Thuisnederlaag Achilles ’29 tegen NAC

Achilles ’29 heeft zondagmiddag verloren. Tegen NAC, vorig jaar nog gedegradeerd uit de Eredivisie, werd het 1-2.

Selectie Achilles '29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Selectie Achilles ’29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Het meeste balbezit was in de eerste helft voor de gasten uit Breda, maar van het creëren van grote kansen was aanvankelijk geen sprake. De ploegen waren in de eerste 20 minuten alleen via een vrije trap gevaarlijk. Voor NAC was dat na 12 minuten het geval toen Mats Seuntjens er een vanaf 25 meter mocht nemen. Achilles ’29-doelman Leon ter Wielen tikte de bal over de achterlijn. Na 21 minuten ging een van richting veranderde vrije trap van Achilles ’29 maar nét naast.

Enkele minuten voor de thee gebeurde er het een en ander op De Heikant in Groesbeek. In de 40e minuut kreeg Freek Thoone na een slordigheidje bij NAC een goede kans om Achilles ’29 op voorsprong te zetten, maar zijn schot eindigde naast het doel. Sjoerd Ars had aan de andere kant, één op één met Ter Wielen, de score moeten openen, maar laatstgenoemde was scherper. Dat was twee minuten later opnieuw het geval, ditmaal toen Joey Suk alleen voor de keeper kwam. Achilles ’29 mocht van geluk spreken dat het met de brilstand op het scorebord ging rusten.

De tweede helft begon goed voor Achilles ’29; de Groesbekers namen na 47 minuten de leiding in de wedstrijd toen Jop van Steen de openingstreffer scoorde. Lang konden de witzwarten niet genieten, want Suk tekende vier minuten later alweer de gelijkmaker aan. Hierna kreeg NAC opnieuw het overwicht en was het wachten op het tweede doelpunt. Even leek invaller Kevin Brands die te maken, maar hij schoot op de paal.

Na 72 minuten was het wél raak; Ars kopte de bal na een voorzet van Seuntjes achter Ter Wielen. Achilles ’29 bleef nog zicht houden op één punt, maar dit kwam doordat NAC de wedstrijd, ondanks de nodige kansen, niet bijtijds kon beslissen. Aan de score veranderde uiteindelijk niets meer, maar aan het aantal spelers op het veld wél; Daniel Ramezani kreeg in de slotfase een directe rode kaart. Ramezani maakte zondag zijn debuut voor Achilles ’29. In blessuretijd miste Achilles ’29-speler Hielke Penterman nog een strafschop.

De nederlaag heeft vooralsnog weinig gevolgen voor Achilles ’29. De ploeg blijft 13e in de Jupiler League met 11 punten uit 9 duels (3-2-4).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

was verdient

Liggen op schema.

Sprookje

Het was druk op de Heikant, als je de foto’s op de Gelderlander ziet. Geen kip te bekennen….

Theo

Dat vond ik ook op de beelden bij fox weinig toeschouwers zelf staantribune was maar half vol zaten ze allemaal in dorp bij Tiroler feest

Geer Schoonderwoerd

Kijken naar tribune. Lekker belangrijk. Misschien kan iemand (sprookje) ze ook gelijk tellen. Weten wij het ook !! Op dat soort voetballiefhebbers mag je trots zijn.

Theo

Geer u heeft er verstand van sorry ben laag opgeleid

Sprookje

Ik WAS voetballiefhebber, maar ik loop niet meer blind achter de grote massa aan die geen oog meer heeft voor de wantoestanden in het betaalde voetbal wereldwijd, landelijk en plaatselijk. Als Geer Schoonderwoerd het normaal vind dat zijn club een garantstelling vraagt bij de Gemeente van 5 miljoen,die alle Groesbekers moeten betalen wanneer iets fout gaat, zeg ik : Ga bij je club te rade, maar ik vrees dat je geen eerlijk antwoord krijgt.

Sprookje

God Geer, je was er zelf dus ook niet…….

maikel

Sprookje , en wie heeft die 5 miljoen dan moeten betalen voor de hele accommodatie bij een andere Groesbeekse club.

Bert

“De nederlaag heeft vooralsnog weinig gevolgen voor Achilles ’29”

In dat geval is het misschien een idee om voortaan op maandag te gaan spelen? Hoe naïef (zwart-wit) kun je zijn als redactie!

Sprookje

Dit bedoel ik nou Maikel: lees even goed wat ik heb gezegd. Ik heb het over wantoestanden binnen het voetbal, wereldwijd, landelijk en plaatselijk.

wpDiscuz