[Foto’s] Cillessen ondersteunt Bicentini Foundation

Met de internationals van Curaçao werkt Remko Bicentini al jaren samen, maar met zijn stichting Bicentini Foundation wordt hij nu ondersteund door de beste keeper van Nederland: Jasper Cillessen.

De Fundashon Bicentini is een stichting die zich op de Nederlandse Antillen inzet om het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen. Eloy Room is al ambassadeur van de stichting en met Cillessen, die in de belangstelling van Manchester United en Bayern Munchen staat, probeert de stichting stappen te maken.

Strafschoppen

In één van de armste wijken van Curaçao heeft de Groesbeekse doelman onlangs te maken gehad met een aantal absolute penaltykillers. De kinderen konden onder andere hun kunsten vertonen met het nemen van strafschoppen. De keeper van het Nederlands Elftal was zeer gedreven en wilde natuurlijk zijn doel schoonhouden, maar tot grote vreugde van de vele kinderen die aan de voetbalclinic meededen had Cillessen het toch een aantal keer voor het nakijken. Daar kon hij natuurlijk wel om lachen. “Goh, wat zijn deze kansarme en minder bedeelde kinderen toch gedreven en je ziet gewoon die overlevingsdrang in hun hele drive”, aldus de sluitpost.

Kinderen snel tevreden

De clinic begon weliswaar op het heetste moment van de dag, maar geen kind die zich daar druk om maakt. “Het is toch altijd weer ongelooflijk om te zien, dat deze kinderen, sommige zelfs spelend op blote voeten, met zo weinig zo tevreden zijn”, geeft Bicentini aan. De ambassadeurs van de Fundashon Bicentini zijn gewend aan de werkomstandigheden op Curaçao, maar voor Cillessen was het een enorme ervaring die veel indruk op hem heeft gemaakt. “Echt geweldig dat een topspeler op het allerhoogste niveau, zoals Cillessen, zich zo inzet voor de stichting. We kunnen de kinderen geen mooier voorbeeld voorschotelen; het is een motivatie voor de jeugd, met als doel ook door middel van discipline, hard werken, en uit het criminele circuit te blijven, de absolute top uit hun zelf te halen op ieders niveau”.

Betere trapveldjes

Er is een start gemaakt met stichting Bicentini Foundation om de de wijk Juan Domingo uit haar isolement te halen. De kinderen moeten na schooltijd iets te doen hebben en dat gaat niet vanzelf. Voor het huis van de opperhoofd van de wijk, Dhr. Adelina, ligt een trapveldje van 20 bij 40. Best is het allemaal niet: het bestaat uit een keiharde ondergrond van uitgedroogd zand, waar de dorens van de planten zelfs doorheen groeien. Van verlichting is geen sprake als het enigszins schemerig begint te worden en er ligt veel rotzooi met stenen, waar de kinderen zich aan zouden kunnen bezeren. “We gaan het rustig aan veranderen en opbouwen”, aldus Remko.

Opleiding voor ouders

“Nu hebben we ze sportmaterialen geschonken waarmee ze aan de slag kunnen, maar we gaan verder om er voor te zorgen dat al deze kinderen op (voetbal)schoenen kunnen voetballen, want dat doen ze hier toch het liefst”, vervolgt Bicentini. Het veld waar de kinderen spelen moet goed schoongemaakt worden, en daar gaat de stichting gelijk mee aan de slag. Er waren ook ouders van andere wijken aanwezig om deze geweldige sportmiddag van Fundashon Bicentini te komen aanschouwen en met hen zijn afspraken gemaakt. “De ouders geven we een laagdrempelige opleiding zodat ze zelf met hun kinderen na school bijvoorbeeld een toernooitje kunnen organiseren, structureel met de kinderen aan de slag kunnen. Het is toch de bedoeling dat de ouders in de wijken het zelf gaan doen, maar wij kunnen ze daarbij wel helpen. Het is mooi om te zien dat elke keer als ik weer kom, en dat is meestal om de 3 maanden per wijk, de vorderingen te aanschouwen. Het gaat natuurlijk niet altijd goed, maar dan bekijken we wat we kunnen veranderen, maar wel zodanig dat de cultuur niet vernietigd wordt”.

Vanuit Nederland wordt er ook les(leer) materiaal voor de scholen aangeleverd, zodat de combinatie school en sport samenkomen. Nanda en Rene Wijshake hebben namens sv AWC uit Wijchen voor vele les(leer) materialen gezorgd. Tot 3 juli is Bicentini met zijn ambassadeurs op Curaçao actief in vele wijken, school en buurt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
hennie

Kan die ook makkelijk……….

Wat een trieste opmerking.zeg dan niets. Mooi gebaar en inzet van Jasper!

Raampje

Kan me helaas niet voorstellen dat deze zin uit de mond van J.Cillessen is gekomen.. “Goh, wat zijn deze kansarme en minder bedeelde kinderen toch gedreven en je ziet gewoon die overlevingsdrang in hun hele drive”

wpDiscuz