Achilles ’29 wint knap in Sittard

Achilles ’29 heeft vrijdagavond op miraculeuze wijze gewonnen tegen Fortuna Sittard. De Groesbekers keken vlak na rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind: 2-4.

Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles '29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles ’29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gasten, die in competitieverband nog niet wisten te winnen van Fortuna Sittard, hadden in het eerste bedrijf weinig te vertellen en dat resulteerde na 40 minuten spelen in een achterstand: Gökhan Lekesiz was namens Fortuna Sittard trefzeker. Lekesiz, Jordie Briels en Youri Loen hadden de thuisploeg al eerder op voorsprong kunnen zetten.

Direct na rust leek de wedstrijd al snel beslist. Lekesiz scoorde op aangeven van Joeri Schroyen zijn tweede van de avond. Achilles ’29 deed in de 60e minuut via Freek Thoone toch nog iets terug. De Limburger schoof de bal in de lange hoek en tekende daarmee de aansluitingstreffer aan. Het doelpunt zorgde voor een opleving bij de witzwarten, die zichtbaar sterker werden en tien minuten voor tijd zelfs op gelijke hoogte kwamen. Ditmaal was Levi Raja Boean de gevierde man aan Groesbeekse zijde.

In de slotminuten was het invaller en nieuweling Eef van Riel die Achilles ’29 naar de overwinning schoot. Een andere nieuwkomer, Hielke Penterman, strooide in blessuretijd nog wat extra zout in de Sittardse wonden: 2-4.

Achilles ’29 heeft nu de volle zes punten uit twee duels en dat is vooralsnog goed voor een 3e plaats (hoogste voor Achilles ’29) op de ranglijst in de Jupiler League. Het is daarmee de beste betaald voetbal-seizoensstart voor de mannen van trainer Eric Meijers. In het verleden had Achilles ’29 gemiddeld 7 wedstrijden nodig om tot het huidige puntenaantal te komen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 30 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Prachtige prestatie en Groesbeekpromotie op en top!

andy

Kom er maar in, treffersfan! Wacht met smacht op je reactie.

henk

was echt slecht

Super mannen! Proficiat!

Realist

Top!

Andere Peter

Ja henk, daar kun je van dromen👍

Stekkenberg

Proficiat goeie overwinning .

Clinte

Achilles KAMPIOEN

Geer Schoonderwoerd

Achillis wint niet OP MIRACULOSE wijze maar door beter te voetballen dan de tegenstander. Meestal win je dan de wedstrijd. We moeten eens ophouden met overwinningen aan het mirakel of het toeval toe te schrijven.

Geer Schoonderwoerd

Achilles wint niet OP MIRACULOSE wijze maar door beter te voetballen dan de tegenstander. Meestal win je dan de wedstrijd. We moeten eens ophouden met overwinningen aan het mirakel of het toeval toe te schrijven.

klukkluk

Super gedaan.

Knap gedaan Achilles en dan ook nog met 2-0 achtergestaan , gewoon een topprestatie, en andy ga ergens anders spelen.

randje-16

genne kwats verder , gewoon heel erg goed.

andy

Mijn reactie is het resultaat van dat goede prestaties van Achilles door bepaalde mensen altijd worden toebedeeld aan geluk, we speelden tegen 10 man of iets dergelijks. Als je 2-0 achter staat en 4-2 wint is dat geen geluk meer. Sluit me dus bij jouw aan geert

Eitje

Andy maar waarom gelijk kom er maar in treffersfan beetje kinderachtig eerst helft was niet goed tweede helft ervoor gegaan en gewonnen door mooie doelpunten van een ploeg die in top conditie zit op naar RKC thuis moet kunnen om de punten op de heikant te houden

De Kuier

Gewoon proficiat….niks meer of minder.
O ja…en al 6 pnt. Ook mooi.

Andere Peter

De eerste helft was niet best, de tweede beter.
Niettemin knap om zo door te drukken. Verdedigende fouten moeten eruit.

Lookkoek

Geweldige teamprestatie, zo terugkomen na een 2-0 achterstand. Ik snap Andy’s frustraties want er zijn leden van een andere vereniging die steeds afbraakstukjes schrijven en die voor de rode duimpjes zorgen, puur afgunst dus. Gelukkig zijn er ook veel sportievelingen die niet reageren of zelfs een compliment maken. Er lopen nogal wat droeftoeters rond in ons mooie dorp.

Dat gebeurt andersom toch ook pannenkoek.

stil aan de overkant

mooie prestatie, met talenten die graag “een stap hoger op willen”.

wpDiscuz