Achilles ’29 neemt afscheid van Tim Verhoeven

Aankomende vrijdag speelt Tim Verhoeven zijn 355ste wedstrijd voor Achilles ’29, thuis tegen Jong FC Twente, waarna hij een punt zet achter een imposante carrière. De club staat vrijdag stil bij het afscheid van hun held.


Foto: Achilles ’29.

“Als je 4 keer kampioen wordt op het hoogste amateurniveau, 1 keer de algehele landstitel haalt, 2 keer de beker in het District Oost wint, 1 keer de landelijke KNVB- beker van de amateurs, 2 keer de Supercup en je dan ook nog eens 3 keer de achtste finale van de ‘grote’ beker speelt en 2 keer onderdeel uitmaakt van de Gelderse Sportploeg van het jaar, dan mag je met recht een voetbalheld genoemd worden”, schrijft de Groesbeekse Jupiler League-ploeg over Verhoeven op de clubwebsite.

Verhoeven werd ‘ontdekt’ door technisch manager Frans Derks tijdens een oefenpartijtje op de Horst. De jonge student uit Oss begon een studie geneeskunde in Nijmegen en kon dat prima combineren met voetballen bij Achilles ’29. In het seizoen 2005-2006 veroverde Verhoeven een basisplaats om die, behoudens een korte blessureperiode, niet meer af te staan. Verhoeven speelde altijd, was altijd fit, immer gedreven en wilde altijd winnen. De topsporter studeerde en passant af als arts en tandarts en specialiseert zich als kaakchirurg. Hij liep co-schappen en maakte veel uren zoals dat in dit soort beroepen gaat, maar als hij moest voetballen, dan was hij er. Verhoeven begon in de Hoofdklasse en zwaait af in de Jupiler League. Ook op het veld bleef hij zich ontwikkelen en was hij altijd bezig het maximale uit zichzelf te halen.

Het moment is daar dat de 30-jarige verdediger moet kiezen tussen zijn maatschappelijke en sportieve carrière. De combinatie van deze twee is niet langer mogelijk, dat werd in februari bekend. Volgende week woensdag tijdens het jaarlijkse ZwartWit Feest neemt Achilles ’29 officieel afscheid van alle spelers die de club verlaten. “Aankomende vrijdag staan we echter in het bijzonder alvast stil bij het afscheid van Tim Verhoeven die met zijn imposante lijst van successen en zijn grote hoeveelheid wedstrijden opgenomen wordt in het illustere rijtje van clubiconen”.

Vrijdag maken supporters en spelers van Achilles ’29 een diepe buiging voor Tim Verhoeven.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website Achilles ’29Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Roodkapje

De treffers,Achilles Rood wit enz enz.
Waar je dan ook speelt
Deze spelers verdienen alle RESPECT.
Spelers zoals Jasper & Tim zijn zeldzaam.
Gun alle spelers op de Heikant en op Zuid een mooi afscheid.

Andere Peter

Zo is het maar net. Tim haalde altijd een ruime voldoende in de vele wedstrijden die hij heeft gespeeld. Was een echte teamplayer. Alles wat er maar te winnen viel met Achilles, heeft hij meegemaakt. Geweldige speler met een clubhart.

wpDiscuz