Giroesbeek 2016: van Turijn naar Groesbeek

Er zijn plannen om volgend jaar een zogeheten “Giroesbeek” te organiseren. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Giro d’Italia in 2016 door de gemeente Berg en Dal komt.

Giroesbeek_2016-DGB

Men wil een fietstocht gaan maken vanaf de finishlijn in Turijn, op de Corso Bolzano, naar de Pannenstraat in Groesbeek. Dat is tien dagen fietsen en de totale afstand bedraagt zo`n 1100 kilometer. Doel is om sportief bezig te zijn, maar ook om te fietsen voor nog nader te bepalen doelen in Groesbeek zoals verengingen of organisaties die zijn aangewezen op vrijwilligers.

Wanneer blijkt dat er voldoende animo is zal de tocht eind april in Turijn starten, om vervolgens 10 dagen later op de Pannenstraat in Groesbeek te finishen. Het is dan 7 mei 2016, de dag dat de Giro onder andere Groesbeek (de Zevenheuvelenweg) aandoet. Het peloton komt ook door Beek en Berg en Dal. Meer info over Giroesbeek 2016 is te vinden op de Facebookpagina van het initiatief.

Donderdagavond was er in het gemeentehuis in Groesbeek nog een informatiebijeenkomst over de Giro. Een gedeelte van het gemeentehuis kleurde om die reden even roze (zie foto hieronder van Erik de Gans/Twitter).

Meer info over de Ronde van Italiƫ door onze regio.

Gemeentehuis_roze-DGB

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard.

Jullie gaan je gang maar.

wpDiscuz