Adelbrecht groep 6 derde op NK schoolvolleybal 2015

Het groep 6-team van de Groesbeekse basisschool Adelbrecht-Windekind heeft zaterdag in haar categorie de derde plaats behaald tijdens de Nationale schoolvolleybalkampioenschappen.

Derde plaats op het NK schoolvolleybal 2015: Adelbrecht-Windekind groep 6. V.l.n.r: Jonne Willems, Jane Smeets, Niek Oteman, Sanne Schoonderbeek en Anna Alsemgeest.

Derde plaats op het NK schoolvolleybal 2015: Adelbrecht-Windekind groep 6. V.l.n.r: Jonne Willems, Jane Smeets, Niek Oteman, Sanne Schoonderbeek en Anna Alsemgeest.

Zaterdag 20 juni 2015 werd in Sporthal de Kruisboog in Houten het NK schoolvolleybal 2015 gehouden. Alle provinciale kampioenen konden zich hiervoor opgeven, zo ook het groep 6-team van Adelbrecht-Windekind dat op 22 april Gelders kampioen is geworden.

Eerst werden de poulewedstrijden gespeeld. Vooral de eerste wedstrijd was pittig, maar alle poulewedstrijden werden uiteindelijk gewonnen. Toen kwam de zenuwslopende kruisfinale, die met een gelijkspel eindigde: 3-1, 1-3. In de verlening verloor Adelbrecht nipt. Vervolgens werd er gestreden om de 3e en 4e plaats; een spannende maar hele mooie volleybalwedstrijd die door de Groesbeekse school werd gewonnen. De Zonnebloem uit Liessel (NB) won het NK voor de groep 6-categorie. Sint Maarten (Oudkarspel, NH) werd tweede.

In oktober organiseert Ikaros weer het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi in Groesbeek. Dit team zal zeker weer aan de start verschijnen en proberen wederom de landelijke finales te bereiken.

Eindstand NK schoolvolleybal 2015 categorie groep 6:
1. De Zonnebloem (Liessel, Noord-Brabant)
2. Sint Maarten (Oudkarspel, Noord-Holland)
3. Adelbrecht Windekind (Groesbeek, Gelderland)
4. CBS Het Krijt (Assen, Drenthe)
5. OBS De Schakel (Ouderkerk a/d IJssel, Zuid-Holland)
6. CBS De Tweesprong (Leek, Groningen)
7. De Kerneel (Nederweert, Limburg)
8. Titus Brandsma school (Nagele, Flevoland)
9. St. Antonius school (Marienheem, Overijssel)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Adelbrecht groep 6 derde op NK schoolvolleybal 2015

Reageren is niet toegestaan.