Raad stemt niet in met motie over kunstgras Achilles ’29

De gemeenteraad van Groesbeek-Berg en Dal heeft donderdag niet ingestemd met een versnelde realisatie van een extra kunstgrasveld op sportpark De Heikant, thuishaven van de Groesbeekse Jupiler League-vereniging Achilles ’29.

Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles '29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles ’29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Achilles ’29 heeft dringend behoefte aan het verbeteren en uitbreiden van de accommodatie. De noodzaak van een kunstgrasveld is volgens CDA Berg en Dal voldoende aangetoond.

Achilles ’29 wil het liefst in de winterstop beginnen met de werkzaamheden. Eigenlijk deze zomer al, maar die plannen ketsten af. Dit komt omdat het college van burgemeester en wethouders nog niet mee kon werken aan een garantstelling, omdat de plannen voor de velden een kostenplaatje van boven de € 100.000,- hebben en er dan toestemming van de gemeenteraad nodig is.

CDA Berg en Dal had voor het begrotingsdebat een motie voorbereid om deze maand nog met een voorstel te komen, waardoor de aanleg van een kunstgrasveld ter plaatse van het hoofdveld snel mogelijk wordt gemaakt. De motie werd donderdag ontraden door het college. “Wij kunnen onmogelijk in november al met een voorstel komen”, gaf wethouder Erik Weijers aan.

CDA zette bij monde van Rob Verheijen door, maar de overige partijen wilden (volgens de eigen vastgestelde verordening) nog een lopend onderzoek over de voetbalvelden afwachten. De eerste resultaten daarvan worden overigens volgende week al verwacht. Het definitieve rapport komt eind januari in de raad. Verheijen pleitte tot slot voor een extra raadsvergadering over dit onderwerp, in december. Daar moet dan eerst in het presidium over worden gesproken.

Achilles ’29 heeft ook nog een investeringsplan klaarliggen die zo`n 5 miljoen kost en waarbij de gemeente garant zou moeten staan voor de aflossing van het bedrag. Het plan zou het hele sportpark moeten vernieuwen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
molleke

Misschien moeten ze eens aan kloppen bij Germania of bij de crossclub. Ik weet niet van wie dat veld ien de kuul hoort, maar daar kun je voor 5 miljoen iets prachtigs van maken voor de Bvo A29. Geen verkeers problemen. En dan kunnen ze de andere velden op de Heikant voor de jeugd gebruiken. Maar ik heb het al eens aangegeven je kunt allerlei elftallen in het leven roepen maar als je de velden er niet voor hebt moet je een ledenstop invoeren.

buisje

laten we maar hopen op een milde winter….

henk

net goed

berg-en-dallertje

wil iemand me eens bijpraten:
de motie is afgewezen, maar ik zie geen tekst en uitleg waarom.
ik ben niet zo bekend met dit verhaal.
Ik zie nu alleen dat CDA Berg en Dal dit voorgesteld heeft, dus eigenlijk niemand uit Groesbeek.
Ik kom uit Berg en Dal vandaar…

Groesbeker

ledenstop? Niet nodig, als je de geluiden in Groesbeek hoort dan lopen er meer dan voldoende leden weg waardoor er meer ruimte ontstaat. Achilles is zichzelf niet meer, leden ervaren dat en vertrekken.

Harrie

Weet je waarom CDA dat gedaan heeft berg en dallertje dat de hele fam daar CDA is. En als je bijgepraat wil worden kijk bij omroep Groesbeek op site bij uitzending vermist. Of bel jullie voorzitter !!!!

Laten ze eerst maar eens gaan kijken bij de andere clubs, en in samenspraak hun velden gebruiken.
Het kan toch niet zo zijn, dat al de subsidies alleen maar naar de voetbal clubs gaan.
En als je betaald voetbal wilt spelen, moet je zelf de broek maar op houden, de inwoners hebben hier niet om gevraagd.

karin

de arrogantie.. ongelooflijk. “gemeente moet garant staan”. uhm, nee. sportclubje met ambitie moet bretels kopen en zijn eigen broek ophouden. lukt dat goed? dan kan de gemeente altijd nog besluiten een klein deel wel of niet mee te financieren.

Kloeke

De 1 wel de ander niet,het gaat erom dat je de juiste vrienden op de juiste plek hebt!denk nou niet dat het bestuur ons burgers geld wil besparen om geen geld aan achilles te geven.alle belangen tellen behalve de onze……..dat is met alles.

ikke

Als ze daar geld voor hebben is het misschien ook mogelijk om garant te staan voor en stukje ouderenzorg. Je moet als gemeente toch keuzes maken

Piet

Geheel terecht. Gelukkig zitten er toch een paar nadenkende mensen in onze gemeenteraad. Honderd leden van buiten Groesbeek halen en zeggen dat je zo hard groeit. Sorry hoor, maar dat is wel erg doorzichtig. Een ding is nu in ieder geval duidelijk geworden. CDA Berg en Dal heeft veel stemmen verloren met hun voorbarig en kortzichtig schrijven.

Geel-Zwart

Laat Maasbert Schouten maar schuiven !

Piet zo is het precies hoe Jin het schrijft

Bert

Daar heb je een punt Piet. Maar ik zag op de tv-beelden gisteren dat die tribune met 1000 zitplaatsen toch wel erg dringend nodig is. Daar mag de gemeente zich best eens over buigen.

gerard.

Let op dit gaat de gemeente ( ons ) weer veel geld kosten

wpDiscuz