[KNVB-beker] Achilles ’29 door naar achtste finales

Achilles ’29 heeft de laatste 16 van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De Groesbekers waren dinsdagavond in eigen huis te sterk voor zaterdagtopklasser Spakenburg: 2-1.

ACHSPA_doelpunt_16e-DGB
Feest bij Achilles ’29 na de 1-0 van Mehmet Dingil. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bekenden

Voor enkele Spakenburg-spelers was het sportpark van Achilles ’29 geen onbekend terrein. Vier basisspelers hebben in het verleden bij de witzwarten gespeeld. Achilles ’29 en Spakenburg kennen elkaar van het tweeluik om het algehele amateurkampioenschap. Eerstgenoemde ploeg won toen met 5-0 (3-0 en 2-0).

Strijd

De wedstrijd begon met veel strijd tussen beide ploegen. Het eerste doelpunt viel na een kwartiertje voetballen toen Achilles ’29-speler Mehmet Dingil een vrije trap kon verlengen: 1-0. Vijf minuten later leek Spakenburg op gelijke hoogte komen, maar een inzet van een speler van “De Blauwen” werd van de lijn gehaald. Thijs Hendriks kon Achilles ’29 na een halfuur spelen op een ruimere voorsprong zetten. De aanvaller speelt sinds kort weer mee bij de Groesbekers en zag zijn schot gepakt worden door Spakenburg-doelman Barry Ditewig.

Belangrijk doelpunt

Het tempo lag dinsdagavond hoog en het leverde voor beide teams voldoende scoringskansen op. In een open wedstrijd werd Spakenburg steeds gevaarlijker en daardoor hing een gelijkmaker in de lucht. Het doelpunt viel na 68 minuten aan Groesbeekse zijde. Daniel van Straaten, die maandenlang geblesseerd was, scoorde het verlossende doelpunt.

“Blauwe Storm”

In het laatste kwartier volgde er nog een slotoffensief van de uitploeg. De aansluitingstreffer van Salim Amerzgiou leek na 80 minuten een feit, maar Achilles ’29-sluitpost Leon ter Wielen dacht daar anders over en redde knap op de kopbal van de invaller. De scrimmage erna leverde voor Spakenburg ook niets op. In blessuretijd werd het nog spannend: Danny van den Meiracker maakte er op prachtige wijze 2-1 van. De treffer kwam te laat; een verlenging zat er voor de gasten niet meer in.

De loting voor de achtste finales (laatste 16) is donderdagavond. Deze ronde wordt medio december afgewerkt.

Overzicht KNVB-beker 2015-2016.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
loyaal

Daniël van Straaten, 22 maanden geblesseerd, staat weer voor het eerst in de basis. Scoort meteen het o.. zo belangrijke 2e doelpunt. Achilles bleef in Daniël geloven, en Daniël in Achilles. Loyaliteit wordt beloond.

wpDiscuz