“Cillessen hoog op verlanglijst Manchester United”

Jasper Cillessen (26) is de ideale opvolger van Manchester United-doelman David de Gea. Dit melden Engelse media zondagochtend.


Cillessen op het bordes bij het Groesbeekse gemeentehuis. Hij kreeg tijdens zijn huldiging in Groesbeek een portret dat door Frans van den Heuvel is geschilderd. Naast hem staat burgemeester Harry Keereweer. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Geruchten

Rondom een mogelijke transfer van De Gea is veel te doen. De sluitpost staat in de belangstelling van Real Madrid en de kans dat hij naar Spanje vertrekt wordt steeds groter. Als vervangers worden naast Cillessen onder andere ook Jan Oblak (Atletico Madrid) en Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) genoemd. Er wordt in Engeland druk gespeculeerd over de mogelijke opvolger bij de The Red Devils.

Bovenaan het lijstje

Cillessen is nu volgens de Sunday Mirror echter de nummer 1 kandidaat om De Gea op te volgen. Keeperstrainer Frans Hoek zou de Groesbeekse doelman bovenaan een lijst met opvolgers van De Gea hebben gezet. De lijst is door Hoek opgesteld in opdracht van Manchester United-trainer Louis van Gaal. Hoek en Van Gaal werkten in het verleden al samen bij Ajax, Barcelona en Bayern Munchen.

WK

Mede dankzij Hoek stond Cillessen in 2014 tijdens het WK onder de lat bij Oranje, met Van Gaal als bondscoach. De Groesbeker kon terugkijken op een goed WK-debuut. Cillessen incasseerde in Brazilië slechts vier tegendoelpunten in zeven duels. Tegen Chili, Costa Rica, Argentinië en Brazilië hield hij de nul. Inmiddels heeft de keeper 23 interlands op zijn naam staan. Het Groesbeekse record (van Jan Peters) staat op 31.

Ajax: “Cillessen gaat niet weg”

Ajax heeft in een eerder stadium al aangegeven Cillessen niet te willen laten gaan. De Groesbeker zelf heeft ook al gezegd “niet voor niets te hebben bijgetekend”. De international staat nog tot 2018 onder contract bij de Amsterdammers. Hij maakte in 2011 de overstap van NEC naar Ajax.

Naar verluidt heeft Manchester United 27,5 miljoen euro over voor de doelman.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Sunday MirrorTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Toch leuk voor die jongen.

Buisje

Ook leuk voor De Treffers en NEC:

In het FIFA-reglement staat dat clubs die een speler hebben opgeleid
zogenoemde trainingscompensatie krijgen als een speler jonger dan 23 wordt
verkocht dan wel zijn eerste profcontract tekent.
Deze compensatie bedraagt 5% van de transfersom en moet verdeeld worden over alle eerdere betrokken clubs.

Buisje

Sorry, eerder bericht klopt niet: Cillessen is al ouder dan 23….

Maar dit klopt dan weer wel:
Naast trainingscompensatie kent de FIFA echter ook een soldaritetsbijdrage.
Dit is een vergoeding van 5 procent van de transfersom die verdeeld moet
worden over de clubs waar een speler tussen zijn 12de en zijn 23ste heeft
gespeeld.

Zou toch zomaar € 500.000,00 per club kunnen zijn…..

Hent

Tja, als dat zo is dan piest Treffers wel naast de pot.
NEC kan het wel gebruiken.

hennie

Als ie weer alleen voor het geld gaat.. is die zo weg! Jammer dat passie en liefde voor een club niet meer telt, geldwolf!!

Fred

Als hij zijn tasje maar meeneemt !

Toontje

Wat een hatelijke reacties hier op het bericht van Cillessen. Cillessen is een prima ambassadeur van Groesbeek en de Groesbeekse sport, iemand waar we allemaal in ieder geval respect voor op zouden moeten brengen. Hoe kun je hem nu geldwolf noemen? Met drang naar geld alleen kom je niet in beeld bij Man. United. Cillessen heeft klasse, stijl, talent, doorzettingsvermogen, inzet en noem maar op. Alle negatieve reacties en rode duimpjes op deze site zijn slechts haat, afgunst, jaloezie en nijd. Niet bepaald parels tussen de Groesbeekse voetbalheuvels, helaas…

www.hanspeters.eu

Ik gun het Jasper, maar ook zijn ouders van harte. Ik ben trots dat ik een Groesbeker ben, maar ook dat Jasper een Groesbeker is.

Michael

Als iemand echt voor zijn sport gaat , dan wil hij toch het hoogste bereiken , en dat heeft niets met geldwolverij te maken. En Jasper is nou eenmaal een prima keeper waar bleikbaar sommige grote clubs interesse voor hebben.
En als bepaalde mensen daar niet tegen kunnen of jaloers op zijn,dan hebben die mensen een probleem en zijn het gewoon zielepietjes.
Ik gun het Jasper van harte, als het zover komt, succes jongen.

Als ze voor de sport gaan en het hoogste willen bereiken,waarom moeten daar miljoenen euro’s tegenover staan,dan ga je toch voor het geld,en Michael volgens mij ben jij zelf een zielepiet ,iedereen mag toch reageren hoe hij wil,en als dat jou en Toontje niet aan staat dan hebben jullie zelf een probleem.

Toontje

Rob, jij verwart volgens mij het er niet mee eens zijn met een ontkenning van de vrijheid van meningsuiting. Iedereen mag (het liefst onderbouwd) inderdaad zeggen wat hij wil, maar een ander mag (liefst met argumenten) ook aangeven dat hij het er niet mee eens is. Het is juist deze argumentatie, die ik bij de zwartgallige reacties ernstig mis. En wat betreft het geld: noem mij één voetballer heden ten dage, die slechts voor de eer gaat en niet voor het geld. Het zijn immers niet voor niets prof-voetballers…

hennie

geldwolven……!!!

Toontje

@Hennie: nie waor…!!!

Groesbeker
@hennie,Rob..je kan hem best een geldwolf vinden of een mening hebben over het feit dat er zoveel geld in voetbal om gaat maar vertaal het eens naar je eigen situatie, geschetst in een lagere salarisschaal. Voorbeeld; hennie werkt in een omgeving waar hij maandelijks netto 2000 euro verdient, hij blinkt uit in hetgeen hij doet en een andere werkgever biedt hennie de mogelijkheid om zich te verbeteren en 3000 euro netto per maand te gaan verdienen. Wat denken jullie? Zou hennie de door hem genoemde passie en liefde voor zijn huidige bedrijf belangrijker vinden dan vooruitgang??? Denk het niet he..domme… Lees meer »
wpDiscuz