Achilles ’29 pakt punt in hectische slotfase

Achilles ’29 heeft vrijdagavond in de slotminuten van het duel met FC Oss één punt uit het vuur weten te slepen. De mannen van trainer Francois Gesthuizen speelden met 2-2 gelijk.

logo Achilles'29 (transparant)

Beide ploegen konden in de beginfase van de wedstrijd niet echt gevaarlijk worden. De eerste grote kans was voor de gasten uit Groesbeek toen Wiafe Danquah alleen op FC Oss-doelman Luuk Koopmans af kon lopen. Danquah was echter onzorgvuldig in de afwerking. Hierna was het de thuisploeg die wat meer druk zette, wat resulteerde in enkele kleine mogelijkheden.

Na een halfuur spelen kreeg Fatih Kamaci namens FC Oss een vrije schietkans. De middenvelder schoot van dichtbij over. Vijf minuten later viel het doelpunt aan de andere kant; op aangeven van Thijs Hendriks schoot Steven Edwards de 0-1 in de touwen. Jonathan Opoku trok de stand vlak voor de thee met een van richting veranderd schot weer gelijk.

Na rust was het niveau niet al te hoog, beide ploegen waren slordig. Het duurde tot aan de 66e minuut voordat het publiek weer kon opleven. Kamaci schoot hard op de paal en van de rebound kon FC Oss niet profiteren omdat twee spelers elkaar in de weg liepen. FC Oss werd sterker, al kwam de uitploeg er soms ook gevaarlijk uit. Een kwartier voor tijd kreeg Achilles ’29-spits Freek Thoone een goede schietkans, maar doelman Koopmans was alert.

In de slotfase leek FC Oss alsnog de winst te pakken: Ryan Sanusi schoot na 89 minuten snoeihard raak. In blessuretijd was het Edwards die met zijn tweede treffer van de avond alsnog te gelijkmaker aantekende en daarmee één punt voor zijn team veilig stelde. Achilles ’29 heeft door het resultaat van vrijdag 24 punten uit 24 duels en staat daarmee op de 14e plek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
toppertje

Er valt ook niks te zeggen.

achilles29

nu stelen wij 1 punt. vorige wijdstrijd tegen jong ajax 1 punt minimaal moeten hebben. dat is voetbal

wpDiscuz