[Update/Foto’s] Scholten Awater Zevenheuvelenloop 2014

Nijmegen maakt zich op voor de ontvangst van 40.000 hardlopers.


Sint deed in 2014 ook mee. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De organisatie van het Zevenheuvelenweekend is klaar om al deze deelnemers te verwelkomen. Bijna 900 medewerkers staan klaar om op twee dagen te zorgen voor een goed verloop van de Zevenheuvelennacht en de Scholten Awater Zevenheuvelenloop.

Mini Zevenheuvelenloop

Het Zevenheuvelenweekend wordt op zaterdag afgetrapt met de Mini Zevenheuvelenloop. BMX-ster Laura Smulders uit Horssen zal het startschot lossen voor alle deelnemers aan de kidsrun. Ruim 600 kinderen gaan de strijd met elkaar aan op de Groesbeekseweg. Deze basisschoolkinderen lopen in zes verschillende groepen: groep 3 t/m 8. De kinderen die bij de eerste drie eindigen in hun categorie krijgen hun prijs uit handen van de winnares van Olympisch brons bij het BMX.

Zevenheuvelennacht

Ook de deelnemers aan de 7 kilometer worden weggeschoten door een uitzonderlijke atleet: Wereldrecordhouder 15-kilometer Leonard Komon zorgt ervoor dat de ruim 7.000 deelnemers aan de nacht kunnen vertrekken voor hun bijzondere tocht door het donker. De nachtlopers zijn opgeroepen om lampjes en reflecterend materiaal te dragen, waardoor een verlichte stoet zal vertrekken vanaf de Groesbeekseweg. De organisatie heeft daarnaast gezorgd voor een sprookjesachtig stuk op het donkere deel van het parcours. De prijzen worden uitgereikt door Europees kampioen marathon, Daniele Meucci.

Topveld

Onder de inschrijvingen voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop, zijn diverse wereldtoppers, waaronder twee atleten met wereldrecords achter hun naam. Leonard Komon bezit het wereldrecord op de 10 kilometer en het in Nijmegen gelopen record op de 15 kilometer. Zersenay Tadese bezit de wereldrecords op de 20 kilometer en halve marathon. De Europees kampioen marathon Daniele Meucci, de Nederlandse recordaanval van Khalid Choukoud en het sterke topveld bij de dames zijn andere sportieve hoogtepunten.

De Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag 15 november om 17.30 uur. De Zevenheuvelennacht volgt direct daarna om 19.00 uur. Onderdeel van deze 7-kilometerwedstrijd is het Nederlands studentenkampioenschap op de weg. Zondag 16 november start de 31e editie van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.

Update 16-11-2014, 18:15 uur
Een regenachtige Zevenheuvelenloop kende twee prachtige winnaars: bij de mannen was Abera Kuma iedereen te snel af, na 42 minuten en 18 seconden liep hij als eerste over de finish op de Groesbeekseweg.

Bij de vrouwen was Priscah Jeptoo, vooraf de grote favoriete, maakt het helemaal waar, in een supersnelle tijd eindigde zij in 46.56 vóór haar landgenotes Emily Chebet en Gladys Chesire.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Website Zevenheuvelenloop

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Keep on Running Gerrit den Boes foto 12 wie kent hem niet.is voor hem een training voor Winschoten op de honderd km Gefeliciteerd.

wpDiscuz