Judotoernooi Groesbeek 2016

Dit jaar wordt voor de 29e keer het jaarlijkse, grote Breedtesport Judotoernooi Groesbeek georganiseerd.

Judotoernooi_Groesbeek-DGB

Komende zondag 31 januari in Sporthal Heuvelland komen 506 jonge judoka’s uit het hele land bij elkaar bij elkaar om deel te nemen aan wedstrijden . In totaal hebben 38 sportverenigingen uit het hele land hebben zich opgegeven voor dit evenement.

Het toernooi is vooral bedoeld voor beginnende, jonge judoka’s: jongens en meisjes. Om het voor die beginners nog aantrekkelijker te maken is weer onderscheid gemaakt tussen beginnende beginners met weinig tot geen wedstrijdervaring en beginners die al wel regelmatig meedoen aan wedstrijden. U kunt kinderen van 6 jaar oud op hun eigen, onnavolgbare manier zien judoën. De jonge judoka’s voelen zich op hun gemak en kunnen een leuk en speels wedstrijdje laten zien. Iedereen is dik tevreden na afloop.

Het aantal inschrijvingen was dit jaar weer goed. Het toernooi zit meer dan vol, dus het belooft weer een mooi spektakel te worden waar natuurlijk ook kwalitatief goede en spectalulaire wedstrijden te zien zullen zijn. Met name bij de oudere, ervaren leeftijdsgroepen. De 506 deelnemende judoka’s zijn in maar liefst 108 verschillende categorieën ingedeeld, afhankelijk van leeftijd, gewicht, geslacht en de band die ze hebben. Ze strijden op negen matten.

Aangezien er bij iedere poule 3 judoka’s in de prijzen vallen, gaat meer dan de helft van hen met een mooie prijs naar huis. Bovendien krijgt iedereen een leuke herinnering mee in de vorm van een presentje. Zo draagt Judovereniging Groesbeek en Sportschool Theunissen die dit toernooi al voor de 29ste keer organiseren, geholpen door een klein legertje vrijwilligers hun steentje bij om de judosport ook voor beginnende judoka’s aantrekkelijk te maken en ze op een hoger peil te brengen.

Iedereen die judo wil zien op allerlei niveau of interesse heeft dit judotoernooi bij te wonen, is van harte welkom. Ook voor kinderen die er misschien over denken dat ze zelf te gaan judoën is het raadzaam om eens te komen kijken. Ook ouders zijn natuurlijk welkom.

Het toernooi begint in Sporthal Heuvelland om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis; kinderen van 12 jaar tot en met 15 jaar en 65+ bedraagt de entree € 1,50 per persoon; vanaf 16 jaar bedraagt de entree € 2,50.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Judotoernooi Groesbeek 2016

Reageren is niet toegestaan.