Nederland niet naar EK 2016 in Frankrijk

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het EK 2016 in Frankrijk. Oranje verloor dinsdagavond met 2-3 van Tsjechië, dat de tweede helft met 10 man speelde, en wordt daarmee vierde in de groepsfase.

Groepsfase

Nederland zat in de kwalificatieronde in Groep A, samen met IJsland, Tsjechië, Turkije, Letland en Kazachstan. De eerste wedstrijd van de groepsfase was in september 2014, in en tegen Tsjechië. Nederland verloor dat duel met 2-1. Tegen Kazachstan werd er vervolgens gewonnen (3-1) en tegen IJsland verloren (2-0). Daarna had Oranje geen kind aan Letland (6-0), maar tegen Turkije in maart 2015 werd het ternauwernood 1-1; Huntelaar scoorde in de 93e minuut. Letland werd in juli met 0-2 verslagen.

Turkije en IJsland

Nederland maakte het zichzelf begin september moeilijk door in Turkije met 3-0 te verliezen, nadat drie dagen eerder ook al van IJsland werd verloren. Oranje had daardoor plaatsing niet meer in eigen hand en was afhankelijk van de resultaten van de Turken voor een plek om de derde plaats, een plek die recht geeft op deelname aan de playoffs. In de wedstrijd erna werd er weliswaar gewonnen van Kazachstan (1-2), maar Nederland schoot hier niets mee op. Concurrent Turkije deed namelijk goede zaken in Tsjechië, waardoor de situatie bleef zoals die was.

Laatste wedstrijd

Daarmee kwam het aan op het laatste duel in de groepsfase. IJsland en Tsjechië (de nummers 1 en 2) waren door hun resultaten in de kwalificatiereeks al direct geplaatst voor het EK 2016. Nederland kon zich alleen nog kwalificeren bij winst op Tsjechië en verlies van de Turken tegen IJsland. De strijd om de derde plaats in Groep A werd door Turkije gewonnen. Dat land is de beste nummer 3 van alle groepen en hoeft om die reden geen playoffs te spelen.

WK 2018

Volgend jaar zien we Nederland niet in de eindronde terug. De plannen voor een zogeheten “Oranjeplein” in Groesbeek, georganiseerd vanwege het feit dat Groesbeker Jasper Cillessen de doelman van Oranje is, zijn daarmee ook van tafel. Het wachten is daarom op het WK 2018 in Rusland. Nederland moet zich dan wel zien te plaatsen in een groep met Bulgarije, Wit-Rusland, Luxemburg, Zweden en Frankrijk. De kwalificatie voor dat toernooi begint volgend jaar, in september 2016.

Het is voor het eerst sinds 1984 dat Nederland een EK moet missen. De laatste keer dat Nederland niet op een WK speelde was in 2002.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kloeke

En verdiend…….

Als je 13 punten uit 10 wedstrijden haalt dan heb je daar ook niks te zoeken dan was de afgang alleen nog maar groter geworden,wand het werd met de wedstrijd slechter. En als ik dan na afloop de reacties van de knvb hoor dan zie ik het voor de kwalificatie voor het wk ook somber in. Die gasten die er nu aankomen hebben hun toptransfer allemaal aan het NED elftal te danken maar nu ze hun miljoenen contracten binnen hebben gooien ze er met de pet naar Als we het de komende jaren van die sjaal en die hoed moeten… Lees meer »
John

Helemaal terecht,al die verwende blagen hebben er niks te zoeken.
Ned elftal is het Malta van West Europa geworden.

Willie Liebers

kijk wel duitsland of belgie die knokken er voor

wpDiscuz