Beachvolleybalaccommodatie voor Switch ’87

Volleybalvereniging Switch ’87 uit Millingen krijgt subsidie voor de beachvolleybalaccommodatie op het nieuwe Sportpark De Hove in Millingen.

Braakliggend terrein

Sinds 2012 ligt er een beachterrein naast sporthal De Duffelt in Millingen aan de Rijn. Dit is echter lastig te onderhouden want er ligt geen onkruidwerende laag onder het zand. Als de sporthal gesloten is zijn kleed- en sanitaire voorzieningen niet meer beschikbaar. Voor recreatief gebruik is het voldoende.

Professioneel

De club had in 2014 contact met de toenmalige gemeente Millingen aan de Rijn over een professionele accommodatie binnen sportpark De Hove. De twee geplande “standaard” beachvelden binnen het nieuwe sportpark zouden worden vervangen door drie zogeheten “A-accommodatie” velden, geschikt voor nationale competities.

Mede-gebruik

Op Sportpark De Hove zijn de verenigingen SC Millingen (voetbal) en Odio (korfbal) actief. In een eerder opgestelde ambitieplan van Switch ’87 gaf de volleybalvereniging te kennen dat die twee clubs gebruik kunnen maken van de beachvolleybalaccommodatie voor voetvolley en beachkorfbal. Stichting De Hove is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de beachvelden.

Subsidie

De gemeente Groesbeek-Berg en Dal is bereid om € 25.000,- mee te betalen aan de realisatie van de nieuwe velden. De provincie doet ook een duit in het zakje: zo`n € 20.000,- omdat beachvolleybal bij de provincie onder de “A-categorie” valt.

WK Beachvolleybal

Dit jaar wordt voor het eerst in de geschiedenis het WK Beachvolleybal in Nederland gespeeld. De volleybalwereld staat deze zomer dan ook in het teken van het WK en Switch ’87 springt daar ook op in met activiteiten.

Volleybalvereniging Switch ’87 is in 1987 ontstaan uit een fusie tussen Aksios Millingen en Set Up ’68 Leuth. De vereniging heeft ruim 200 leden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johannes

Wat maakt het nu weer uit dat er een beetje onkruid tussen het zand zit?
Hoezo weggegooid geld….

wpDiscuz