Route Giro 2016 door Groesbeek, Beek en Berg en Dal

De Giro d’Italia komt op 7 mei 2016 door Groesbeek, Wyler, Beek, Berg en Dal en Heilig Landstichting. Dit is maandagmiddag officieel bekend geworden. Klik voor al onze berichtgeving over de Giro door de gemeente Berg en Dal.

Dat het wielerevenement onze gemeente aan zou doen was al bekend, maar de exacte route nog niet. Naar nu bekend is geworden komt het peloton de gemeente rond 15:40 uur via de Biesseltsebaan binnen. Vanaf daar gaat men naar Groesbeek-centrum (15:50 uur), de Zevenheuvelenweg, Oude Kleefsebaan (Tivoli richting kleine grens) en Wyler. Eenmaal in Wyler fietsen de renners via de B9 en N325 (Nieuwe Rijksweg) Beek-Berg en Dal binnen.

In Beek-Berg en Dal wordt omstreeks 16:15 uur via de Rijksstraatweg, Van Randwijckweg en de Nieuwe Holleweg het dak van de Giro in Nederland bereikt: 96 meter hoogte. In Berg en Dal wordt er nog over de Oude Kleefsebaan (Villa Hamer richting “beneden Berg en Dal”), Molenbosweg, Postweg en Meerwijkselaan gereden. Via laatstgenoemde weg vertrekt het peloton naar Nijmegen. Hieronder staat een kaart.

Drie dagen in Gelderland

De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald. De Giro d’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6 mei 2016, 7 mei 2016 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe op 6 mei 2016 vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d’Italia in Arnhem en finisht in Nijmegen (zie hierboven). De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen en gefinisht in Arnhem.

Giro d’Italia

De Giro d’Italia is één van de drie Grote Rondes. In 1909 is deze ronde voor het eerst verreden. Het is de nummer 2 wielerwedstrijd van de wereld, na de bekende Tour de France. De derde grote ronde is de Vuelta (Ronde van Spanje). In 2002 (Groningen) en 2010 (Amsterdam) startte de Giro ook in Nederland. Dit jaar won Alberto Contador de Giro.

Meer info op www.girogelderland.com.

Etappe_Giro_Groesbeek_Berg_en_Dal_route

Etappe_Giro_Groesbeek_Berg_en_Dal_profiel
Voor een groter formaat moet u de afbeeldingen op uw PC opslaan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Ik ben bang dat we nu nog meer van die aso wielrenners krijgen. Die menen allemaal dat ze joop zoetemelk zijn en met 10 man naast elkaar blijven en aan de verkeersregels schijt hebben.

Petra

Henk, wees blij, niet gelijk zo zuur reageren.
Dit is goede PR voor Groesbeek wat weer helpt in werkgelegenheid.

Henk
beste Petra , dit gaat alleen maar geld kosten, bedrijven niet bereikbaar, afgesloten wegen een hoop BOBO gedoe. Per doorkomst plaats moet men rond de €15000 neer tellen. Werkgelegenheid voor 2 dagen en alleen maar misschien voor de horeca. Zoveel hotels en bedden zijn er volgen mij niet in de nieuwe gemeente, maar als ik de gemeente moet geloven dan verblijven er gem. 800 toeristen per dag in de nieuwe gemeente. En de finish is in Nijmegen dus gaan die weer met de eer strijken. Zoals je merkt heb ik helemaal niets met deze sport. Teveel snuif cultuur en als… Lees meer »
splinter

Daar heeft henk gelijk in nog nooit zo zooitje gezien als die wielrijders echte aso s

Joop

Ik vind het geweldig dat we de wereldtop in Groesbeek krijgen.

De Kuier.

Nu al de 7-heuvelenweg afsluiten, lijkt mij.

fietser

…..en Berg en Dal………en Beek

Gratjuh

As ze un splinter ien de kont hadde dan reeje zie nie zo hard

wpDiscuz