Raad van Commissarissen en Raad van Toezicht Achilles ’29

Tijdens de ledenvergadering van 29 juni heeft de ledenvergadering de leden van de Raad van Commissarissen en de Raad van Toezicht benoemd.

logo Achilles'29 (transparant)

Deze voor de club nieuwe functies vloeien voort uit het feit dat Achilles ’29 overgaat in een heel nieuwe juridische structuur. Zo worden alle zaken die betrekking hebben op het betaald voetbal ondergebracht in een BV, terwijl alles wat de breedtesport aangaat binnen de vereniging blijft.

Aan de buitenkant zal niemand iets van de wijziging merken, want de leden van Achilles ’29 kiezen er nadrukkelijk voor één club te blijven. Dit betekent dat beide geledingen samen één bestuur benoemen en dat dit bestuur namens Achilles ’29 naar buiten treedt. De benoeming van het bestuur vindt later dit jaar plaats.

3 leden Raad van Toezicht

De leden van de Raad van Toezicht houden namens de ledenvergadering toezicht op de gang van zaken binnen de vereniging. Dit betreft zaken als de uitvoering van het jaarplan en de begroting. Daarnaast fungeert de Raad als gesprekspartner van het bestuur (adviserende functie). In de nieuwe structuur heeft de Raad van Toezicht ook een belangrijke rol als het gaat om het bewaken van de clubidentiteit. Daarom is bij de samenstelling van de Raad gekozen voor een evenwichtige balans tussen kennis, leeftijd en (jarenlange) betrokkenheid bij de club.

De ledenvergadering nam het advies van de voordrachtscommissie over en benoemde Harm Kersten als voorzitter en Jan van Kesteren en Inge Wellesen als lid van de RvT. Harm Kersten (45) is in het dagelijks leven directeur-(mede)eigenaar bij Konings & Meeuwissen, Jan van Kesteren (65) was algemeen directeur bij Van Kesteren en zonen en Inge Wellesen (33) is lerares/intern begeleider bij het AZC in Overloon en doet momenteel haar master Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Samen zijn zij goed voor meer dan 100 jaar betrokkenheid bij de club.

3 leden Raad van Commissarissen

In de Raad van Commissarissen zijn mensen benoemd die allen van buiten de club komen. Dit omdat de RvC nadrukkelijk een onafhankelijke rol vervult en het bestuur controleert en adviseert bij de uitvoering van haar taken. In de RvC is niet alleen kennis en kunde samengebracht, maar zijn ook mensen benoemd die hun sporen in de voetballerij hebben verdiend en die een breed netwerk hebben, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs. De RvC bestaat uit Maasbert Schouten (voorzitter) en Sander van Gelder en Terence Vink (leden).

Maasbert Schouten (43) is CEO bij NV MaasInvest en fungeerde eerder als voorzitter van de RvC van Vitesse; Sander van Gelder (64) is directeur-(mede)eigenaar van de Huisman Groep (Elektrotechniek) in Druten en Terence Vink (37) is partner bij Taxwise Advocaten en Belastingadviseurs in Amsterdam.

Voordracht nieuw bestuur

De leden van de RvC en RvT hebben als eerste opdracht een nieuw bestuur voor te dragen aan de ledenvergadering. De benoeming van het bestuur vindt plaats in september 2015.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juni, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
randje-16

zo zo ik ben erg benieuwd

Piet

Ik wil niet gelijk te kritisch worden. Maar die die Maasbert Schouten niet die man die zich zo clownesk gedroeg bij de presentatie van Jordania? Zelf net een paar miljoen achter over gedrukt en de supporters de hemel in sturen met de mededeling dat men nu binnen 3 jaar kampioen zou gaan worden. Nou in Arnhem wordt hij nog steeds vervloekt die hele Maasbert…
Ik heb trouwens gehoord dat de eerste actie van Maasbert is om de naam om te dopen in “Buitenlands boys”.
Je moet tegenwoordig wel veel Islam talen spreken wil je op de Heikant je nog beetje verstaanbaar maken!

Moet je ook niet doen Piet en jezelf er ook niet te druk om maken.

Groesbeek

Op de goede weg daar. Een echte BVO in voetbaldorp Groesbeek!

Master Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen? Een master aan een hogeschool? Omhooggevallen stuk stront

buisje
buisje
Ook voor Piet geldt: even Googelen jongen. Of zit je (net als lal) wat anders dwars jongen ? Schouten heeft inderdaad miljoenen verdiend aan zijn aandelen Vitesse toen er een gekke Georgiër op de stoep stond. Maar de periode daarvoor heeft hij Vitesse wel van een wisse dood gered: In 2004 wordt Maasbert Schouten met zijn kredietbemiddelaar Afab hoofdsponsor van de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Die club heeft het financieel zwaar en de ‘Vrienden van Vitesse’, met onder anderen Quote 500-lid en oud-Vitesse-topscorer Herman Veenendaal, reanimeren de boel meerdere malen met miljoenen euro’s. In 2008 wordt Schouten, dan nog een Quote… Lees meer »
Janus

Wat wordt het toch een fantastische club. Groeit de achterban ook mee?

Andere Peter

Allemaal afgunst omdat blijkbaar die kennis en kunde niet meer aanwezig is bij de Treffers.

toontje

Nu nog een fatsoenlijke grasmat, en klaar is Achielles !!

Knakker

@Lal
Als je nog te dom bent om te weten/op te zoeken dat een master wel degelijk aan de HAN gegeven wordt, ontkom je er niet aan een gewoon stuk stront genoemd te worden. Bij deze die titel voor jou. Proficiat.

randje-16

die nieuwe kunstgrasmat ligt er over 4 weken

Lookkoek

@Lal
Wat een lompe, ondermaatse opmerking. Heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting en ik zou hem als redactie verwijderen. Zelf waarschijnlijk nooit ook maar iets gepresteerd of geambieerd.

Henk

Knakker: bij dezen

Stekkenberg

Inge . Lal

Piet

@Buisje; als je zo goed kunt googelen zoek dan ook even de persconferentie op waar de heer Schouten Jordania presenteert. Dat is ronduit lachwekkend, daar gaat het mij om. Dat hij daar met termen als kampioenschap etc. gooit wat nooit waargemaakt heeft kunnen worden. Ik heb het clownesk genoemd en dat is het ook!
Verder niets met jaloezie oid te maken. Ik gun iedereen het beste. Maar ik zou als club paar keer nadenken om zo’n man binnen te halen.
Wat Lal hier zegt distantieer ik mij volledig van!

Janus

Wat zijn de doelstellingen voor aankomend seizoen? plaatsje hoger? of misschien een periode titel? Want onderin blijven hangen kan niet leuk zijn…..

Andere Peter

Plaats tussen de 10e en 14e plaats zou mooi zijn

buisje

@Piet:
Schouten kwam bij Vitesse in beeld om de club van een wisse dood te redden.
Misschien is dat bij Achilles ook wel ‘t geval…

Overigens mag je jezelf ook wel even distantiëren van je laatste twee opmerkingen over buitenland en islam !
Ten 1e slaat ‘t nergens op, want niet waar.
Ten 2e is dat taal die we hier niet willen horen.

randje-16

effe iets anders , wedstrijd Achilles29 – Brakkestein verzet naar Zaterdagmorgen om tien uur op de heikant.

wpDiscuz