Giro d’Italia 2016 doet Groesbeek – Berg en Dal aan

De Giro d’Italia in 2016 (Ronde van Italië 2016) start in Gelderland en komt op 7 mei 2016 door de gemeente Berg en Dal. Dat heeft organisator RCS Sports vrijdag officieel kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie in Milaan.

Giro_dItalia_2016_Gelderland-DGB

Dat de Ronde van Italië mogelijk door de fusiegemeente Berg en Dal komt, een waarschijnlijk ook Groesbeek aandoet, was in mei al duidelijk naar aanleiding van raadsvragen van de PvdA. Nu is het echter definitief.

Doorkomstgemeenten

De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald. Gelderland trekt 5 miljoen euro uit voor de start en de drie “hoofdgemeenten” dragen ieder 350.000 euro bij. Gemeenten die de Giro Gelderland tijdens de etappes aan zal doen zijn Berkelland, Groesbeek – Berg en Dal, Renkum, Rheden, Tiel en West Maas en Waal.

Hemelvaart

De Giro d’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6 mei 2016, 7 mei 2016 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d’Italia in Arnhem en finisht via Renkum, Tiel, West Maas en Waal en Groesbeek (Berg en Dal) in Nijmegen. De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen en gefinisht in Arnhem. Doorkomstgemeenten zijn dan Berkelland en Rheden.

Trots

Gedeputeerde Jan Markink en de wethouders Nathan Stukker (Apeldoorn), Gerrie Elfrink (Arnhem) en Ben van Hees (Nijmegen) zijn blij dat de overheden gezamenlijk een prachtig sportevenement mogelijk gaan maken. ‘Ik ben trots de Giro d’Italia volgend jaar in Gelderland te ontvangen. Het geeft mij de kans om aan heel de wereld te laten zien hoe mooi en divers Gelderland is. We gaan er samen een geslaagd en succesvol evenement van maken. Ik heet de ‘doorkomstgemeenten’ van harte welkom bij de Giro Gelderland,’ aldus gedeputeerde Sport Jan Markink. Ook Cees Priem van Libéma Profcycling (licentiehouder van de Giro d’Italia in de Benelux en mede verantwoordelijk voor het realiseren van deze unieke start in Gelderland) is blij de Big Start 2016 in Gelderland te organiseren.

Giro d’Italia

De Giro d’Italia is één van de drie Grote Rondes. In 1909 is deze ronde voor het eerst verreden. Het is de nummer 2 wielerwedstrijd van de wereld, na de bekende Tour de France. De derde grote ronde is de Vuelta (Ronde van Spanje). In 2002 (Groningen) en 2010 (Amsterdam) startte de Giro ook in Nederland. Dit jaar won Alberto Contador de Giro.

De definitieve route van de 99e Giro d’Italia wordt later bekend gemaakt. Meer info op www.girogelderland.com.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Provincie Gelderland

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Jippie. …

Ria Patella

Hoi hoi hoi.

henk

nog meer van die drugs figuren in Groesbeek.

ikke

@henk

Deze fietsen tenminste door….

fietser

Komen ze nou door Groesbeek of Berg en Dal?

jantje.

@fietser, n.a.v deze tekst ( Dat de Ronde van Italië mogelijk door de fusiegemeente Berg en Dal komt, en waarschijnlijk ook Groesbeek aandoet, was in mei al duidelijk naar aanleiding van raadsvragen van de PvdA. Nu is het echter definitief ),alle 2 dus. Gr

wally

Laten we het gewoon bij Groesbeek houden.
fusie gemeente wat een naam en berg en dal glorie van 100 jaar terug .

jantje.

Had ook veeeel liever alleen gezien ”Giro d’Italia 2016 doet Groesbeek aan” wat een klootfusie toch ook, we zijn er mooi klaar mee! Gr

kloeke

We moeten in opstand komen,ze helpen ons groesbeek helemaal om zeep en niemand die er wat aan doet of wat van zegt!!
En mensen die totaal niks met groesbeek of de groesbekers hebben die hebben het voor het zeggen…….

Ria Patella

Nou Kloeke neem het voortouw Ik volg.

kloeke

Graag….maar Hoe? we moeten veranderen van makke lammetjes in bokken……

enne terpse

kunne moi ovver ut neje fietspad dur de spoorkuul

Gradjuh

Wat dacht je van de nieuw ingerichte cranenburgsestraat. Als ze dan mar ginne uul ze op de helm schijt.

Jonge jonge wat voor een reacties weer. Het is wel een wielerronde die de hele wereld over gaat. Het is nu eenmaal zo dat we vanaf 2016 een fusiegemeente zijn met de naam BERG EN DAL. Ik had het graag ook anders gezien. Maar ik blijf wel een Groesbeker ondanks de naam Berg en Dal.

Sprookje

@kloeke, veel Groesbekers hebben het zelf laten afweten door niet te gaan stemmen bij het referendum….
Dan zal het de gemeente Berg en Dal heten, ik ben weliswaar import, maar ik woon in en blijk Groesbeker!

wpDiscuz