NEC wint Gelderse derby van Achilles ’29

Achilles ’29 heeft zondagmiddag de historische derby tegen NEC verloren. De Groesbekers gingen met een voorsprong rusten, maar verloren uiteindelijk met 1-3.


Doek met de tekst “RIP Rocky” naar aanleiding van het treindrama bij station Wijchen, waar een NEC-fan om het leven kwam. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Kansjes over en weer

Op een bomvol sportpark de Heikant (3700 toeschouwers), waar de supporters van de Nijmeegse en Groesbeekse club gewoon door elkaar stonden, kregen beide ploegen in de eerste tien minuten van het duel kansjes. NEC-speler Anthony Limbombe schoot de bal in het zijnet en aan de andere kant kopte Wiafe Danquah over. Na 20 minuten had Achilles ’29-verdediger Migiel Zeller zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Zeller kon van dichtbij inschieten, maar schoot over.

1-0

Achilles ’29 voetbalde in het eerste bedrijf goed mee en beloonde zichzelf na een halfuur spelen met een doelpunt. Na voorbereidend werk van Steven Edwards werkte Thijs Hendriks de bal in de touwen: 1-0. Freek Thoone had drie minuten later zelfs de 2-0 op de schoen, maar de spits schoot net naast en raakte twee minuten later geblesseerd. De Groesbekers gingen met de kleine voorsprong rusten. NEC speelde slordig, creëerde weinig en de Nijmegenaren hadden een betere tweede helft nodig om niet tegen een nederlaag aan te lopen.

Stand ombuigen

NEC trok de stand snel na rust weer gelijk. De koploper had hier wel een strafschop voor nodig, die door Sjoerd Ars werd benut: 1-1. De gasten kwamen duidelijk een stuk beter en feller uit de kleedkamers, Achilles ’29 had het moeilijk. Toen Cristian Santos er na een uurtje spelen via een kopbal 1-2 van maakte leek een Groesbeekse stunt niet meer mogelijk. NEC had nog wat kansen op 1-3, maar moest tot aan vijf minuten voor tijd wachten tot het beslissende doelpunt viel. Alireza Jahanbakhsh, die binnen het strafschopgebied werd neergehaald, scoorde zelf vanaf elfmeter.

Ranglijst

NEC blijft koploper in de Jupiler League. De voorsprong van de Nijmegenaren op concurrent Roda JC is na zondag 14 punten. De twee ploegen treffen elkaar vrijdag in het Nijmeegse Goffertstadion. Achilles ’29 staat 15e met 24 punten uit 25 wedstrijden.

Fietscombi

Tientallen NEC-supporters gingen zondagochtend op de fiets naar Groesbeek. Deze zogeheten “fietscombi” betrof een ludieke actie van de supportersvereniging van de Nijmeegse ploeg. Een video daarvan is op YouTube gezet en staat hieronder.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Geen kampioensploeg gezien.Slechte scheids. En over 2jaar weer derby.Helaas……

kenner.

Reactie op kuier.
Hoezo slechte scheids?
Daar lag het niet aan.
En NEC is wel degelijk een kampioensploeg.

De Kuier.

Kenner…ik zag het anders…. mag toch!!!!

appie

@de kuier
liever dat jij het zegt dan iemand met verstand

Twan

Was weer de scheids “wanneer niet “

Kawaman

Ben meer een supporter van ,,zuid” maar moet ,, de kuier” toch gelijk geven.

patrick

Zeer zwak NEC gezien, maar met een beetje hulp van de evenzo zwak acterende scheidsrechter pakken ze nog de 3 punten. Achilles speelde een aardige pot vond ik en had zeker een punt verdiend.

Zeer zwak nec zeer zwake scheidsrechter en achilles speelde super.

Andy
Zeer slecht NEC, die door een belabberde scheids (snap niet dat hij altijd eredivisie wedstrijden fluit) de overwinning in de schoot geworpen kreeg. Wiedemeijer floot erg eenzijdig. Laat onbestraft Freek Thoonen uit de wedstrijd schoppen, terwijl hij daarna wel geel aan Achilles geeft. Kwam alleen met corners de cirkel uit. Met Thoonen en een betere scheids hadden we het langer vol kunnen houden. Zeg niet dat we gewonnen zouden hebben, want NEC heeft meer fysiek en mogelijkheden qua wissels om de druk nog meer op te voeren, maar toch. Compliment aan Michiel Zeller, die een goede beurt maakte op Tim… Lees meer »
Treffersfan

Natuurlijk ben ook ik ‘meer van Zuid’. Toegegeven, de scheidsrechter was inderdaad erg slecht. Maar eigenlijk gold dat ook voor het merendeel van alle spelers op het veld. Misschien dat Achilles naar haar mogelijkheden heeft gespeeld, maar NEC was ronduit slecht! Voor een (redelijk) neutrale toeschouwer was het daarom soms niet om aan te zien. De sfeer en de entourage waren overigens prima!

henk

Als jullie nec zo slecht vonden
moet je nagaan hoe slecht achilles was
stelletje amateurs daar bij achilles

Lookkoek

NEC speelde met minimaal een man meer en dat 90 minuten lang. Wie dat niet zag is ziende blind.

Hans

Haha,
Henkie is de logica een beetje kwijt!
Als Achilles die 100% strafschop gewoon toegekend had gekregen (wat had gemoeten; zie de foto’s en de beelden ervan)was het wellicht 2-0 geweest en als Wiedemeier niet nog met zijn gedachten op 5 december was geweest had NEC gewoon verloren van dat stelletje amateurs Henkie.
Maar goed, verloren van de kampioen op deze manier is al helemaal geen schande en daarbij is winnen van Telstar maandag veel belangrijker gezien de stand.
Dat is logica Henkie.

Doet het nog steeds zoveel pijn henkie , je zou denken dat je er aan gewend was geraakt ! Pfffff en volgend jaar nog steeds henkie ! Daarna zien we wel weer ,maar wij genieten wij nog elke week van jou reacties ?

henk

Ja net geniet er nog maar 1 jaar van
zolang het kan hahahaha
als jullie degraderen gaat nec gewoon door
op het hoogste niveau
en weet over 2 jaar niemand meer wie of wat achilles is
hahahaha stelletje amateurs

Hans

Jammer voor je Henkie maar je bent slecht geïnformeerd.(amateurtje)
Achilles’29 speelt sowieso nog minimaal de volgende 2 seizoenen in de JL.
Beter je huiswerk doen dan doet het minder pijn!

Treffersfan

Het is echt geen schande om van de aanstaande kampioen te verliezen, maar het spel was bedroevend. Ook dat van Achilles. Dat mag toch wel worden gezegd? De vele betalende toeschouwers zal veel goed maken. De wedstrijd … snel vergeten!

achilles29

toch mooi om te lezen dan treffers mensen naar achilles tegen nec gaan kijken. zegt toch wel iets.

treffers2

er waren minstens 1000 treffers supportus wat ik gezien heb.maar dan wel voor nec.

stil aan de overkant

@treffers2 De enige echte treffers supporters…. stonden natuurlijk massaal in Rotterdam hun eigen club aan te moedigen.

wpDiscuz