De Graafschap wint derby van Achilles ’29

De Graafschap heeft vrijdagavond de derby tegen Achilles ’29 gewonnen. Op sportpark De Heikant in Groesbeek werd het 1-3 voor de “Superboeren”.

De gasten kwamen na een kwartier spelen via een vrije trap van Karim Tarfi op een 0-1 voorsprong. Vincent Vermeij bepaalde de ruststand na een halfuur spelen op 0-2. Achilles ’29 begon het eerste bedrijf goed, maar De Graafschap werd gaandeweg de wedstrijd wat sterker.

Na rust kwam Achilles ’29 door een aansluitingstreffer van Frank Wiafe terug in de wedstrijd. De Graafschap kreeg het wat zwaarder en had uiteindelijk een strafschop nodig om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Jerry van Ewijk schoot na 66 minuten raak vanaf elfmeter. Achilles ’29 had in de periode daarvoor al wat kansjes op de gelijkmaker gekregen. Aan de stand veranderde in de laatste 25 minuten niets meer, hoewel De Graafschap de score nog op had kunnen schroeven.

Achilles ’29 zakt weer een plaatsje op de ranglijst, omdat Helmond Sport vrijdag won. De Groesbekers staan nu 18e.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Rodende

Aanvallend afschuwelijk slecht

achilles29

gek he pffff

boersteeg

er stonden er 11 op het veld knap met zoveel blessures
spel was niet goed maar kan ik mee leven.
wat me wel aan het denken zet is de inzet van sommige spelers!
en dan het publiek, ik was blij dat de graafschap nog supporters meegenomen had anders was het weer een eenzame boel geweest op de heikant.
met dit soort opkomsten kun je eigenlijk toch geen semiprofclub runnen naar mijn mening.
ik haak voor de rest van de comp. af ga eens ergens anders kijken. ( nee niet op zuid)eerder bij mijn oude clubliefde op de horst.

Theo

Daar vragen ze nog een trainer / leider voor de jeugd ,iets voor jou boersteeg ,wie zulke mooie berichtjes stuurt zal vast een goede kijk op voetbal hebben ! Toch ??

fluitkelje

Als het slecht gaat haak je af boersteeg, dan ben je ook geen echte Achilles supporter .

Bikkeltje

En langzaam maar zeker gaan ze weer naar beneden naar de plaats waar ze horen.

Theo1

Toch waren er 2000 man volgens T T boersteeg maar ieder elftal het blessures en schorsingen daar moet je het niet achter zoeken. Aan einde van de rit sta je waar je thuis hoort ook achillis alleen jammer het gaat als een kaars uit nu

Willie

Men heeft dit seizoen inderdaad stappen gemaakt. Eerste jaar op plaats 20 van de ranglijst, dit seizoen plaats 18!

Hendrik

Wij zijn de echte superboeren jullie zijn de kippen daar komen toch de eitjes vandaan en die kippen , die hebben we geslacht 1-3 superboeren

boersteeg
nee ik ben geen achilles supporter maar ga regelmatig kijken heb ook zeer goede wedstrijden gezien deze comp. en theo1 200 man ja dat kan kloppen maar 2000 laat me niet lachen. ik merk wel als men een kritische noot zegt over achilles dat er meteen gehapt wordt helaas. voetbal is een beleving maar daar zie ik de laatste tijd maar weinig van bij achilles, maar misschien zijn de jongens moe en snakken naar het einde van de comp. en ja ik ben opgegroeid bij D.V.S.G.waar ik ook jaren heb gespeeld zeker omdat mijn niveau qua voetbal niet toereikend is… Lees meer »
henk
Ik heb de wedstrijd gezien op t.v. Van beide kanten was het niet veel. En geheel sfeerloos een paar graafschap boeren die telkens de zelfde duin dreunde en lege tribunes, tenminste de staantribune en achter de goals. Zittribune was niet in beeld, maar zeker geen 2000 man, nog niet de helft daarvan. Tja, moet je dan wel doorgaan op dit niveau als je zoveel geblesseerde hebt? De helft heeft nog een baan, lijkt mij fysiek nogal zwaar en trainen en werken en wedstrijd, dat vraagt om blessures. Moet je daar als werkgever en werknemer blij mee zijn als je niet… Lees meer »

Kansloze missie op de heikant maar was al bekend.

achilles29

zeer knap hoe de jongens blijven voetballen. ze gaan er te minsten vol voor en dan is het geen schande. komt helemaal goed op de heikant. prachtige club.TROTS

Bikkeltje

Zielig dat je trots bent op de de club van Harry en Frans

henk

bikkeltje, rara opmerking. Heel vriendelijke familie die hard werken voor hun zaak en al een levenlang Achilles29 een zeer groot warm hard toe dienen , Ik ben geen a29 fan.

Heb jij ook gratis entree Henk ?

henk
Nee, want ik kom niet meer bij A29 1 x per jaar A29- Tre. Maar die tijd is geweest. Mijn voorkeur gaat uit naar zuid of naar R-W. Ik kwam vaak bij de Linde en ook bij de Hoeve, getrouwd in de Linde en alles prima verzorgd. Nette familie dus totaal geen wrok tegen Frans, Harry, Gerrie, Willy, en de rest van de fam. Trouwens bij De hoeve was het ook altijd goed geregeld. Ik kom uit de tijd van de Vreemdelingen ( niet bij geweest ) maar is wel mijn tijd. Altijd gezellig in het oude Hoeve café en… Lees meer »
Treffersfan

Mooi gesproken/geschreven Henk. Want zoals men op De Heikant die’zwart-witte bril’ op heeft, heeft de rest van Groesbeek een andere kleur bril op. Dat maakt helemaal niets uit. Maar laten we dit wel los zien van personen of families!

Theo1

Ja Henk hele leven niet hoor .toen Harold bons voor zegge had en ons Fransje naar germania ging !!!!! Deed de Fam derks heel en heel weining of was dat voor je tijd henk

henk

Theo1, ik heb mijn mening gegeven, hoe andere erover denken en jij laat ik aan hun over. Het gaat hier over een wedstrijdverslag en niet over families.

wpDiscuz