[Foto’s] Achilles ’29 pakt punt in Emmen

Achilles ’29 heeft zaterdagavond een feestje voor FC Emmen verpest. De Groesbekers speelden, net als in hun debuutwedstrijd in de Jupiler League, met 2-2 gelijk in Emmen.


Freek Thoone staat op het punt de 2-2 te scoren. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

FC Emmen had zaterdagavond voor het eerst sinds 12 seizoenen de play-offs om promotie naar de Eredivisie kunnen halen. Hier was een overwinning op Achilles ’29 voor nodig en dit leek met rust ook niet meer mis te kunnen gaan. De Emmenaren stonden op dat moment met 2-0 voor.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na 12 minuten spelen: Roland Bergkamp zette de thuisploeg op voorsprong. Clubtopscorer Cas Peters verdubbelde deze voorsprong na een halfuur. Achilles ’29 had in de eerste helft niets in te brengen; de ploeg werd nauwelijks gevaarlijk.

FC Emmen kreeg direct na de thee mogelijkheden om het duel te beslissen, maar de mannen van trainer Joop Gall verzaakten dit te doen. Het doelpunt viel in de 58e minuut aan de andere kant na een goede actie van Freek Thoone. Het was uiteindelijk Frank Wiafe die simpel binnen kon tikken. Tot op dat moment had Achilles ’29 nog geen fatsoenlijke kans gehad.

Na de aansluitingstreffer was het opnieuw FC Emmen dat de beste scoringskansen kreeg, hoewel de gasten beter meevoetbalden dan in het eerste bedrijf. In blessuretijd kreeg Achilles ’29 een strafschop: Thoone bleef koel en maakte er 2-2 van.

Achilles ’29 moest zaterdag meerdere spelers missen. De ploeg had daarnaast nog de pech dat Tim Konings na iets meer dan 20 minuten spelen ook geblesseerd raakte. De Groesbekers staan nu 17e in de Jupiler League met 33 punten uit 35 duels. De nummers 18 en 19 (Helmond Sport en Fortuna Sittard) komen dichterbij. RKC blijft rode lantaarndrager met 25 punten.


Foto’s met dank aan Damen Videoregistratie Groesbeek!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Andere Peter

Met zoveel geblesseerde spelers is dit het maximale resultaat, een bonuspunt.

henk

ja knap van Emmen.

THEA

Daar kun je mee thuis komen goed gedaan knap hoor.

Zeker, na zo’n tochtje op zaterdagavond naar de nummer vier van de competitie in Emmen!

den millingse

Proficiat heikanters

Piers

De stap naar middenmoot is dit jaar weer mislukt. Dat was het doel volgens FD. Minder toeschouwers, minder sfeer minder beleving en steeds grotere achterban die begint te morren. Dit is niet meer de club waar velen zich in herkende en bij wilde horen.

Andy
Ik ben een echte Achilles-man en maak me het meest druk over de aanwas in de jeugd. Heb gisteren een kijkje genomen bij de opendag en het eerste wat me opviel is het hoge (ja, hoe zeg je dit netjes) andere cultuur-gehalte. Als er een hoop van deze spelers komen, ben ik er bang voor of alles zo blijft zoals het nu is. Je moet niet te voorbarig zijn, maar om alles in het gereel te houden, zal een behoorlijke kluif worden. En willen goede talentvolle spelers van onze “eigen jeugd” straks wel in de selectie teams (divisie niveau) spelen,… Lees meer »
achilles29

piers :hahahaha het blijft pijn doen allemaal he

Treffersfan

@Andy, Met alle respect, dit had je natuurlijk kunnen zien aan komen. Die ‘ander cultuur’ (we weten allemaal wie of wat daar mee bedoeld wordt) past niet binnen Groesbeek. Of het nu Achilles of De Treffers is. Dit soort (talenten)dagen lokt vooral gelukszoekers. Je noemt het nog heel netjes een randverschijnsel. Maar ik hoop voor jou en Achilles dat dit niet de uitstraling van de club gaat bepalen. Overigens hoorde ik diezelfde geluiden ook al van (Treffers)mensen die een kijkje zijn gaan nemen.

Zuid
Nou Achilles29 er zit volgens mij wel wat in wat Piers zegt. Ik was zaterdagmiddag even op Zuid en dan tref je een steeds grotere schare echte Achillesmensen daar aan die het niet meer gezellig vinden op de Heikant en zich niet kunnen vinden in het beleid wat gevoerd wordt. Hier komt men ook openlijk voor uit en ik begrijp ze goed. Even JL was mooi, prima stap, en dan weer een keer terug naar 2e divisie, maar men is echt aan het doorslaan met jeugd, jong Achilles etc. Je moet je niet groter voor doen dan je in werkelijkheid… Lees meer »
Groesbeker

de jeugd gaat dadelijk weglopen van de Heikant, de sfeer zal door de multi-culturele vermenging niet verbeteren. Wel beter voor de andere clubs die wel met beide benen op de grond blijven staan.
Feit is dat jeugdteams op divisie-niveau vaak heel weinig eigen jeugd betreft.

fluitkelje

Was het puntje verdiend ?.

Twan

Kijk naar quick nijmegen achielles gewoon doorgaan

achilles29

zuid kusje erop

achilles29

trots op onze club. komt allemaal goed.als wij niet zo veel pech zouden hebben dit jaar,gewoon boven aan in het rechter rijtje in de jpl.

randje-16

puntje was zeer verdiend.

Topklasse
Of alle jeugd wil juist bij Achilles komen voetballen! Kom op zeg! Wat een achterlijke bekrompenheid. Het is 2015 en geen 1645! Kijk eens naar de kampioensfoto van PSV of naar de selectie van Oranje, Juist door op te leiden kun je ze opvoeden binnen de normen en waarden van de club. Woonplaats en afkomst zijn dan toch niet van belang. En die paar Groesbeekse talenten kunnen dan juist beter worden. Hebben meer weerstand. Andy, kom op he, dus als jouw kind straks naar het VWO kan, maar z’n vriendjes gaan naar Mavo stuur jij hem ook naar de mavo… Lees meer »
Andy
Een school is wel iets heel anders dan sporten. Ik wil dat mijn kinderen met plezier (en dus met vriendjes) sporten. Opleiden en opvoeden doe je in de eerste levensjaren van een kind en niet meer als ze een jaar op 8 zijn, dan is het vaak al te laat. Als de cultuur niet veranderd en de spelers van buitenaf bewezen hebben zich moeiteloos aan te kunnen passen aan onze waarden en normen van de club, heb ik er geen enkel probleem mee als mijn kinderen met hen in een team voetballen. Gelukkig zijn/zullen mijn kinderen geboren worden in de… Lees meer »
wpDiscuz