[Foto’s] Achilles ’29 opent seizoen met winst op Jong Ajax

Achilles ’29 heeft de openingswedstrijd van het nieuwe Jupiler League-seizoen gewonnen. De Groesbekers waren in eigen huis weer te sterk voor Jong Ajax. De ploeg uit Amsterdam won in competitieverband nog niet in Groesbeek.


Meijers won vrijdag zijn eerste duel in het betaalde voetbal met Achilles ’29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Voor Achilles ’29 is het de eerste keer in het betaald voetbal dat de ploeg de openingswedstrijd van een seizoen wint.

Debutanten en blessures

Bij de thuisploeg konden Daniel van Straaten, Daan Paau en Thijs Hendriks vanwege een blessure niet spelen. Nieuwkomers Mischa Boelens, Kenny Elders, Brian Boogers, Joey Dekkers en Boy van de Beek stonden in de basis. Onder andere oud De Treffers-spelers Eef van Riel en Barry Beijer begonnen op de bank.

Achterstand bij rust

Achilles ’29 begon zeker niet slecht aan het duel en had in de beginfase het betere van het spel. De openingstreffer was echter voor de Amsterdammers: Valcav Cerney schoot na 26 minuten van dichtbij raak. Hierna kreeg Achilles ’29 via Migiel Zeller en Brian Boogers nog mogelijkheden om de gelijkmaker aan te tekenen, maar de witzwarten gingen met een achterstand de rust in.

Winst

In de tweede helft was Achilles ’29 aanvankelijk beduidend minder sterk. Toch kwam de Groesbeekse equipe op gelijke hoogte, maar had daar wel een penalty voor nodig. Het was Freek Thoone die dit buitenkansje na 68 minuten benutte. Direct daarna moest Achilles ’29-doelman Leon ter Wielen in actie komen na een inzet van Cerney.

In de 77e minuut kreeg Boogers dé mogelijkheid om zijn team op voorsprong te zetten, maar Jong Ajax-sluitpost Andre Onana redde knap. Twee minuten later was het alsnog raak. Debutant Dekkers promoveerde een goede actie van Thoone tot doelpunt: 2-1. Het doelpunt van de oud speler van EVV bleek de beslissende.

Oude bekende

Zo`n 3000 toeschouwers waren vrijdagavond op sportpark de Heikant aanwezig. De Groesbeekse supporters zagen een oude bekende: Eric Meijers is na drie jaar namelijk weer terug als trainer van Achilles ’29.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Criticaster

Was het in de kantine leuker dan de wedstrijd zelf dat de helft maar langs het veld stond of waren de helft van de toeschouwers kinderen die niet boven de bebording uitkomen ? Al lijkt me 1500 mensen in die kleine kantine of 1500 F/E-spelers ook niet realistisch, maar waar waren de overige 1500 man dan wel ?

neutrale toeschouwer

Criticaster het gaat toch om het voetballen, niet zeiken.

De Kuier

Wat intereseert het de voetbal liefhebber nou hoeveel toeschouwers er zijn…en waar die zijn?? Leuke wedstrijd gezien
en nog mooier….3 pnt op de Heikant. Goed gedaan mannen. Dit geeft de burger weer moed.

De Kuier

En…ja in de kantine was het ook gezellig…..

neutrale toeschouwer

Zo is het De Kuier, laat ze maar lullen de 3 punten zijn binnen.

Matig

Terecht en goede winst

Willie

Een team dat voor elkaar vecht heb ik vandaag gezien, mogen de Achilles mannen trots op zijn! Verder nog de complimenten aan Meijers, die een van de beek en boelens laat spelen ookal hebben ze geen ervaring. Vooral van de beek viel me positief op, een echte Achilles speler!

Oostenrijker

Daar geloof ik ook in dat het een echte Achilles-speler is, Willie. Hij hoeft maar een klein beetje van het irritante van zijn grote broer Bart te hebben en dan ben je al een heel eind.

metje

En moi geknoai hier. Winnen ze is het niet goed, verliezen ze is het ook niet goed.

Edit redactie: – Gedeelte van reactie verwijderd –

Clinte

Achilles Kampioen!

Andere Peter

Achilles heeft al een mooi gaatje geslagen!

Treffersfan

Goede overwinning. Gefeliciteerd!

henk

gewoon geluk

wpDiscuz