Achilles ’29 sluit 2015 af met overwinning

Achilles ’29 heeft zaterdagavond gewonnen van FC Dordrecht: 2-1. Het was voor de witzwarten de laatste wedstrijd van 2015.

Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles '29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles ’29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De eerste kans was nog voor de thuisploeg, maar na 10 minuten werd de score door FC Dordrecht geopend. Een inzet van Rangelo Janga ging net over de lijn. Achilles ’29-speler Thijs Hendriks had na 20 minuten de gelijkmaker op zijn schoen, maar stuitte op sluitpost Robbert te Loeke. In het verdere verloop van de eerste helft was FC Dordrecht de betere ploeg en had het team de voorsprong kunnen vergroten. Daniel van Straaten kopte namens Achilles ’29 vlak voor rust nog wel op de paal.

De Heikantbewoners begonnen beter aan de tweede helft en dat leverde al vrij snel de gelijkmaker op. Freek Thoone haalde uit en Jop van Steen veranderde de bal van richting. Dit was voldoende voor de 1-1. Beide ploegen kregen hierna een kans om opnieuw de leiding in de wedstrijd te nemen. Achilles ’29 had pech dat Josimar Lima alert was terwijl doelman Leon ter Wielen aan de andere kant in actie moest komen om Everon Pisas van scoren af te houden.

In het laatste kwartier had Hendriks dé kans om het tweede Groesbeekse doelpunt op zijn naam te zetten, maar de aanvaller wist oog in oog met Te Loeke de bal niet tussen de palen te schieten. De wedstrijd werd in de slotfase alsnog in het voordeel van Achilles ’29 beslist. Na fouten in de Dordtse defensie maakte Thoone de 2-1. De overwinning was verdiend.

Achilles ’29 begon de eerste seizoenshelft goed. Van de eerste vier wedstrijden werden er drie gewonnen en éénmaal werd er gelijk gespeeld. De 13 wedstrijden erna ging het bergafwaarts: 8 keer werd er verloren, 4 keer sprokkelden de Groesbekers één puntje mee en tegen FC Eindhoven wist Achilles ’29 na 12 wedstrijden weer eens te winnen. Daar kwam zaterdag een tweede overwinning bij.

De mannen van trainer Eric Meijers staan zodoende 13e met 20 punten uit 18 wedstrijden. Vorig seizoen werden er 33 punten gehaald.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Antoon

Dan is dit toch weer knap !

stil aan de overkant

Zal wel stil blijven

Jan Herbetius

Netjes gedaan. Winnen van Dort. Dordrecht speelde nog niet zolang geleden in de eredivisie. Eender welke club uit Groesbeek, ik ben stiekem toch wel een beetje trots op deze uitslag.

theo

was niet verdient het had zomaar 2-2 of 2-3 kunnen
staan
dort was de bovenliggende ploeg

stil aan de overkant

2e helft zeker in de kantine gezeten.

Joop

Goede overwinning en op basis van de tweede helft dik verdiend. Aan alle azijnzeikers, reageer niet.

Turbo Tony

Misschien toch ff langs d’n brillenkel morgen?

Gerrit

Als Hendriks en Thoone iets beter gericht hadden had het zomaar 4-1 kunnen en moeten zij.

wpDiscuz