Kaartenregen op Zuid: De Treffers pakt punt met 9 man

De Treffers heeft zondagmiddag een knappe prestatie geleverd. Op sportpark Zuid in Groesbeek werd het in de topper tegen UNA 2-2. De Treffers stond het laatste halfuur met twee man minder op het veld.


Genoeg gele kaarten zondag op sportpark Zuid in Groesbeek. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Opvallend was de keuze om De Treffers-speler Eef van Riel buiten de basis te houden. Hij was namelijk niet geblesseerd. Deze week werd bekend dat de middenvelder volgend seizoen naar aartsrivaal Achilles ’29 vertrekt.

De thuisploeg nam na een kwartier spelen de leiding in de wedstrijd. Het was topscorer Santiago Macedo die zijn 25e doelpunt van het seizoen scoorde. UNA-speler Jeroen Stottelaar zorgde negen minuten later uit een vrije trap voor de gelijkmaker. De Treffers moest even daarna met tien man verder, omdat Soufiane Dadda zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Het regende vervolgens kaarten op Zuid en dat ging in de tweede helft nog even door. De Treffers-speler Ken Leemans veroorzaakte na één uur spelen een strafschop. Na protest mocht ook hij gaan douchen. De penalty werd door Benjamin van Wanrooij benut: 1-2. De gasten hadden tot op dat moment weinig grote kansen gekregen.

Met negen tegen elf probeerde De Treffers in het verdere verloop van het duel toch nog iets te forceren. UNA creëerde weinig, waardoor de nummer twee in de topklasse de wedstrijd niet kon beslissen. Dit zorgde er voor dat de thuisploeg na 85 minuten alsnog op gelijke hoogte kon komen. De roodzwarten hadden hier wel een strafschop voor nodig. Santiago Macedo deed wat hij het hele seizoen al doet: scoren. UNA had nog geluk dat het na 90 minuten niet met lege handen stond.

De Treffers blijft na zondag vierde in de zondagtopklasse. De mannen van trainer Ton Caanen hebben 39 punten uit 23 duels. WKE, JVC Cuijk en Koninklijke HFC volgen, maar De Treffers heeft één duel minder gespeeld.


Foto’s met dank aan Damen Videoregistratie Groesbeek!


Foto’s met dank aan Jan Peters!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 maart, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 54 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
andy

Zal wel een tactische beslissing zijn geweest om van Riel niet op te stellen. Nog even en dan kunnen ze er nog maar een stuk of vijf opstellen, want de rest vertrekt. Wat zielig!

Eitje

De trainer beslist Andy maar denk dat de Tc hem niet heeft opgesteld

henk
knap gedaan om nog 1 punt uit de strijd te halen, meer de strijd tegen een arbiter die het spelletje niet snapt. Ja wat de TC er aan heeft of wat de gedachte is om Eef op de bank te laten zitten, blijft voor mij een raadsel, als de reden het vertrek is vind ik dat zeer ongepast tegenover Eef en zou ik er 25 cent aan wagen en mij voor de komende weken ziek melden. Maar goed dik verdiend punt, jammer dat we niet dichter bij gekomen zijn. Hopelijk ook de laatste wedstrijd van de man in het geel… Lees meer »
henk

p.s. de hoofdfoto ziet er wel triest uit, lijkt het oostblok wel. Er zijn toch wel betere foto`s beschikbaar en anders ff aam Jan de Kat een paar foto`s vragen.

Theo

Grote schande kinder spel dit dat van Riel niet mee deed . Hij speelt niet veel meer zijden ze. Was ook wel te zien aan spel. Treffers is knok ploeg geworden met weining goed voetbal

Als van Riel vorige week nog geroepen heeft dat hij absoluut niet naar Achilles gaat en dan dit flikt, nou dan lijkt de reden mij volkomen duidelijk en ook gewoon zwaar terecht! Gewoon een vieze streek! Jammer van de scheidsrechter vandaag… wat een debiel… winst was heel mooi geweest vandaag met het verlies van lienden en vvsb, had er zelfs met negen man ook nog in gezeten tegen een zeer zwak una. Hoewel we ook weer blij mochten zijn met een onterechte penalty/goedmakertje(?) Scheids mag in ieder geval zijn spullen inleveren

Theo wat wil je met negen man…? Dan gaat voetballen niet veel meer lukken… heb de afgelopen weken helaas sowieso weinig goed voetbal gezien dus dat ligt echt niet aan het ontbreken van van Riel…

kenner.

Ik wacht nog steeds op het moment dat Santi bekend maakt dat hij weggaat.
Kijken of Ton Caanen hem er dan ook naast zet.
Maar hij zal zijn topscoorder er niet naast durven te zetten.
Wie heeft de moed en het lef om de trainer, Ton Caanen er naast te zetten.
Ook de Messias moet weten dat hij gepasseerd kan worden.
De trainer denkt echt dat hij de almachtige is.
Okay, de scheids was een drama, echt een zwakke broeder uit het Beuningse land. Moet nooit meer een wedstrijd mogen fluiten met die rotgrijns op zijn smoelwerk.

Lookkoek

Altijd weer commentaar op de scheids terwijl Santi al een karrevracht aan penalty’s heeft mogen nemen. Van Riel komt volgend seizoen wel weer aan zijn wedstrijden.

Kenner, als santi gaat dan is dat verwacht en is het die jongen volledig gegunt, we weten dat hij in Nederland is om als voetballer hogerop te komen, speelt dit seizoen ontzettend goed en heeft de nodige interesse en ondertussen al meerdere stages gelopen, dus wel even iets anders…

kenner.

….zei.
Ik zie dat niet anders want de god-almachtige heeft gewoon niet het lef om Santi te passeren.Wat een loorkoek hebben we toch als trainer. Hij vind zichzelf supergoed.

Peter

Caanen heeft de verklaring al klaar. Bij uitwedstrijden ligt het standaard aan het veld. Bij thuiswedstrijden krijgt de scheids de schuld

Andere Peter

De treffers mist de komende wedstrijden een aantal spelers door schorsingen.
Dat de treffers nog een punt pakte, is te danken aan de scheids die een penalty schonk.

Treffersfan
Natuurlijk lag het niet (alleen) aan de scheidsrechter. Dada – of beter DomDom – kreeg een volkomen terechte 2e gele – en dus rode kaart. Maar waarom Leemans rood kreeg, ontging toch echt iedereen (behalve de scheidsrechter). De beslissing om van Riel niet te laten spelen ligt, naar ik heb horen zeggen, bij de TC en niet bij de trainer (lees ook de Gelderlander van afgelopen zaterdag). Als van Riel al vanaf december in gesprek is met Achilles ’29, twee weken geleden definitief besluit om bij De Treffers te blijven en vorige week doodleuk komt vertellen dat hij toch overstapt,… Lees meer »

@…:en Eef van Riel is het dan niet gegund?? Terwijl zijn intenties, spelen als prof, duidelijk waren anders had die clausule niet in zijn contract hoeven staan !! Kinderachtig gedoe…en het ergste is: iedereen voelt het aankomen dat dit gaat gebeuren…dat zegt wat over de cultuur bij de Treffers! Niet iets om trots op te zijn….

Andere Peter

Hoe speelde de nr 10 van Una, die naar Achilles gaat?

Andy

Dus de TC maakt de opstelling?! Moet niet gekker worden op Zuid.

stil aan de overkant
@….. Dus Santi speelt alleen maar om “hogerop te willen” ? Iedere speler, moet/heeft dergelijke ambities. (of het moeten uitgerangeerde profs zijn die nog even willen cashen) Ook Eef van Riel heeft de gezonde ambitie om alles uit z’n carrière te halen. Dus om zo hoog mogelijk, liefst bij een BVO, te spelen. Dat heeft hij in november al schriftelijk vast laten leggen. Dat men bij de Treffers toen, en nu, nog niet door heeft dat Achilles’29 volgend jaar (pilot voorbij – dus nieuwe status) gewoon een reguliere BVO is, lijk mij behoorlijk naïef. Ook hem moet een dergelijke stap,… Lees meer »
Treffersfan

@Andy, Een TC bepaalt niet de opstelling. Maar de TC is wel verantwoordelijk voor het (spelers)beleid en de afspraken die er met spelers worden gemaakt. En als je je daar niet aan houdt … (vul maar in). Dat is bij elke club zo en bij ons (en jullie) niet anders.

Treffersfan

Wij weten best dat Achilles een BVO is. Daarom ook al die plannen. Dat is niet alleen ambitieus, maar simpelweg noodzaak. Dat wordt min of meer ook opgelegd door de KNVB. Niet alleen de rechten, maar ook de plichten dus. Wat daar van terecht gaat komen, moeten we nog zien. Succes!

wpDiscuz