NEC bekert verder na moeizame zege op De Treffers

De Treffers heeft de bekerderby tegen NEC verloren. Op een druk Sportpark Zuid in Groesbeek werd het donderdagavond 1-3 voor de Nijmeegse club.


Fans konden de wedstrijd ook bij restaurant De Bredeweg volgen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

NEC-speler Navarone Foor kreeg na vijf minuten spelen de eerste goede kans van de wedstrijd. De middenvelder zag zijn schot maar net naast het doel gaan. De ploeg uit Nijmegen was de bovenliggende partij, bleef druk zetten en creëerde daardoor wat kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd NEC lange tijd niet.

De grootste kans in het eerste halfuur was zelfs voor de Groesbekers: De Treffers-speler Wessel van der Horst had in de 27e minuut dé mogelijkheid om zijn team op voorsprong te zetten. De aanvaller liep alleen op NEC-sluitpost Joshua Smits af, maar speelde de bal te ver voor zich uit. De thuisploeg liet zich hierna even wat meer zien.

Nog voor rust opende NEC echter alsnog de score. De eerstedivisionist had hier wel een strafschop voor nodig, die door Sjoerd Ars benut werd. In de tweede helft veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. NEC had het meeste balbezit en ging op jacht naar de verlossende treffer, maar kwam niet door de defensie van de roodzwarten. Bij een uitbraak na 70 minuten was het aan de andere kant wél raak: Van der Horst scoorde de gelijkmaker.

In het laatste kwartier moest de koploper van de Jupiler League alle zeilen bijzetten om een verrassende uitschakeling te voorkomen. Een rode kaart voor Foor, tweemaal geel, maakte de situatie er voor de Nijmegenaren niet beter op.

Een Groesbeekse stunt zat er donderdagavond niet in, want tien minuten voor tijd maakte Ars er 1-2 van. Anthony Limbombe gooide de wedstrijd in de laatste minuut in het slot: 1-3. Door de overwinning is NEC door naar de achtste finales van de KNVB-beker. Deze ronde wordt in december afgewerkt.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Toch mooi voetbal van de Treffers mag wel gezegd worden en Sportverslag door Jan Willems prima bij omroep Groesbeek.

Hans

Mooi voetbal van de Treffers? Dat was natuurlijk niet zo maar ook NEC was slecht dus al met al een zeer matig potje zonder venijn en wilskracht om te winnen. Alleen maar tegenhouden van de Treffers.
De bekende gezichten op TV zien was leuker dan de vertoning van de 22 spelers op het veld.
Die vreemde actie na de wedstrijd in een kring gaan staan met Ton Caanen in het midden als meneer pastoor was trouwens wel lachwekkend te noemen. Is dit Treffers 2.0??

fluitkelje

Hans hou toch is op en kijk naar je eigen club,maar daar mag je niks van zeggen want dan ontplof je en zijn het allemaal sukkels en klootzakken als die iets negatiefs schrijven over jou club.

Treffers 2.0?
Aan al je reacties te lezen, ben je er volgens mij elke wedstrijd..
Maar dan had je waarschijnlijk ook al gezien dat ze dit iedere wedstrijd doen, zodat ze dat, vanaf dat ze het veld afstappen, ‘vrij’ zijn!

helaas geen stuntje, nu met opgeheven hoofd op naar zondag!

leo Stek

Ik heb genoten. Het was natuurlijk geen goede wedstrijd maar wel vermakkelijk, en met zoveel mensen kan zelf een kil en koel complex gezellig zijn.

buisje

Als Achillesman, maa vooral Groesbeker kon ik natuurlijk niet thuisblijven en ben ook geweest. Het was geen beste wedstrijd. Volgens mij konden ze allebei niet beter. Dan kan je vooral NEC verwijten. Zò worden zij geen kampioen (ben bang dat ‘wij’ ze a.s. zondag ook niet kunnen helpen tegen Roda JC 😉
Wèl complimenten aan beide supportersgroepen, zij hebben zich positief laten horen.

Groesbeker

moeizame winst voor NEC? NEC wilde met zo weinig mogelijk inspanning de wedstrijd winnen, zij lieten Treffers geen rust aan de bal maar creeërde in dat eerste uur te weinig.
Nadat Foor dom rood pakte moest NEC even een tempo omhoog en dan zie je ook direct het verschil in 2 doelpunten.
kort samengevat, ook na de 1-1 zat een stunt er gewoon niet.

Ik blijf het zeggen: Hans jouw inbreng hier is nutteloos. Iedere week weer onzinnige negatieve uitlatingen over De Treffers. STOP DAAR MEE EN GA IETS NUTTIGS DOEN MET JE LEVEN!
Fantastische avond voor de club, mooie reclame.
In het veld had het inderdaad wat agressiever mogen zijn, maar alles bij elkaar heb ik mij prima vermaakt. Hulde aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!!

Treffersfan
Inderdaad H3, die reacties van Hans kunnen we hier gerust missen. Afgunst en frustratie. Zielig! … De wedstrijd was helaas niet al te best, maar uiteindelijk wel met NEC als verdiende winnaar. Daar kunnen we allemaal vrede mee hebben. Maar nog veel belangrijker, het was een feest! Beide supportersgroepen hebben op een positieve manier van zich laten horen. Zowel binnen als buiten de lijnen geen spoor van negatieve agressie. En wat te denken van het mooie programmaboekje. Top! Ook na afloop in de kantine bleef het nog heel lang heel gezellig. Dank aan alle mensen van De Treffers en NEC… Lees meer »
Groesbeker

Tataa…kom d’r maar in Hansy.. 🙂

Hans

Ach, het enige wat ik zeg gaat over die rare actie na de wedstrijd. Verder alleen zoals het was gisteravond. Dat geeft men zelf ook toe als ik de reacties lees.Als dat dan een blijk van afgunst en frustratie zou moeten zijn dan zeg ik nogmaals dat begrijpend lezen moeilijk is voor sommige lui hier die als we terug gaan kijken zelf overlopen van frustratie als het over andere clubs gaat buiten hun eigen club.

Maar ja, het was in ieder geval weer gezellig in de kantine!! Dat is het belangrijkste!

Piet

Laten we Hans negeren. Dat werkt bij peuters ook het beste…
Als je tot 10 min voor tijd een tegenstander op 1-1 houdt die een begroting van 8 miljoen heeft, ongeveer 8x de begroting van De Treffers doe je het niet slecht. Mooi voetbal doen we wel op zondag, of we gaan naar Achielus kijken haha

Hans

@Piet,
Als Achilles dat bijna wekelijks doet tegen clubs die een begroting hebben die 6-7 of 8 keer groter is dan van henzelf dan loop je alleen maar te zeiken en dan wil je nu mij negeren. Waarom mag jij dat dan wel zeggen en ik niet pietje?
NEC zet 1 keer aan en gelijk scoren ze 2 keer. Dat is niet de verdienste van treffus” maar kwam doordat NEC het wel geloofde.
En voor mooi voetbal moet je inderdaad op de Heikant zijn. Dat zeg je terecht en dus kan ik je daar alleen maar gelijk in geven.

Hans

Trouwens wel lachen dat je memoreert dat de Treffers een begroting heeft van 1 miljoen. Als jij dat zelf gelooft dan is dat prima hoor!

henk
Ik ben er niet geweest maar heb gekeken op Fox. Het verschil was m.i. wel duidelijk ondanks dat NEC vrij zwak over kwam. Ik had van de Treffers wel meer lef willen zien. Of je nu met 3-1 of 6-2 verliest beetje meer ballen hadden ze wel kunnen laten zien. Tja Hans, als je nu elke week met 3-1 verliest van een club met een veel hogere begroting dan is dat toch helemaal aan A29 zelf te wijten. Op de Heikant wilden ze het gaan proberen en dat ze nu telkens onderaan hangen en met 3-1 of 1-0 verliezen met… Lees meer »
Van dichtbij

Nou Hans volgens mij heeft Piet gelijk. NEC heeft een TOTALE begroting van 8 miljoen. De Treffers van iets meer dan 1 miljoen. Wil niet zeggen dat dit de spelersbudgetten zijn.

Treffersfan

Hoi @Hans, Zojuist toch maar even aandachtig naar onze trainer op Radio Groesbeek geluisterd. Luisteren of hij inderdaad zo arrogant is, zoals jij hier hebt beweerd. Maar dat was helemaal niet zo. Zijn commentaar en analyses waren helder en reëel. Een verademing na dat interview met Gesthuizen die niet verder komt dan dat Achilles te weinig ‘mannelijk’ zou spelen. Wat is dat nou weer? Het woord ‘kwaliteit’, of beter nog het gebrek daar aan, neemt jullie trainer niet in de mond. En dat is toch echt het probleem. Geen schande, maar geef het ook eens een keer toe!

fluitkelje

Hans is en blijft een sukkeltje ,kan hij ook niks aan doen,zo iets moet je niet serieus nemen,zulke stumperds horen er bij,kan hij ook niks aan doen.

wpDiscuz