Tour de Hollande 2015 komt door onze gemeente

Op zaterdag 4 juli start de Tour de France in Utrecht. Die dag start daar ook de eerste editie van de Amstel Radler Tour de Hollande, een fietstocht van meer dan 2500 kilometer dwars door Nederland.

Etappe 9.

Etappe 9.

De tour is net als de ‘grote Franse broer’ opgebouwd uit 21 etappes en 2 rustdagen en leidt langs de mooiste wielerverhalen: de geboorteplaatsen van alle Nederlandse gele trui-dragers, kasseienstroken, de mooiste klimmetjes en bekende trainingsrondjes. En de finish ligt altijd op het terras van een mooi Amstel-dorpscafé.

Spelregels

Het peloton van de Tour de Hollande bestaat – nu nog – uit drie fietsvrienden Ernst, Michiel en Jeroen. Maar heel wielerminnend Nederland kan elk moment opstappen en een etappe of deel van de Tour de Hollande meetrappen. Er zijn echter wel wat spelregels, want het betreft geen georganiseerde toertocht. Meefietsen is daarom op je eigen verantwoordelijkheid. Er is geen medische begeleiding, er zijn geen verkeersregelaars en wegafsluitingen. Daarnaast hoef je niet hard te fietsen; een tijdsmeting is er namelijk niet.

Tour_de_Hollande_Amstel_2015_regels-DGB

Etappe 9 door onze gemeente

De Tour de Hollande doet ook onze regio aan. In etappe 9 (Baarlo – Nijmegen, 12 juli 2015) komen de wielrenners door de gemeente Groesbeek – Berg en Dal. Tijdens de 111 kilometer lange route komt het peloton via Grafwegen Groesbeek binnen. De etappe die vlak begon krijgt zijn climax in en rond Berg en Dal. De rit gaat namelijk via onder andere de Zevenheuvelenweg, Duivelsberg, Oude Kleefsebaan, Nieuwe Holleweg, Van Randwijckweg, Kerkberg en de Oude Holleweg naar Nijmegen. Na een rustdag gaat het peloton op 14 juli 2015 van Nijmegen naar Arnhem. Op 26 juli 2015 is de slotetappe naar Amsterdam.

Klik hier voor de volledige route van etappe 9.

Tour_de_Hollande_etappe9_klein_route2-DGB

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ria Patella

Waar is mijn rollator ?

wpDiscuz