Ere-voorzitter van De Treffers overleden

Theo Eikholt, ere-voorzitter van De Treffers, is overleden.

detreffers

“Onze vereniging verliest in hem een bevlogen Treffersman met een groot roodzwart hart”, schrijft de club maandagavond in een persbericht. Theo Eikholt werd in 1950 lid van De Treffers. Gedurende bijna 65 jaar was hij zeer intensief betrokken bij het wel en wee van de club. Op 13 juli 1967 werd hij gekozen tot voorzitter.

Voetbalgeschiedenis

Het leiden van een vereniging van grote omvang met oog voor de belangen en wensen van alle leden van jong tot oud, van top- en breedtesport, vergt vele kwaliteiten. Theo had die en vervulde de voorzittersrol met verve. In de 25-jarige periode dat Theo de voorzittershamer hanteerde schreef De Treffers voetbalgeschiedenis. De club groeide uit tot één van de beste amateurclubs van Nederland. In die periode waren er veel sportieve hoogtepunten: In 1970 werd De Treffers kampioen in de 1e klasse en na een tijdelijke terugval volgde de promotie naar de hoofdklasse. In de jaren 80/90 werd onder zijn voorzitterschap maar liefst vijf maal de kampioensschaal in ontvangst genomen en in 1991 werd De Treffers Algeheel Kampioen van Nederland. De wedstrijd tegen het Nederlands Elftal in 1988 was eveneens een hoogtepunt voor de club.

Ontwikkeling

Ook op organisatorisch vlak maakte De Treffers onder leiding van Theo een geweldige ontwikkeling door. Theo was een begenadigd spreker en daarnaast in staat om velen enthousiast te maken voor allerhande activiteiten binnen de vereniging. Hij stond bovendien aan de wieg van de realisatie van Sportpark Zuid.

Ere-voorzitter

In 1992 nam Theo afscheid als voorzitter en werd hij voor de vele verdiensten voor de vereniging benoemd tot ere-voorzitter. De KNVB onderscheidde Theo met de gouden bondsspeld en uit handen van burgemeester Prick ontving hij een koninklijke onderscheiding.Na zijn voorzitterschap, bleef Theo intensief bij de vereniging betrokken. Als lid van de vacaturecommissie, als lid en mede-oprichter van de Vrienden van Zuid , als mede-oprichter en trekker van het recreantenvoetbal en van de Maandaggroep, die door zijn enthousiasme uitgroeide tot een belangrijke steun voor het beheer van de accommodatie.

Actief gebleven

Als mede oprichter en voorzitter van het centraal overleg hoofdklasse C bleef Theo ook op bestuurlijk vlak namens De Treffers actief. Met het vorderen van de leeftijd moest Theo begrijpelijk een aantal functies neerleggen, maar afscheid van zijn grote liefde de “Maandaggroep” nam hij niet. In verband met zijn ziekte heeft hij enkele maanden geleden ook die verantwoordelijkheden overgedragen.

Ziekte

Met zorg werd door velen binnen De Treffers het verloop van de ziekte van Theo gevolgd. “Eigenlijk veel te vroeg moesten we van zijn overlijden vernemen. Onze vereniging verliest in Theo niet alleen een steunpilaar maar vooral ook een Treffersvriend, die hart en ziel in de vereniging, zíjn vereniging heeft gelegd”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

De Beste! Meneer Eikholt dank voor alles. Heel veel sterkte voor gezin en familie.

Theo

Theo we zullen je missen. Een man wie treffers naar de top heeft gebracht . Theo was een echte voorzitter waar je door het vuur voor ging. En hij waarde dit zeer. Zijn mooie woorden tijdens speeches konden kippenvel ter weeg brengen. Theo bedankt voor alles wat je voor ons en de treffers heb gedaan . Een hele grote treffers vriend is heen gegaan. Ik wens familie heel veel strekte toe in deze moeilijke tijd en wie n

Hans

Heel veel sterkte aan de nabestaanden met het verlies van een geweldig bevlogen en betrokken man. Alweer wordt er iemand veel te vroeg uit het leven gerukt door die verschrikkelijke ziekte. Zo triest!

Theo

Nog komen gaat Theo rust in vrede bedankt groet Theo

wpDiscuz