Puntje voor Achilles ’29

Achilles ’29 heeft vrijdagavond één punt overgehouden aan het duel met FC Eindhoven. De Groesbeekse formatie speelde verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen de nummer drie van de Jupiler League.

Achilles29Live

Even leek het er op dat de wedstrijd afgelast zou worden. Het veld was hard, maar na een veldkeuring vrijdagmiddag is er alsnog besloten om de wedstrijd door te laten gaan. Op het harde veld in Groesbeek lieten beide ploegen zich in de eerste helft zien. Namens Achilles ’29 kreeg Thijs Hendriks na een klein halfuur spelen dé mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hendriks wist doelman Tom Muyters niet te verschalken.

Ook FC Eindhoven kreeg kansjes via Fries Deschilder, Joey Sleegers en Branco van den Boomen. Zij konden er echter niet voor zorgen dat de gasten de openingstreffer scoorden. Die viel na rust namelijk aan de andere kant: Hendriks was na 68 minuten wél trefzeker toen hij oog-in-oog met Muyters kwam. In de periode daarvoor hadden zowel Achilles ’29 als FC Eindhoven al kansen om zeep geholpen.

De uitploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, werd gevaarlijker en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven: Tom Boere schoot zeven minuten voor tijd raak. Direct na deze treffer moest sluitpost Muyters zijn team behoeden voor een achterstand en in de daaropvolgende uitbraak van FC Eindhoven had Deschilder het vizier niet op scherp staan. De teams moesten genoegen nemen met één punt.

Achilles ’29 staat na vrijdag op de 13e plaats met 22 punten uit 21 duels. De Groesbekers kunnen echter nog zakken op de ranglijst, omdat concurrenten Jong PSV, Jong FC Twente en Fortuna Sittard later dit weekend spelen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Beter iets als niets.

Geen puntje maar een punt, las ik al op Twitter, redactie; zeer knappe prestatie, tegen de nummer drie, waarbij er ook nog meer in zat,

een dikke punt gehaald uit een wedstrijd die op papier redelijk kansloos leek tegen de nummer 3! Ik zeg ‘goed bezig!

Mooi gedaan 🙂 Proficiat

willy

mooie wedstrijd om te zien,Achilles speelde goed een punt was ook dik verdiend.

Toon

Achilles , De trots van Groesbeek !! Het was weer geweldig in De kantine !
Ga zo door Achilles !!

Fred

Ik begin er steeds meer in te geloven !

Toon

Ik ook Fred …

stil aan de overkant

………

Fred

Zo zo toon !

henk

Fred en Toon waarin beginnen jullie te geloven?

De nachtboswachter

Dat ze nog ver komen mooi toch voor Groesbeek toch.

Toon

Wij beginnen in Achilles te geloven , in het begin leek het op een zeepbel ..

Groesbeker

tuurlijk is het mooi dat ze resultaten behalen in de JL, het is echter zaak om de club op de grond te houden, hopelijk gaan ze niet een periode als doel stellen of het linkerrijtje, gewoon lekker normaal doen en vrij voetballen.

Kuukenaar

een goeie serie in de Jupiler Leaugue en je zit al dicht bij een periode titel, dus ……

Andere Peter

Het zou zomaar kunnen, als achilles zou winnen in Sittard.

wpDiscuz