Germania degradeert uit hoofdklasse

Germania is zondag gedegradeerd. De Groesbeekse club verloor in Gendt tegen De Bataven: 2-1.

Germania_Groesbeek_logo_2014-DGB

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat een 12e plaats het hoogst haalbare was voor de club uit Groesbeek-Noord, dan zou er een beslissingswedstrijd komen. Tegenstander was De Bataven, dat zelf aan een gelijkspel genoeg had om zich veilig te spelen. Germania had enkele weken geleden nog een ruime voorsprong op de concurrentie, waardoor van mogelijke directe degradatie nog geen sprake leek.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd na 9 minuten gescoord, elf minuten na rust werd de voorsprong verdubbeld: 2-0. Germania deed in de slotfase via Alex Kwieman nog iets terug, maar dat was niet voldoende. Doordat concurrent Arnhem AFC in eigen huis te sterk was voor Alcides (3-2), is rechtstreekse degradatie voor Germania een feit.

Germania promoveerde vorig jaar via de nacompetitie naar de hoofdklasse. De groenwitten waren over vier wedstrijden te sterk voor SVBO en Hoogeveen. Volgend seizoen zal Germania weer, samen met dorpsgenoot Rood Wit, in de Eerste Klasse spelen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Christiaan

gewoon een te smalle en te zwakke selectie met weinig echte winnaars. Succes volgend seizoen in de eerste klasse.

Pierre

Jammer. Volgens mij was De Bataven nog niet helemaal veilig voor deze wedstrijd…

Edit redactie: Klopt helemaal, hadden nog een puntje nodig. Tekst is aangepast. Dank 🙂 !

wpDiscuz