Geen periodetitel voor VVV na gelijkspel tegen Achilles ’29

Achilles ’29 heeft vrijdagavond één punt overgehouden aan het duel met VVV-Venlo. Het werd 1-1.

logo Achilles'29 (transparant)

De uitslag was voor VVV-Venlo ongunstig, aangezien de ploeg bij winst op Achilles ’29 de titel in de derde periode binnen zou halen. Een gelijkspel zou voldoende zijn geweest als de concurrentie ook puntverlies zou lijden, maar dit gebeurde niet. FC Oss ging er met de periodetitel vandoor.

De bezoekers uit Groesbeek speelden een goede eerste helft en kwamen na 18 minuten op voorsprong toen Rutger Worm een voorzet van Thijs Hendriks binnen kopte. Zowel VVV-Venlo als Achilles ’29 hadden tot op dat moment al mogelijkheden op hun naam staan, maar veel stelde het niet voor. Acht minuten na de openingstreffer trok de thuisploeg de stand met wat geluk weer gelijk: Guus Joppen scoorde.

Achilles ’29 begon aanvallender aan de tweede helft. Het leverde voor de Heikanters echter niets op. VVV-Venlo was na 55 minuten via Ramon Voorn gevaarlijk, maar Achilles ’29-doelman Leon ter Wielen was alert. Twintig minuten voor tijd had VVV-speler Randy Wolters zijn team op voorsprong moeten zetten, maar de aanvaller miste tot tweemaal toe een grote kans. De Venlonaren gingen op jacht naar hun tweede treffer van de avond om onzekerheid omtrent de titel in de derde periode weg te nemen.

In de slotfase moest VVV alle zeilen bijzetten om de periodetitel te winnen, concurrenten FC Oss en De Graafschap kwamen na 80 minuten namelijk op voorsprong. De geelzwarten voerden de druk wat op, terwijl Achilles ’29 op de counter loerde. Doelpunten vielen er niet meer. VVV-Venlo eindigde de wedstrijd ook nog eens met 10 man nadat Robin Buwalda rood kreeg.

Achilles ’29 heeft 25 punten uit 26 duels en staat 16e. De Groesbekers hebben nu evenveel punten als dat zij in hun debuutseizoen haalden. Daar waren toen 38 duels voor nodig. Maandag volgt de thuiswedstrijd tegen Telstar. In de top van de Jupiler League deed NEC goede zaken; de Nijmegenaren versloegen concurrent Roda JC en hebben na vrijdag een voorsprong van 17 punten op de Limburgers.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 februari, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willy

goed gedaan mannen klasse.

Andere Peter

Prima punt ondanks veel geblesseerde sterkhouders. Maandag proberen de 3 punten in eigen huis te houden.

achilles29

nog 12 wedstrijden en nu al even veel punten als vorig seizoen.gaat goed bij ons op de heikant.tc goed bezig

De nachtboswachter

Hoop dat Achilles maandag de 3 punten thuis houd zou heel mooi uit komen.gezien de stand van zaken ondanks goed gespeeld tegen VVV vooral de eerste helft veel succes maandag.

toppertje

Uit de laatste periode 8 punten uit 8 wedstrijden,en een doelsaldo van 8 voor en 9 tegen,zo geweldig is dat nou ook weer niet.

stil aan de overkant

@toppertje. Na een matig eerste seizoen in de Jupilair league is dit juist wel een goed resultaat. Ik denk dat in Groesbeek velen, met jou, Achilles’29 al helemaal afgeschreven hadden. Nu blijkt Achilles’29 gewoon volwaardig mee te doen in deze J.L. en maakt het de ploegen die om de prijzen spelen het soms knap lastig. ( zoals gisteravond) En zeg nu niet dat al deze clubs tegen Achilles’29 toevallig een off-day hadden. Het is gewoon de eigen verdiensten van Achilles’29 dat de punten worden gepakt.

Andere Peter

@toppertje. Eens kijken of de Treffers in de voetsporen van Achilles’29 kan treden?

Winnaars

Het zijn gewoon winnaars op de Heikant. Uit bij VVV een punt pakken is prima. Achilles speelt zeer verdienstelijk.

toppertje

Andere Peter ik heb helemaal niks met de Treffers, je moet niet denken dat elk commentaartje wat jou niet bevalt door een Treffers fan geschreven word.

randje-16

verdiend puntje in een verder waardeloze wedstrijd

Zijn veel waardeloze wedstrijden zeg .

Lookkoek

Voor Randje 16 en Wim, een waardevolle wedstrijd toegewenst vanmiddag. Wat een droeftoeters, een en al afgunst.

achilles29

lookkoek: woensdag ledenvergadering. donderdag een stuk in de gelderlander. ik denk dat er dan een paar erin blijven.

Lookkoek lees elke week slechte of waardeloze wedstrijd.dus volgens mij ben je echt een lookkoek.

Groesbeker

“Nu blijkt Achilles’29 gewoon volwaardig mee te doen in deze J.L.” ahum…overdrijven is ook een kwaliteit, volwaardig op basis waarvan dan?
Ik zou het anders stellen, het niveau van de JL is bedroevend slecht en daarom kan Achilles aanhaken.

stil aan de overkant

@Groesbeker. Ja….. Tuurlijk joh.

Andere Peter

Het niveau van de Jupiler league ligt hoger dan dat van de topklasse.

Groesbeker

Het niveau van de gemiddelde aanwezige hier ligt vele malen hoger dan dat van jou..en van “stil aan de overkant”

stil aan de overkant

@ groesbeker. Ja…tuurlijl joh.

wpDiscuz