Eerste nederlaag voor Achilles ’29

Achilles ’29 heeft zondagmiddag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Deventer was Go Ahead Eagles te sterk voor de Groesbeekse club: 3-2.

Selectie Achilles '29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Selectie Achilles ’29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Daarmee komt er een einde aan de ongeslagen reeks (van 4) van Achilles ’29. Daarin werd driemaal gewonnen en éénmaal gelijkgespeeld.

Cees van Kooten

Voordat de wedstrijd begon werd Cees van Kooten herdacht. De oud-spits van Go Ahead Eagles overleed vorige week op 67-jarige leeftijd aan kanker. Om die reden was er in de 67e minuut ook een groot applaus en gezang.

Aanvankelijk gevaarlijk, Go Ahead neemt over

De witzwarten speelden in het eerste kwartier goed mee en waren zo nu en dan via uitvallen gevaarlijk, maar daarna waren de kansen voor Go Ahead Eagles. Na 17 minuten moest Achilles ’29-doelman Leon ter Wielen in actie komen en een goed schot van Kenny Teijsse tot corner verwerken. Enkele minuten later was het opnieuw Ter Wielen die Go Ahead Eagles van scoren af hield, ditmaal door een inzet van Leon de Kogel te pareren.

Doelpunten

In de 26e minuut viel het doelpunt alsnog: De Kogel was nu, na een mooie aanval, wél trefzeker. Xandro Schenk maakte er na een halfuur via een kopbal alweer 2-0 van. De gasten hadden daarna geluk dat de 3-0 enige tijd uit bleef. Jeffrey Rijsdijk, De Kogel en Jerry van Ewijk kregen namelijk niet te missen kansen. De schade bleef hierdoor voor rust nog beperkt.

Even spannend

Vlak na rust viel de langverwachte 3-0: De Kogel benutte een penalty, nadat Elvio van Overbeek door Mehmet Dingil onderuit werd gehaald. Go Ahead Eagles bleef domineren en Achilles ’29 kwam er niet echt meer aan te pas. Toch wisten de Groesbekers via Hielke Penterman, die even daarvoor nog een kans om zeep hielp, iets terug te doen: 3-1. Dingil zag vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en kon de kleedkamers gaan opzoeken. Achilles ’29 kreeg in blessuretijd nog een strafschop, die door Penterman werd benut. Daardoor werd het toch nog even spannend, maar de punten bleven in Deventer.

Ondanks de nederlaag blijft Achilles ’29 nog wel tweede in de Jupiler League. De Groesbekers hebben 10 punten uit vijf duels.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klukkluk

Jammer kan gebeuren.

De Kuier

Toch knappe prestatie….en nog 2 weken op de 2de plek.

achilles29

terechte nederlaag. wel een ploeg gezien met strijdlust en karakter.in de eerste helft 20 min lang prachtig combinatie voetbal gezien. binnen 10 min hadden wij recht op een strafschop. maar deze scheidrechter durfde het niet aan. jammer maar geen schande.

randje-16

geweldige happening in en rondom het stadion , zoals in Deventer dat is voetbal en dan zo meespelen, super gedaan mannen.

Topklasse

Geen schande
Duidelijk stappen gemaakt, want vorige seizoenen was het 4-0 of misschien wel 5-0 geworden

boterbloem

Hahahaha,en dat is nederlaag een,van de vele die nog volgen.

Antoon

Wie wil er nu niet voor 10.000 man voetballen ?? En die waren er toch echt !

Niets mis mee met deze nederlaag. Toch aardig stand gehouden, dat biedt hoop voor andere wedstrijden..

boterbloem

10.014 jij telt het uit vak niet mee.

@boterbloem

Je kunt ook 3-2 verliezen in Emmen voor 500 man

boterbloem

Mijn part voor 10 man,ik heb niks met die club, zoek hulp jij ziet in elk commentaartje wat je niet bevalt een treffers fan,gewoon zielig.

Maikel

Boterbloem , ik heb niks met de treffers , maar toch hoop ik dat ze het goed doen en dat hoop ik voor alle Groesbeekse clubs, zou jij ook moeten doen, dus wie is er hier nu eigenlijk zielig.

boterbloem

Ik ben geen treffers fan schrijf ik,ik heb nergens geschreven dat ik hoop dat ze het niet goed doen,dus beter lezen jochie.

klever

antoon het waren er iets meer dan 9000.
maar dit ter zijde.
hoeveel achilles supporters waren er ?…….

Antoon

Ha ha ha die klever !

wpDiscuz