Nederlaag voor Achilles ’29 tegen Jong Ajax

Achilles ’29 heeft maandagavond de eerste competitienederlaag van 2015 geleden. De witzwarten verloren in Amsterdam van Jong Ajax: 2-1.

logo Achilles'29 (transparant)

De gaten uit Groesbeek namen na 7 minuten de leiding in de wedstrijd. Achilles ’29-aanvaller Thijs Hendriks profiteerde van een fout van de Amsterdamse doelman André Onana: 0-1. Na opnieuw een fout in de defensie van Jong Ajax was het Freek Thoone die enkele minuten later dicht bij het tweede Groesbeekse doelpunt van de avond was. De spits zag zijn stiftballetje net over het doel gaan.

Gevaarlijk was Jong Ajax lange tijd niet, maar de thuisploeg kwam na iets meer dan een halfuur spelen wel op gelijke hoogte via een rebound van de 18-jarige Richaïro Zivkovic. Met de 1-1 stand op het bord gingen beide ploegen rusten.

Na de thee liet Achilles ’29 zich goed zien, maar drukte het team van trainer Francois Gesthuizen dit niet uit in doelpunten. Dit kwam mede door doelman Onana die zich in het tweede bedrijf herpakte. Het doelpunt viel een kwartier voor tijd juist aan de andere kant toen Zivkovic knap raak schoot: 2-1. Achilles ’29 zette in de slotfase nog wel aan voor een gelijkspel, maar één puntje viel er niet meer te redden.

Voor Achilles ’29 was het het eerste verlies in zes duels. De Groesbeekse ploeg heeft nu 23 punten uit evenveel duels.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
achilles29

jammer zeker een punt moeten hebben. goed voetbal gezien. maar als je zelf niet scoort…..

Topklasse

Niet het eerste puntverlies hoor, maar wel verlies…
Bij gelijkspel verlies je immers ook twee punten

begrijpend lezen

@topklasse. Er staat: “Voor Achilles ’29 was het het eerste verlies in zes duels”. In dit stuk heeft niemand het over eerste puntverlies.

Topklasse

Er stond wel degelijk eerste puntverlies… Is nu keurig aangepast!

toppertje

Ha ha ha ha ha.

wpDiscuz