Jan Klösters viert 80-jarig jubileum bij Achilles ’29

Op 3 januari 2016 worden bij Achilles ’29 wederom leden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap. Dit jaar is er wel een heel bijzondere jubilaris, want Jan Klösters is maar liefst 80 jaar aan de club verbonden.

Jan Klosters samen met zijn enige dochter Marlies, die inmiddels al vele jaren als jeugdsecretaris fungeert.

Jan Klosters samen met zijn enige dochter Marlies, die inmiddels al vele jaren als jeugdsecretaris fungeert.

De 96 jarige Klösters werd in het jaar 1936 lid van Achilles ’29. Het was het jaar dat de club van De Heikant voor de eerste keer in haar historie kampioen werd. Het was in die tijd ook heel gewoon dat je je pas op 16 jarige leeftijd bij een club aansloot, want jeugdvoetbal bestond nog niet. Het feit dat jongens (want daar hadden we het in die tijd over) pas op ‘latere leeftijd’ lid werden van een club, maakt dit jubileum uniek. Er zijn immers niet veel mensen die én de gezegende leeftijd van 96 jaar bereiken én dan ook nog eens 80 jaar aan dezelfde voetbalclub verbonden blijven.

Klösters heeft bij Achilles ’29 alles meegemaakt. Hij was, zoals gezegd, in 1936 bij het eerste kampioenschap van wat toen een afdeling van de IVCB was, maar maakte ook al die andere titels mee, tot aan het Algeheel Kampioenschap Amateurvoetbal in 2012 en de overstap naar de Jupiler League. Hij zag Achilles ’29 groeien van twintigtal leden in de jaren dertig naar negenhonderd nu. Hij was er bij toen het veld na de oorlog ontdaan werd van de mijnen en hij legde een jaar geleden de eerste steen van de nieuwe kleedkamers.

Jan Klösters was ook niet zomaar een lid. Maar liefst veertig jaar zat hij in het bestuur en besteedde hij vele uren in de week aan het secretariaat. Voorwaar een tijdrovende klus, zeker in de tijd dat er nog geen computers waren en alles handmatig werd geschreven en gearchiveerd. Sinds zijn pensioen geniet Jan alleen nog maar. Hij is nog steeds bijna elke dag op De Heikant, waar hij zijn Achillesvrienden ontmoet en hij volgt in het weekend zoveel mogelijk wedstrijden. Jan kent iedereen en iedereen kent Jan.

Achilles ’29 is ontzettend trots op deze bijzondere jubilaris.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Jan…van harte proficiat met dit geweldig jubileum.

miel fransen

Geweldig Jan van harte gefeliciteerd met dit fantastische jubileum, ik wens je nog vele jaren in goede gezondheid toe.

BEST OFF THE REST

Didi,smerig persoon wie je bent.
Het maakt niet uit voor welke club je bent.
Het is mooi om te zien dat deze man nog steeds bij zijn club komt.
Met deze leeftijd,en dan ook nog zoveel gedaan voor zijn club.

Hulde voor deze man.

Kubo

Jan, van harte gefeliciteerd.
Namens de hanggroep ouderen in het bos waarvan je ook een trouw lid bent.

Splinter

Ziek persoon ben je Didi
Jan nog vele jaren

wpDiscuz