[Foto’s] Achilles ’29 weet weer wat winnen is

In de Jupiler League heeft Achilles ’29 zondag goede zaken gedaan. In eigen huis was de Groesbeekse equipe met 2-1 te sterk voor FC Den Bosch. Het was de eerste overwinning sinds januari.


Feest bij Achilles ’29 na de 1-0. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

FC Den Bosch kwam beter uit de startblokken, had daardoor het meeste balbezit en kreeg via Anthony Lurling de beste kans van de openingsfase. Ook voor het gehavende Achilles ’29 waren er aanvankelijk wat kleine mogelijkheden, maar de grootste kans kreeg de ploeg na een halfuur spelen toen Jop van Steen zijn schot maar nét naast zag gaan.

De Heikanters kwamen na 40 minuten op voorsprong; Mehmet Dingil kopte de bal in de touwen na een vrije trap van Thijs Hendriks. De treffer viel in een periode waarin de Groesbekers meer grip op de wedstrijd leken te krijgen. De mannen van trainer Francois Gesthuizen verdubbelde na één uur spelen de voorsprong, nadat Rutger Worm en Raja Boean eerder al mogelijkheden hiertoe kregen; Twan Smits schoot een vrije trap binnen.

Een kwartier voor tijd leek FC Den Bosch de aansluitingstreffer te scoren, maar het aluminium voorkwam dat een kopbal van Maarten Boddaert achter Achilles ’29-doelman Leon ter Wielen verdween. Via een penalty kwam FC Den Bosch in de slotfase alsnog dichterbij: Jort van der Sande werd neergehaald en Barry Maguire schoot raak vanaf elfmeter: 2-1.

Achilles ’29 hield de drie punten op De Heikant. De ploeg heeft nu 28 punten uit evenveel duels en staat daarmee op de 16e plaats in de Jupiler League.


Foto’s met dank aan Damen Videoregistratie Groesbeek!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat 🙂

Goed gedaan van de mannen van de heikant.

Peter

Verdienstelijke overwinning voor Achilles.

Nou verdient?

Peter

Ben je er geweest?

De Kuier.

Proficat!!!!!prachtige 2 doelpunten gezien. En ja H. Verdiend.

Winnaars

Smits naar de Treffers, moeten we hem nu ook niet meer opstellen? Uiteraard wel. Mooie jaren bij Achilles gehad, vooral in de topklasse belangrijk geweest. Helaas niet goed genoeg om er wekelijks te staan op Jupiler League niveau. Succes op zuid.

stil aan de overkant

Den Bosch had natuurlijk een totale off day

Stil aan de overkant. Er werd weer geschreven dramatische slechte wedstrijd zo is het bijna elke week . Wat een niveau.

Andy

Het was een verdiende overwinning voor Achilles en ik vond het van een redelijk niveau. Het arbitrale trio was van een erbarmelijk niveau. Wat een lapswanzen om een penalty te geven en heel kinderachtig Thijs nog een gele kaart voor commentaar. Gisteren lag het er echt te dik bovenop dat zij voor een kanteling in de wedstrijd wilden zorgen en dat is de laatste tijd wel erg vaak het geval.

wpDiscuz