Subsidie voor vervanging armaturen hoofdveld De Treffers

De Treffers krijgt subsidie voor de vervanging van de armaturen op het hoofdveld. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit dinsdag besloten.

De Treffers gebouw (HvdB)

De subsidie kan worden verleend omdat er aan diverse voorwaarden is voldaan. De oude armaturen waren al bijna 30 jaar oud. “Met name de elektronica van de armaturen was na bijna 30 jaar in de buitenlucht aan vervanging toe. Navraag bij de leverancier leidde tot dezelfde conclusie”, laat het college weten. De stichting Nijerf heeft 40 armaturen met een lichtopbrengst van 600 lux geplaatst.

De gemeente vergoedt echter alleen de NOC-NSF norm voor amateursportbeoefening. Deze is 250 lux, wat gelijk staat aan 16 armaturen. De totale kosten komen uit op zo`n € 40.000,- en de subsidie bedraagt iets meer dan € 15.000,-. De subsidie moet nog door de raad worden opgenomen in de komende begroting, eerder wordt deze niet verstrekt.

De lampen zijn al vervangen vóór het KNVB-bekerduel met NEC. Dit was noodzakelijk in verband met de TV-uitzending. De oude armaturen zijn naderhand beschikbaar gebleven voor een schouw, zodat de gemeente de noodzaak van een vervanging kon toetsen.

De nieuwe installatie zou zo`n 25 jaar mee moeten gaan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 38 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Buisje

Meten met twee maten, noemen ze zoiets.
En bedankt maar weer, Sjakie met je roodzwarte hart….

Volgens mij is alles gewoon in lux gemeten hoor? Welke andere maten heb je nog meer voor lichtopbrengst dan? Wel aardig dat je Sjakie bedankt, zou je hem misschien ook een taart willen brengen namens ons, we vragen er wel een subsidie voor aan dan krijg je dat binnekort wel terug.

Janus

Kijk nu al uit naar alle reacties 🙂 Vanavond heerlijk lezen……
Wel knap dat de amateurs toch 25 duizend zelf betalen.

Matig

Blijft een apart verhaal dat de ene club wel van subsidies voorzien wordt en de andere niet, terwijl ook daar door onhankelijke commissies geconstateerd is dat er wel degelijk een (extra) kunstgrasveld nodig is.

Hoe is het mogelijk dat een college hier zo dik de vinger in de pap kan hebben?

JanWijn

Tja, € 25.000 subsidie naar de wijnfeesten. Of € 15.000 subsidie voor een nieuw hoofdveld bij Treffers. Waar gaan we meer plezier aan beleven?!

Ohh jongens was het potje van het PGB nog niet leeg…

Topklasse
Dit is echt meten met twee maten! Tijd voor actie! Germania moet de hulp inroepen met een actie van het leger om het clubhuis op te kunnen knappen. Rood Wit krijgt wat geld voor licht, maar moet alles weer terugbetalen. Bij Achilles liggen allerlei onafhankelijke rapporten op tafel en wordt er geen geld gevraagd, maar steekt de gemeente er wel een stokje voor. En na een miljoenenoperatie is er blijkbaar toch weer geld voor nieuwe verlichting op Zuid. Waarom? De Treffers speelt op zondagmiddag? Op donkere dagen in de winter biedt huidige verlichting toch voldoende extra licht? En bij avondwedstrijden… Lees meer »
Lambert

Subsidie voor de semi profs!! Ik word er doodziek van. Als je ziet wat ze de spelers betalen en dan nog subsidie willen uit een pot, die ook betaald wordt door de allerlaagste inkomens. Als ze geld hebben voor voetballers, dan hoort daar ook een zelf betaalde accommodatie bij, welke club het ook is.
Dergelijke bedragen worden buiten de voetballerij aan de andere sportverenigingen NOOIT verstrekt. Dat is pas meten met twee maten!!!

Janus

heerlijk!! Ik wil meer 🙂

Bikkeltje

Ook de gemeente ziet dat investeren in de Treffers voor de toekomst is,en op de heikant een bodemloze put is .

Andere Peter

Gewoon het stemgedrag bij de verkiezingen daarop aanpassen.

Sprookje

Zolang als er een voedselbank nodig is in Groesbeek. mag er naar mijn mening geen geld naar voetbalclubs of wijnfeesten.

Roodkapje

Dit is nog leuker dan Jerry Springer

Vind dat we wel een beetje op mogen passen met het taalgebruik hier, discussie is goed maar wel op een normale manier. Vind dat we dit maar snel moeten sluiten .

Maar ben het wel met sprookje eens, is toch te gek voor woorden dat mensen naar de voedslbank moeten . En het geld zo uitgegeven word.

Sprookje

Hoezo geld voor verlichting? Als mijn buitenlamp stuk is, betaal ik zelf een nieuwe!
Bovendien wordt er zoveel illegaal vuurwerk afgestoken, dat ze licht zat hebben.

Schande

Meten met verschillende maten!

Er blijven maar duizenden euro’s (voorheen miljoenen) naar Zuid getransplanteerd worden! Corruptie ten top!
De maffia op het gemeentehuis gaat gewoon door waar men mee bezig was!

Waar zijn de andere verenigingen in deze? Die moeten zelf de broek ophouden, krijgen 0 euro subsidie en moeten snijden in allerlei activiteiten. Dit rijmt toch niet met de continu geldstroom richting sportpark Zuid!

Hans Peters wat is jouw mening hierover. (Helaas) Mijn stem is naar jou gegaan, maar merk na de verkiezing weinig van jouw strijd tegen oneerlijkheid!

Kloeke als jij mensen persoolijk aanvalt zet dan je eigen naam erbij als je het lef hebt.

60 Watt

Laten we even duidelijk zijn: zoals al eerder is opgemerkt; Achilles ’29 heeft een garantstelling van 5 MILJOEN euro aan de Gemeente gevraagd.; dus niet alleen 500.000 euro voor een tweede kunstgrasveld. Dat is iets anders dan deze subsidie. Ik ben van mening dat er te veel gemeenschapsgeld naar voetbalclubs gaat dus ook voor deze nieuwe verlichting.

Roodkapje

Ik krijg voor mijn kapotte buitenlamp ook subsidie.

wpDiscuz