Cillessen niet onder de lat tegen Tsjechië

Jasper Cillessen zal het doel van Oranje dinsdagavond niet verdedigen. De belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië komt voor de Groesbeker te vroeg.

Jasper Cillessen. Foto en rechten: KNVB.nl

Jasper Cillessen. Foto en rechten: KNVB.nl

Maarten Stekelenburg is zijn vervanger.

Cillessen viel zaterdag tijdens de warming-up voor de interland tegen Kazachstan uit met een rugblessure. Tim Krul was zijn vervanger, maar die scheurde in datzelfde duel zijn kruisband en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

EK 2016

Oranje neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen Tsjechië. Het Nederlands elftal kan zich alleen nog maar voor de playoffs plaatsen als het zelf wint en concurrent Turkije verliest van koploper IJsland. In ieder ander geval doet Nederland volgend jaar niet mee aan het EK.

Zowel IJsland als Tsjechië zijn al geplaatst voor het EK 2016 in Frankrijk. De nummer drie van groep A, Turkije of Nederland, krijgt via de playoffs een herkansing. Kazachstan en Letland zitten ook in Groep A, maar zijn al uitgeschakeld.

Als Nederland het EK niet haalt, zal dat voor het eerst sinds 1984 zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Jammer voor Jasper en niet alleen vanwege de blessure maar ik ben bang dat Nederland voorlopig niet meer mee doet aan grote toernooien. Bijna zeker dat het EK 2016 niet gehaald word. En de voorronden voor het WK 2018 zijn pittig. En dan zijn we weer 4 jaar verder en zal er waarschijnlijk een andere doelman onder de lat staan. Beterschap.

Willie Liebers

Nou maakt me niks uit kijk wel naar Belgie of Duitsland.

Goffer

Jasper doet niet mee en ze winnen……….

wpDiscuz