Achilles ’29 blijft in Jupiler League

Achilles ’29 heeft unaniem besloten om in de Jupiler League te blijven. Dit is woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering bekend geworden.

logo Achilles'29 (transparant)

De Groesbeekse ploeg speelt sinds vorig seizoen al in de Jupiler League, onder gunstige licentievoorwaarden. Het betreft een 2 jaar durende pilot waarin degradatie niet mogelijk is. Achilles ’29 had echter wel de mogelijkheid om na de pilot (einde van dit seizoen) terug te keren naar de amateurs. De club maakte een tijd geleden al haar plannen bekend om verder te gaan in het profvoetbal.

Vanaf 2016-2017 krijgt het voetbal in Nederland te maken met een zogeheten “voetbalpiramide”, die zorgt voor een verplichte promotie en degradatie tussen profs en amateurs. Hier is vorige week mee ingestemd. Er is een Landelijke Divisie tussen de huidige topklassen en de Jupiler League in het leven geroepen. Deze zogenaamde “Tweede Divisie” bestaat uit de 7 beste zaterdagtopklassers en de 7 beste zondagtopklassers van het seizoen 2015-2016. Daar komen nog 4 beloftenteams bij.

Teams in de Topklasse willen onder de huidige omstandigheden niet direct promoveren naar de Jupiler League, omdat ze niet kunnen voldoen aan alle (licentie)eisen. Met de komst van de Tweede Divisie, die in 1971 werd afgeschaft, hoopt men de doorstroming weer te versoepelen.

Achilles ’29 heeft er voor gekozen om actief te blijven in het profvoetbal. Mocht de ploeg uiteindelijk degraderen dan komt het uit in de Landelijke Divisie.

Voetbalpiramide_KNVB_2016_2017

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 december, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 33 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Inwoner Berg en Dal

Proficiat Achilles 29 met jullie genomen besluit. Wens jullie veel succes en voetbalplezier.
Maar kan het niet laten om te vragen: Wat gaat dit de Gemeente MUG kosten?

Zuiderwind

Bij ons weet ik dan: een kleine 6 miljoen gemeenschapsgeld. Van Millingen heb ik van horen zeggen zeggen een kleine 4 miljoen gemeenschapsgeld. Ja en laten we eerlijk zijn: het zijn sukkels op De Heikant, maar ze krijgen NUL en promoten onze gemeente landelijk formidabel.

Bert

@ de Groesbeek,
Achilles kan volgend seizoen nog niet degraderen en zal dus nog 2 minimaal jaar in de Jupiler League spelen.

Sprookje

Hoezo promoten, meedoen om de laatste twee plaatsen is een lachertje!

henk

Jammer dat ze door gaan ze hebben daar eerlijk gezegt niks te zoeken

adder onder gras

alles opruimen dat is het beste dag heikant

Misselijk

Misselijk volk loopt er toch op Zuid. Afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst, afgunst. Wordt er moe van.

Peter

Oh heerlijk zeg die opmerkingen, daar straalt de jalousie en afgunst vanaf! Daar kun je wat mee.

Piet

Mensen van Achilles, dit is echt geen afgunst van welke club dan ook. Gewoon realiteit. Jullie doen net of buiten Treffers je zo geliefd bent. Nou NOT!! Maak maar eens een rondje door Groesbeek.
Nog 2,5 jaar hopen dat je niet verliest lijkt mij vreselijk. En dan niet erg vinden dat je degradeert. Want dan speel je eindelijk op het niveau wat je uiteindelijk nastreeft. FOX gelden nodig hebben om te overleven. Ben eens eerlijk dat dit een vreselijke overlevingstocht is!!

Piet

Ps kijk eens na waar de extra politie-inzet voor dit wedstrijdjes voor 500 man op geschat worden. Loopt inmiddels in de tonnen! Dat is echt gemeenschapsgeld!

De nachtboswachter

Waarom niet elkaar steunen in plaats van de boel afkraken ook voetballers van beiden clubs lezen deze berichtgeving op de Groesbeek.Succes gewenst ondanks de stand van zaken.

Groesbeek

wat het een unanieme beslissing van de leden om door te gaan in de Jupiler of werd dit aan hen medegedeeld?
Werd er gestemd en wat was de uitslag dan?
Ik kan me niet voorstellen dat leden blij zijn met een club die verlies draait en boetes krijgt?

toontje

Een blinde koe is ook een koe !

Hans

Al dat gezeur over gemeenschapsgeld. Voordat Achilles ooit het geld, wat van gemeenschapsgeld op Zuid is besteed, opgemaakt zou kunnen hebben spelen ze al 10 jaar in de Jupiler League. Maar dat geld krijgt Achilles nooit. Germania, Rood-Wit, Groesbeekse Boys en DVSG trouwens ook niet.
@Piet
Doe ff een linkje naar de site waar op te vinden is hoeveel de politie-inzet kost als je wil zodat iedereen kan lezen waar jij het over hebt. Weten we gelijk waarvan dit betaald wordt!

Sprookje

Waarom heeft Achilles een vacature voor een penningmeester? Maarten heeft de pijp aan Maarten gegeven…
Boetes van de KNVB omdat de financiën niet op orde waren/ zijn.
Waar hebben we het over… Het ene gat met het andere vullen?

Als je nergens van af weet, houd dan lekker je mond. Zielig volk!

Antoon

Het doet nog steeds pijn op zuid aan de reaties te zien ! Ik dacht dat het allang gezakt was na al die jaren ! Nog twee jaar op een hoger nivo en dan zien we wel weer ! Dus nog twee jaar op de tong bijten

Peter

Achilles’29 heeft in ieder geval een organisatorische en sportieve voorsprong op de rest, die de sprong nog moeten maken. Om in de 2e divisie terecht te komen, mag achilles zelfs degraderen. De rest moet bij de eerste 7 eindigen om te promoveren. De druk ligt dus bij de rest.

Henk

mooie afgang dan…. hahahahaha!

theo

Waar de treffers jarenlang als een klein kind bij de gemeente heeft gehuild om subsidie krijgt achilles het gewoon toegeschoven door fox.
Beter toch dat we tenminste een club hebben welke ook in de jupiler leage aan het groeien is en op steeds beter nivo gaat spelen.
Je moet maar eens zien hoeveel zuid gasten er toch stiekem komen kijken op de heikant,zij kunnen alleen de boel maar afkraken maar kunnen nog niet eens mee in de top klasse.
stelletje jankers….

wpDiscuz