[Video] Jasper Cillessen ambassadeur Jeugdsportfonds

Jasper Cillessen, keeper van Ajax en het Nederlands elftal, speler van het jaar bij Ajax en minst gepasseerde keeper van het afgelopen seizoen (29 in 34 wedstrijden) gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdsportfonds.

Jasper Cillessen tijdens het WK 2014 in Brazilië. Foto en rechten: KNVB.nl

Jasper Cillessen tijdens het WK 2014 in Brazilië. Foto en rechten: KNVB.nl

Het Jeugdsportfonds betaalt, voor kinderen die opgroeien in een gezin waar de financiële middelen ontbreken, de contributie van de sportvereniging en sportkleding. In 2014 heeft het Jeugdsportfonds dit voor 36.224 kinderen gedaan, waarvan 14.032 kinderen zijn gaan voetballen. Om een kind een jaar lang te laten sporten is gemiddeld €250,- nodig.

Jasper is erg enthousiast en hoefde er niet lang over na te denken om ambassadeur te worden. “Ajax-spelers en internationals worden geregeld benaderd door goede doelen”, zegt de Groesbeker. Hij vervolgt: “Wij realiseren ons dat we een voorbeeldfunctie hebben, met name voor de jeugd. Ik wil me graag inzetten voor een betere maatschappij en combineer het dan graag met sport. Al van kinds af aan ben ik gek op sporten, en dan met name voetballen. Natuurlijk wilde ik prof worden. Ik ben naar de ALO gegaan zodat ik, als profvoetbal niet haalbaar zou zijn, in elk geval een sportieve andere baan zou kunnen krijgen. Dan was ik graag gymleraar geworden”, legt hij uit. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen kunnen sporten, bij voorkeur in verenigingsverband. Sporten is gezond en leuk. Bij een club houden kinderen er vaak ook leuke vriendjes of vriendinnetjes aan over. Dat wordt dankzij het Jeugdsportfonds mogelijk gemaakt, want zij zetten zich in voor kinderen van wie de ouders het niet breed hebben. Daarom past het Jeugdsportfonds goed bij mij.”

Het Jeugdsportfonds is er super trots op dat Cillessen zich in wil zetten om het fonds te helpen sportkansen mogelijk te maken voor alle kinderen in Nederland.

Het is overigens nog maar de vraag of de sluitpost volgend seizoen, ondanks zijn contract tot 2018, nog bij Ajax speelt. Trainer Frank de Boer wil hem in Amsterdam houden, maar Cillessen wordt de laatste dagen steeds vaker gelinkt aan teams als Bayern München en het Manchester United van Louis van Gaal. Dat alles hangt af van de beslissingen die de huidige keepers van de twee laatstgenoemde clubs deze zomer nemen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Jeugdsportfonds.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Video] Jasper Cillessen ambassadeur Jeugdsportfonds

Reageren is niet toegestaan.