Achilles ’29 vangt bot bij gemeente om garantstelling

De gemeente Groesbeek – Berg en Dal staat niet garant voor de miljoeneninvestering van Achilles ’29.

logo Achilles'29 (transparant)

Het plan, dat in totaal 5 miljoen euro kost, zou moeten zorgen voor de aanleg van kunstgrasvelden, een tribune met 1000 zitplaatsen, duurzame wedstrijdverlichting en een gebouw met multifunctionele ruimten.

Garant

Achilles ’29 kon een financiering verwerven van 5 miljoen euro om de accommodatie op De Heikant een volledige facelift te geven. De club uit de Jupiler League had hier echter wel hulp van de gemeente bij nodig. De lening zou worden afgelost in een periode van 31 jaar en de kosten van aflossing en rente zijn iets minder dan € 200.000,- per jaar. Achilles ’29 kan dit betalen, maar vroeg de gemeente Groesbeek – Berg en Dal garant te staan voor deze lening. “Kan de club op enig moment niet voldoen aan de aflossing, dan neemt de gemeente de betalingsverplichting over en wordt het sportpark aan de gemeente overgedragen voor het symbolische bedrag van bijvoorbeeld € 1,-.”, was de uitleg in oktober. Burgemeester en wethouders willen hier niet in mee gaan.

Kunstgras

De aanleg van kunstgras op het hoofdveld van Achilles ’29 heeft overigens de hoogste prioriteit. Omdat het eerder niet lukte al in de zomer het kunstgrasveld aan te leggen, heeft Achilles ’29 een dringend beroep gedaan op de raad de realisatie ervan voor de winterperiode mogelijk te maken. De ploeg kreeg hierbij hulp van het CDA, maar een motie over het kunstgrasveld haalde geen meerderheid in de raad. Achilles ’29 krijgt nu wel subsidie voor het veld (zo`n € 370.000,-, veld kost circa € 450.000,-), maar de aanleg zal pas over enkele maanden zijn. Het hoofdveld ligt er nu slecht bij.

De raad moet het voorstel van het college in januari nog wel goedkeuren.

Klik hier voor alle informatie over het investeringsplan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 28 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Eitje

Zat er wel in dat ze dat niet zouden gaan doen maar laat de gemeente gooit liever geld over de balk met subsidie overal aan

splinter

Reserveren dat geld voor zuid als ze het veld gaan verplaatsen wat nu tegen de woningen aan ligt.
Hoe hebben ze dat kunnen doen zo dicht erop bouwen .
Snap die gemeente niet dat dit allemaal kan.

juul

boontje komt om z.n loontje

H. Innik

Terechte weigering. Ik heb mijn hele leven al een hobby , paardensport . Door ontslag ( fallissement ) kon ik deze niet meer uitvoeren en ben er mee moeten stoppen.Ik heb aan de gemeente ondersteuning gevraagd. Na 5 maanden kreeg ik bericht . Wat denk je 0 €.

klaas

terecht jupiler leaque is gewoon een nood sprong anders waren ze failliet geweest.

Harold

Laat aub toch eens elke (voetbal) club zijn of haar eigen broek ophouden.
De komende jaren zal de gemeente veel uit moeten gaan geven aan zorg en onderwijs.
Wat is nu het werkelijke belang voor n gemeenschap om bv n club in Jupiler Leage of Topklasse te hebben? Een ander bedrijf klopt toch ook niet aan als ze failliet gaan?

theo

waarom moet de gemeente er zoveel geld insteken?laat de gemeenten maar eerder geld steken in de ouderen zorg of scholen,in mijn ogen veel belangrijker.

Hermanus

Vreemd. De oliebaron uit Dallas, JR Ewing had zijn gemeente nergens voor nodig. Had meer geld als de gemeente. De Groesbeekse oliebaron, HD, wil groot doen op kosten van de hele gemeenschap en de gemeenschap op laten draaien voor zijn blufpoker.

Helemaal goed en een bedrijf hebben nog mensen met kinderen die moeten leven

Bikkel

Oh wat on eerlijk zeg .Als ieder club zelfde zou krijgen als de ander club .Kon men nog meer realiseren op de heikant .Persoonlijk gelijke monnike gelijken kappen .of nou wit of rood is mag geen verschil maaken .Maar dat zo moet met gemeenschaps geld ben ik ook niet mee eens

ambtenaar

Of je het er nu mee een bent of niet, je moet wel goed lezen en regeren op de juiste feiten. De Gemeente is gevraagd om een garantstelling en niet om een subsidie (schenking, zoals bij ander clubs). De financiering zou in dit geval via externe/privatie partijen plaats vinden. De gemeente is gevraagd om garant te staan met het gehele sportpark als onderpand. Nu gaat de gemeente wel weer een subsidie geven, en kost het ons allemaal dus wel geld…….

doordenker
waarschijnlijk denkt de gemeente dat de bvo Achilles binnen niet al te lange tijd over de kop gaat. Stel dat ze dan inderdaad besloten hebben om voor 30 jaar garant te staan, dan krijgt òf de gemeente de schuldeisers op hun kop òf ze kunnen dus het sportpark overnemen. Maar wat moeten ze daarmee ? Enige mogelijkheid is dan om deze weer op een of andere manier aan de failliete club ter beschikking stellen om weer opnieuw te beginnen…. Op zich slim gespeeld van de familie maar daar trapt de gemeente dus niet in. Dan maar beter nu voor één… Lees meer »

Zou wel eens willen weten wie hier zijn geld in wel stoppen. Kan toch niet als je logies nadenkt.

monnik

Dan graag “gelijke monniken gelijke kappen principe” toepassen, weet je zeker dat je € 5.000.000 kwijt bent.

Goffer

Tsja. ……..thijssen is voor de treffers. ….

achilles 29

komt goed nu hebben wij recht op een miljoen euro subsidie. en dat word WEL van jullie belasting betaald.

Zotte trop

Zou ook van de zotte zijn als de gemeente was bijgesprongen in de financiering van jouw hobby. Dan had ik een nieuwe auto gekocht en de factuur linea recta naar de gemeente gestuurd!

Andere Peter

De raad moet het voorstel van het college in januari 2016 nog wel goedkeuren.
Het zou best kunnen dat de raad anders beslist.

Harmen.

Wees maar niet bang. De raad stinkt hier niet in. Dadelijk zit de gemeente met een verouderd en vervallen sportpark en is de club er met de poen vandoor.

Brommetje

Je kunt in een aflopende zaak ook geen geld stoppen….

wpDiscuz