Caanen: “10 geweldige maanden”

Ton Caanen en De Treffers gingen deze week in goed overleg uit elkaar. Caanen vertrok per direct naar Cyprus, om kampioen te worden met Apollon Limassol.

Caanen, Ton
Bron: Wikipedia

De oefenmeester heeft aan De Treffers een woord van dank gestuurd. Hij blikt daarin terug op de tijd dat hij trainer was bij de Groesbeekse zondagtopklasser. “Op het moment dat ik dit artikel naar jullie schrijf zie ik voor mij, de mooie Cyprus zon onder gaan. Dit vind ik een mooi moment om te gaan schrijven. “Iets moois dat onder gaat”, dat gevoel houd ik over aan 10 maanden Treffers”, begint het stuk.

Caanen geeft aan dat hij nooit had gedacht of verwacht dat hij al binnen één jaar uit Groesbeek zou vertrekken. “Vanaf het begin van mijn aanstelling ben ik samen met de club bezig geweest om de gewenste veranderingen en nieuwe weg vorm te geven. We hadden samen een duidelijke visie en missie waar wij De Treffers naar toe wilden brengen (…) Maar veranderingen gaan niet zomaar. Dat kost tijd en vraagt energie en geduld veel van mensen, soms meer dan ze willen of kunnen.”, legt Caanen uit.

Volgens Caanen wilde hij op sommige momenten sneller gaan dan anderen. Het aanpassen en gas terug nemen was voor de 49-jarige trainer niet altijd even makkelijk. “De laatste maand werd duidelijk dat naar aanleiding van een aantal werksituaties er een beeldvorming rondom mijn persoon is ontstaan. Ik kon daar wel mee omgaan, maar wanneer andere mensen daar meer moeite mee hebben, dan ga je nadenken. Wanneer de emoties het winnen van mijn feiten en ik mij nog meer moet aanpassen, ben ik niet de Ton Caanen die ik graag wil zijn.” Zelfingenomen noemt Caanen zichzelf niet; “Was ik zelf ingenomen? Nee, vind ik niet, wellicht wat té zelfverzekerd.”

Hij kijkt echter met een goed gevoel terug naar de 10 maanden op Zuid. “Ik kijk terug op 10 geweldige maanden! We hebben gewoon een top jaar gehad (…) Verder hebben zich dit seizoen 5 spelers in de kijker gespeeld bij betaald voetbal clubs. De goede fans hebben ons team altijd aangemoedigd, thuis en uit! (…) Was alles goed? Nee we hadden kampioen kunnen worden!! Voor sommige was dit nog niet reëel, maar voor mij wel. Waarom? Gewoon, gebaseerd op feiten: Wij zijn dit jaar in de meeste wedstrijden, de betere ploeg geweest, maar niet de hele 90 minuten en daar zat het probleem. Dat reken ik mijzelf aan”.

De aanbieding uit Cyprus was vervolgens het welbekende zetje in de rug. Daar moet hij kampioen worden met Apollon Limassol, om vervolgens een Champions League-avontuur te beginnen. Een aanbieding die hij nog nooit eerder heeft gehad.

Willie Willems is tot aan het einde van het seizoen de hoofdtrainer bij de roodzwarten, die op dit moment vijfde staan in de topklasse. Zondagmiddag spelen de Groesbekers uit tegen Hercules.

Lees hier het hele stuk van Caanen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website De Treffers

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Geweldige woorden!

Totaal geen resultaat behaald! Gezorgd voor scheve gezichten binnen het elftal en binnen de club!

Wat een aanfluiting…

Insider

Da’s er een van Tempo team….

kenner.1

Het domgelul gaat maar door.
Bij de supporters van zuid gingen de vlaggen uit toen het bericht door kwam.
En ik heb nog geen supporter gesproken die het vertrek erg vond.

henk

Ton, bedankt dank zij jouw zijn er idd. spelers die gaan vertrekken. Maar of dit nu komt omdat zo goed zijn of door de prikkelen die er toch de laatste weken zijn ontstaan laat ik in het midden.
Hopelijk gaat hier de zon ook snel weer schijnen en kunnen we volgend seizoen afscheid nemen van de Topklasse met een kampioenschap.

andy

Gezien zijn verhaal, jammer dat ie weg is. Maakte spelers beter, lag goed in de groep en heeft zelfs vrienden voor het leven gemaakt. Moet een grote teleurstelling zijn geweest toen bekend werd dat hij ging.

buisje

Sjongejongejonge
Die Caanen heeft geen plank voor z’n kop, maar een hele schutting.
Maar toch ook een kunst als je zo in het leven staat, met je eigen feiten en waarheden:
Dan ligt t eigenlijk nooit aan jou… Manmanman.

Treffersfan

Los van de inhoud van zijn verhaal, vraag ik me wel af waarom dit hier geplaatst wordt. Het is een bericht op de website van De Treffers en ook duidelijk gericht aan de leden en supporters van De Treffers. Het nieuws van zijn vertrek is hier terecht breed uitgemeten omdat dit in Groesbeek en zelfs landelijk blijkbaar nieuwswaarde heeft. Dat heeft dit artikel niet. Natuurlijk zullen hier sommigen van “genieten” (de redactie incluis?). Maar eigenlijk is het ongepast!

Andy

Hé Treffersfan, als je je afvraagt waarom het bericht hier geplaatst is dan hadden de leden ook al het commentaar wat hier over hem geplaatst is ook niet moeten schrijven. Jullie site is voor iedereen toegankelijk. Stuur dan het bericht via een mail naar alle leden en sponsoren. Beetje onzinnige opmerking!! Maar ja dat zijn we van je gewend.

Topklasse

En toch heeft Caanen wel gelijk! Hij wilde te snel en te ver gaan voor de amateurclub die De Treffers is. Hij dacht binnen paar maanden een professionele organisatie op Zuid neer te zetten.
Ik wil niet zeggen dat er bij Treffers niet professioneel gewerkt wordt. Natuurlijk wel. Op vele vlakken, maar niet in alles.

Maar of het nou handig is om zo’n mail te schrijven en of het dan ook handig is van Treffers om deze op de site te plaatsen.

Treffersfan

En of het dan handig en nodig(!) is om die mail hier te plaatsen???

De Treffers heeft er zelf voor gekozen dit bericht openbaar op de site te plaatsen. Misschien moet je bij het bestuur of de verantwoordelijke voor de site van de Treffers gaan klagen Treffersfan.

Treffersfan

Dan moet je je als redactie wel eerst afvragen wat de nieuwswaarde is. En dan moet je het artikel ook letterlijk overnemen en niet in ‘de derde persoon (Hij …, Ton Caanen …, etc.)’. Zet anders gewoon de links naar de sites van alle Groesbeekse clubs op degroesbeek.nl. Scheelt de redactie een hele hoop werk! Ik zal er verder niets meer over zeggen/schrijven omdat ook ik waardering heb voor de inzet van de redactieleden. Maar dit is een misser!

Hans
Wat een gezeik Treffersfan, hij wordt toch gewoon geciteerd en een redactie, ongeacht welke, moet er wel een bericht van maken om het als nieuwsbericht te kunnen plaatsen dus plaatsen ze hun eigen woorden eromheen om het leesbaar en begrijpelijk te maken. Treffers heeft er voor gekozen om het een openbaar bericht te laten zijn dus staat het iedereen vrij om het over te nemen. Overigens mag toch iedereen wel weten hoe het hem is vergaan op Zuid? Ja, dacht het wel! Heel Groesbeek wist ondertussen al hoe groot de opluchting was bij de spelersgroep en bij menig supporter. Dat… Lees meer »
achilles29

S: treffersfan is zelf bestuurslid. is al lang bekend op de heikant.

Precies Hans en denkend aan al het rumoer om Ton Caanen heen de afgelopen weken is direct de nieuwswaarde duidelijk. Als dit geen nieuwswaarde heeft, dan weet ik het niet meer….

Topklasse

Caanen is weg en er is meteen een zuupfeest op Zuid!
Kan geen toeval zijn!

wpDiscuz