NEC wint in een doelpuntenfestijn van Achilles ’29

NEC heeft in een doelpuntenrijke wedstrijd met 6-2 van Achilles ’29 gewonnen. De Nijmegenaren begonnen uiterst zwak aan de Gelderse derby en kwamen mede hierdoor al snel op achterstand.

logo Achilles'29 (transparant)

Achilles ’29 profiteerde van het zwakke spel van NEC en Mehmet Dingil zette de stand in de 4de minuut op 0-1. In de minuten daarna bleef NEC zwak spel vertonen, dit leidde echter niet tot kansen voor Achilles ’29. Na bijna een half uur spelen was het Foor die de stand voor NEC op 1-1 zette. Sjoerd Ars speelde zichzelf vrij en middels een hakbal kwam de bal bij Foor. Navarone Foor speelde vervolgens een Achilles verdediger uit en plaatste de bal in het netje. Tien minuten later, in de 39ste minuut, schoot Christian Santos NEC naar een voorsprong: 2-1. Nog geen minuut later was het een eigen doelpunt van Mehmet Dingil wat de stand op 3-1 bracht.

Direct na rust was er een goede kans voor Achilles ’29, de bal schoot echter te ver door waardoor de NEC doelman de bal simpel kon oppakken. Conboy en Hendriks haakten met de benen in elkaar, maar de scheidsrechter kende geen strafschop toe. In de 56ste minuut verliet Freek Thoone veld en Rutger Worm was zijn vervanger. Worm kreeg een warm onthaal door de NEC supporters, waar hij tussen 2004 en 2010 speelde. Nog geen tien seconden nadat Worm het veld in kwam kreeg hij al een gele kaart.

In de 61ste minuut wordt een lange bal doorgekopt door Sjoerd Ars (3de assist van de wedstrijd) op Foor, Foor kapt vervolgens zijn directe tegenstander uit en vergroot de voorsprong van NEC naar 4-1. Vijf minuten later liet Sjoerd Ars zien dat hij naast assisten geven ook zelf kan scoren: 5-1. Een kwartier voor tijd was het NEC dat nog een grote kans kreeg, maar na drie keer schieten door Celik en Ars pakt Achilles doelman Ter Wielen de bal. Waar het leek dat NEC de 6-1 ging scoren was het vervolgens Thijs Hendriks die er met de bal vandoor ging en de stand op 5-2 bracht. In de 84ste minuut was het uiteindelijk Sjoerd Ars die zijn tweede goal van de dag het totaal aantal goals van de wedstrijd op acht bracht: 6-2

Scoreverloop:
4′: 0-1 (Mehmet Dingil)
28′: 1-1 (Navarone Foor)
39′: 2-1 (Christian Santos)
40′: 3-1 (E.D. Mehmet Dingil)
61′: 4-1 (Navarone Foor)
66′: 5-1 (Sjoerd Ars)
79′: 5-2 (Thijs Hendriks)
84′: 6-2 (Sjoerd Ars)Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Nou dat is geen mooier terug reis toch jammer of een goede eer voor de volgende keer.

johny

Het eerste half uur was achilles beter als nec ,dan vallen er gaten in de verdediging die zie je nog niet bij de pupillen het was bar en boos geldt ook voor de scheids. Ik verspil mijn vrije tijd er niet meer aan.

Peter

Behoudens het eerste half uur, was de verdeding van achilles’29e erg zwak. Vorige week 4 tegen en nu weer 6 tegen zegt wel iets. Dat moet beter. De scheidsrechter was ronduit zwak en floot in het nadeel van achilles’29e. Het positieve waren de 2 tegendoelpunten van NEC, dat komt niet vaak voor in thuiswedstrijden.

De nachtboswachter

Johny ga niet bij de pakken neer zitten man kan de beste club over komen.Peter gewoon positief blijven en die 2 doel tegendoelpunten.

blaag

zwak startend nec wat later over achilles heen liep.
niet meer en niet minder.

Henk van de zus van Thé van Klaas

Achilles is echt heel erg slecht. Fijne avond.

Realist

Knappe goal van Hendriks. De eerste mocht er ook wezen.

De nachtboswachter

Ach ja Realist het eerste doelpunt van Hendriks in de Goffert is slechts schrale troost.

adder onder gras

het is niks en het word niks op de heikant en maar groot doen echt zielig

De nachtboswachter

adder onder gras train jij ze dan.

Toon

Waar blijven die rooie nu, het is toch om te lachen

Treffersfan

Wij genieten nog even na van de 3-0 overwinning!

wpDiscuz