmen: 1-2.

AchEmm

Het duurde zo`n 20 minuten voordat de eerste treffer van het duel een feit was: Roland Bergkamp zette de gasten op een 0-1 voorsprong. Het duel ging in het eerste bedrijf gelijk op, al kon Achilles ’29 niet echt heel gevaarlijk worden en had FC Emmen vlak voor rust nog een mogelijkheid om toe te slaan. De stand bleef tot aan de thee onveranderd.

Niet lang na rust verdubbelde Cas Peters met een stiftbal de voorsprong van FC Emmen. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar kende uiteindelijk nog wel een spannende slotfase. Na 80 minuten spelen kreeg Almeida vanwege een overtreding op Achilles ’29-aanvaller Thijs Hendriks een rode kaart. De Groesbeekse equipe scoorde in de 85e minuut de aansluitingstreffer: Freek Thoone krulde de bal binnen. In de laatste minuten van de wedstrijd lukte het Achilles ’29 echter niet meer om één punt uit het vuur te slepen.

Achilles ’29 blijft in de onderste regionen van de Jupiler League staan. Het gat met hekkensluiter RKC Waalwijk bedraagt drie punten. NEC pakte vrijdag de titel in de eerste periode door Almere City met 1-2 te verslaan.

Bij Achilles ’29 traint Levan Jordania, zoon van oud Vitesse-clubbaas Merab Jordania, sinds deze week mee. Hij was niet meer welkom bij de Arnhemse ploeg en komt voorlopig uit in de A1 van de Groesbeekse club.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Jammer volgende keer beter.

boersteeg

moeizame overwinning.
vreemd 80 min niets te zeggen tegen emmen maar doordat men met 10 man komt te staan deze kop!!!
nee de groesbeek wel een beetje objectief blijven

Dat kun je elke week schrijven nachtboswachter.

de nachtboswachter

Rob wie weet.

wpDiscuz