Achilles ’29 onderuit tegen Jong Ajax

Achilles ’29 is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. In Amsterdam was Jong Ajax met 3-1 te sterk voor De Heikantbewoners.

Selectie Achilles '29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Selectie Achilles ’29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

In de beginfase kregen Freek Thoone (Achilles ’29) en Sam Hendriks (Jong Ajax) de eerste kansen van het duel. Met name Hendriks had een goede mogelijkheid om de openingstreffer aan te tekenen, maar vrij voor doelman Leon ter Wielen schoot de aanvaller naast. Danny Bakker zette de thuisploeg na een halfuur spelen met een stiftbal op voorsprong. Achilles ’29 had het niet makkelijk en creëerde zelf niet veel.

Niet lang na rust kwam Achilles ’29 toch op gelijke hoogte. Thijs Hendriks promoveerde een goede pass van Boy van de Beek in de 51e minuut tot doelpunt. Jong Ajax begon het tweede bedrijf weliswaar wat zwakker, maar stelde al snel orde op zaken. Aschraf El Mahdioui zette Jong Ajax drie minuten naar de Groesbeekse gelijkmaker met een afstandsschot weer op voorsprong en Sam Hendriks maakte er na 56 minuten van dichtbij 3-1 van.

Daarmee leek voor Achilles ’29 een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van 2016 een feit. Frenkie de Jong, die overigens een prima assist had bij het eerste Amsterdamse doelpunt, had na één uur spelen de 4-1 op zijn schoen. Zijn schot was echter zwak en geen probleem voor Ter Wielen. In het verdere verloop van het duel was de uitploeg vrijwel onzichtbaar en speelde Jong Ajax de wedstrijd uit zonder in de problemen te komen.

Na het resultaat van vrijdagavond zakt Achilles ’29 twee plaatsen op de ranglijst en staat nu 16e. Onderin deden enkele ploegen goede zaken. De witzwarten hebben 20 punten uit 19 duels.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
boersteeg

jammer maar het verschil wat gewoon te groot.

henk

was gewoon slecht

splinter

kom er maar in Zuid

Hendrik

Jongens laten we eerlijk zijn , kunnen we niet beter stoppen….

zuid

zuid paraat, jammer

wpDiscuz