Voorlopig nog geen kunstgras voor Achilles ’29

De aanleg van een kunstgrasveld bij Achilles ’29 laat nog even op zich wachten. Dit is vrijdag bekend geworden.

logo Achilles'29 (transparant)

De club zou het liefst deze zomer al overgaan op kunstgras op het hoofdveld, maar de plannen hebben vertraging opgelopen. De gemeente Groesbeek – Berg en Dal kent een subsidieregeling voor accommodaties van sportverenigingen en Achilles ’29 heeft een dringend beroep op de gemeente gedaan om mee te werken aan een versnelde procedure.

Geld hoeft de gemeente echter niet bij te leggen, maar het gaat de Groesbeekse Jupiler League-club om de garantstelling. Daarvoor ging Achilles ’29 naar de gemeente. Aan die garantstelling kan het college van burgemeester en wethouders nog niet meewerken, omdat het een bedrag van boven de € 100.000,- betreft en er toestemming van de gemeenteraad nodig is. Voordat de raad een besluit kan nemen is het nieuwe seizoen al begonnen.

Achilles ’29 zal het dus voorlopig met het huidige veld moeten doen en deze in een zodanige conditie brengen dat men weer enkele maanden vooruit kan. In de winterstop probeert de Groesbeekse club alsnog het kunstgrasveld te realiseren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 50 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Ik zou zeggen, klop eens aan bij de wijnboeren.

Matig

Te groot rood / zwart hart in de gemeenteraad. Ze moeten zich schamen. Statistieken wijzen uit dat Achilles recht heeft op meer velden. Tijd dat er gestopt wordt met 2 maten meten binnen deze gemeente.

Hans

Schandalig en dat terwijl er zelfs geen cent aan de Gemeente wordt gevraagd. Maar zelfs daar wil deze bekrompen gemeenteraad niet in toestemmen.
Op Zuid liggen, met 200 leden meer slechts, 3 kunstgrasvelden die wel zijn betaald door de Gemeente en Achilles dat het juist op dezelfde gronden zou moeten krijgen(ledenaantal) wordt tegengewerkt.
Meten met twee maten dus. totale willekeur! Schande!!
Maar wel geld uitgeven aan wijnfeesten terwijl de wijnboeren gewoon ondernemer zijn en er wel bij varen. Daar wordt geen discussie voor gevoerd. Kotsziek wordt ik van deze klootviolen op dat gemeentehuis

Theo

Hans jullie zijn toch prof club zelf de broek ophouden . Nu is het gemeente wel Goed. Toch weer een stap terug ipv van stappen maken .

Sprookje
Hoe lang ligt er al een slecht veld? Waarom pas op het laatste moment naar de Gemeente gaan voor een bankgarantie die het in termijnen betalen van een kunstgrasveld moet dekken? Of een aanvraag voor subsidie??? Da’ s makkelijk, als club grote plannen maken, m.b.v. De KNVB meedoen aan een pilotje waarbij de resultaten niet om te juichen zijn. Tijdens de pilot een boete krijgen van dezelfde KNVB omdat de financiën niet op orde waren, en als ik de site van Achilles mag geloven is er nog steeds een vacature voor een penningmeester. Ach dan gaan we toch naar de… Lees meer »
kenner.1
Waarom zou Achilles met spoed moeten worden geholpen door de gemeente? Ze noemen zich zelf toch BVO en kapitaalkrachtig. De oliehandel van de voorzitter is toch volop werkzaam. Trouwens bij buurman De Treffers liggen 2 kunstgrasvelden en niet 3 zoals genoemd. Achilles wil nu op stand leven dus willen ze meer zijn als een ander kom dan voor jezelf op en val niet de gemeente lastig. De meeste teams op het hoogste niveau met alle daarbij komende kosten kost handenvol met geld maar dat is blijkbaar geen probleem maar waren de benodigde vergunningen al wel verstrekt? Denk zo van niet.… Lees meer »
Bikkeltje

Zelfs bij de gemeente weten ze dat er maar 1 club is in groesbeek ,met echte leden.

klaas

wat een haat weer ga samen door een deur

Piet
Hans wat een krokodillentranen huil je hier toch weer. En maar onzin en leugens de wereld in gooien. Misselijk worden we vooral van jou hier! Voor zo’n groot bedrag is het toch logisch als de normale gemeentelijke procedure gevolgd wordt. Waarom moet het nu ineens sneller? Omdat het op de Heikant toevallig beter uitkomt?? Omdat men daar denkt dat men stappen maakt als er 95 jeugdige goudzoekers langs komen die volgend jaar weer weg zijn. Zo bouw je geen club op Hansie, geen krediet bij gemeente, burgers en achterban. Sorry gewoon even op je beurt wachten. En begin niet steeds… Lees meer »
Theo

Gewoon blijven ballen op die knolle tuin

Luchtkasteel
Het is toch volkomen logisch dat een gemeente die met tekorten kampt niet direct klaar staat met pakweg half miljoen. Te gek voor woorden dat men dit denkt en had verwacht op de Heikant. Waar de propagandamachine weer op volle toeren draait. Maar als je reëel kijkt wat men heeft bereikt afgelopen 2 seizoenen is dat heel mager. Een enkel schamel sportief succesje. Sponsors blijken niet warm te lopen en publiek al helemaal niet. Al wil men anders doen geloven op teletekst. Als je dan voor 90% je jeugdteams gaat vullen met jongens van buiten Groesbeek. Wat mensen naar voren… Lees meer »
Theo

Het blijft het slechtste veld van Jl. En groesbeek dat staat ze nie aan met stappen maken. Heb ik ook niet op de stite gelezen. Of iets meer onderhoud plegen . Of is hebben ze geen geld. Kunnen nog altijd bij gemeente aankloppen als het geld in de nieuwe elftallen zit goed beleid .

razende reporter VJ.
Even ter verduidelijking. Achilles’29 heeft de financiering van dit veld volledig rond. Om voor de competitie dan dat veld te hebben liggen is de gemeente gevraagd om, middels een “versnelde procedure”, hier aan mee te werken.(Er is overigens niet om geld gevraagd) Dit versnellen van de procedure heeft de gemeente afgewezen. Als men dan hier toch vergelijkingen wil maken met andere Betaald Voetbal Organisaties: de Gemeente Den Haag werkte volledig mee om het afgelopen jaar binnen een week een kunstgrasveld aan te laten leggen in het stadion van F.C. Den Haag. In het stadhuis van onze residentie ziet men blijkbaar… Lees meer »
Insider

TD van A’29 heeft zelf aangegeven dat men uiteindelijk best blij en tevreden zijn als men in 2e divisie speelt. Waarom wordt dit dan allemaal zo opgetuigd en trapt iedereen in deze verhalen. Deze uitspraak zegt alles. Ze proberen zoveel mogelijk geld en andere zaken te krijgen van KNVB en gemeente.

Insider

Razende reporter: een garantstelling!! Voor een half miljoen. Dat doe je niet zo maar!! Logisch dat de gemeente eerst de raad om advies wil vragen. Trap toch niet overal in manmanman

randje-16

onze voorzitter moet eerst nadenken voor hij wat zegt

Hand

Razende reporter; dat je überhaupt de vergelijking durft te maken met ADO zegt veel. Een club met historie, die twee wekelijks 10.000 mensen naar stadion trekt. Een miljoenenstad waar iedereen mee leeft met deze club.
Op papier beide bvo. Dat klopt, maar verder…..
Kom even uit je dromen man; buiten die paar honderd Heilant volgelingen maakt zich echt helemaal niemand druk over Achilles. Niet in Groesbeek, waar men totaal niet geliefd is maar ook niet daar buiten. Word wakker voor het te laat is!!

Sprookje
@razende reporter. We mogen blij zijn dat we de ontwikkelingen binnen het betaald voetbal in binnen -en buitenland niet kunnen/ willen volgen. Laten we in het pyramide model bij de top beginnen en dan afdalen: Een corrupte FIFA, een UEFA met Platini, vriendje van Blatter, grote Europese clubs als Real en Barcelona met miljoenen schuld bij de bank, Nederlandse clubs die gematst worden (PSV, NEC= 1 euro voor de grond onder het stadion en uitstel betaling huur Goffert) matchfixing. Clubs die hun begroting niet rondkrijgen etc. Kortom een bedrijfstak die zijn eigen kuil aan het graven is. De zeepbel wordt… Lees meer »
razende reporter VJ.

@ Hand / @sprookje. Hier in meerdere opmerkingen (Theo / Kenner1) wordt de vergelijking gemaakt met andere BVO’s. Dan moet je ook alle aspecten daaromtrent vergelijken. Je opmerkingen over FIFA UEFA enz. kloppen helemaal. Ik wil ze nog aanvullen … Kijk naar de lokale omstandigheden. € 5.000.000,= subsidie naar Nijerf. Over corruptie en vriendjespolitiek gesproken……

Janus

grootdoenerij!! leden “kopen in de regio” en volgende jaar gaan ze weer weg! Je wil toch groot doen en groot zijn regel je zaakjes dan zelf BVO!!

wpDiscuz